Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Acupunctuur

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Praktische opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 270 woorden
  • 12 februari 2004
  • 19 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
19 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Wat is acupunctuur? En hoe wordt het toegepast. Acupunctuur: Acus: naald en Punctum: prik
Acupunctuur is een vaak gebruikte geneeswijze waarbij naalden op zeer bepaalde punten in het onderhuids bindweefsel worden gestoken. Wat gebeurt er dan? In ons lichaam zitten verschillende banen die energie bevatten oftewel Ying en Yang. Dit zijn twee tegengestelde krachten, deze krachten houden je lichaam in balans. Soms raakt een persoon uit balans doordat die persoon zich niet “gezond” voelt. Dan kun je naar een acupuncturist gaan die je met behulp van acupunctuur je weer beter maakt. Dit kan doordat de acupuncturist door de dunne naalden die hij gebruikt je lichaam in balans brengt. De geschiedenis van acupunctuur Acupunctuur is ongeveer 5000 jaar al de behandel methode. Bij die behandelmethode wordt gebruik gemaakt van dunne naalden die op bepaalde plekken in het lichaam worden gestoken. Acupunctuur komt oorspronkelijk uit China en is een Oosterse geneeswijze.
De geschiedenis van acupunctuur in het Westen. In het Westen was acupunctuur niet zo bekend als in China, maar acupunctuur heeft zijn bekendheid te danken aan de schrijvers die er toen der tijd over schreven in boeken. Acupunctuur werd pas echt bekend en geaccepteerd door de mensen in het Westen toen een oud President van de Verenigde Staten op bezoek kwam in China. De geschiedenis van acupunctuur in Nederland Acupunctuur werd in de jaren 70 pas echt bekend in Nederland. Deze geneeswijze werd toen het meest gebruikt voor het tegen gaan van de verslaving van het roken en voor pijn vermindering. Bij welke ziekten word acupunctuur toegepast? Acupunctuur wordt toegepast bij: gewrichtsziekten, lage rugpijn, hoofdpijn, migraine, zenuwpijnen, maagklachten, bijholteontstekingen, astmatische bronchitis en roken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.