Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Rumba

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 5e klas vwo | 654 woorden
  • 30 augustus 2006
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
4 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Rumba Geschiedenis; De Rumba is de een Latijns-Amerikaanse dans. Het woord is afkomstig van het Spaanse rumbear dat feesten betekent. Zijn bronnen gaan terug tot de 16de eeuw. Slaven die vanuit Afrikaanse landen naar Cuba werden getransporteerd introduceerden de dans daar. Het was een snelle dierlijke dans, geïnspireerd door het gedrag van de haan en de hen. De Cubanen veranderden de dans voor een groot gedeelte: de muziek werd langzamer afgespeeld en werd erotischer. De Rumba die we nu kennen werd in de jaren '30 van de 20e eeuw bekend als de Cuban Rumba. De choreografie heeft veel weg van het eeuwenoude verhaal van de vrouw die probeert de man te lokken en op zijn knieën te krijgen met haar vrouwelijke charmes. Een rumba met een goede choreografie heeft altijd dat element van hofmakerij: de man wordt eerst gelokt en daarna afgewezen door zijn partner. Op de sensuele en erotische avances van de vrouw reageert de man met een macho-gedrag, om door middel van zijn fysieke prestaties haar gunst te winnen. Basispassen: De passen hierboven zijn niet de passen die tegenwoordig worden gebruikt, het geeft wel goed weer dat de “leader” het belangrijkste is, de man, en dat de vrouw altijd moet volgen. Op de volgende pagina dan de hedendaagse passen van de Rumba. Heer

Telling: start: gewicht op LV
een 1. voorbereidende pas: RV opzij
twee 2. LV naar voor
drie 3. breng gewicht terug op RV
vier 4. LV opzij, beginnen met lichaamsgewicht over te brengen naar deze LV
een 5lichaamsgewicht volledig op LV (geen voetenbeweging) twee 6RV naar achter
drie 7breng gewicht terug op LV
vier 8RV opzij, beginnen met lichaamsgewicht over te brengen naar deze RV
een 9lichaamsgewicht volledig op RV (geen voetenbeweging) Dan weer van voor af aan, alleen begin nu bij pas 2
Dame Danst dezelfde passen, maar "tegenovergesteld", startend gewicht op LV, naar achter als heer naar voor stapt, naar links als heer naar rechts stapt Kleding: (deze kleding voorschriften zijn rechtstreeks gekopieerd van www.danceplaza.com/downloads/ nadb/nadb-wedstrijdreglement_2003.pdf ) Heren latin: een zwarte of donkerblauwe lange broek (geen doorzichtige materialen toegestaan); alle kleuren shirt of overhemd met lange mouwen (niet opgerold), behalve vleeskleur (géén T-shirt). Doorzichtige materialen zijn slechts toegestaan wanneer als decoratie gebruikt (niet als basismateriaal), doch niet meer dan 25% van het oppervlak. Het shirt of overhemd is niet loshangend. Mouwloze shirts of overhemden (ook korte mouwen) zijn niet toegestaan. Het shirt of overhemd mag niet verder open staan dan tot de onderkant van het borstbeen. Een vest, das en/of bolerovest mag worden gedragen, mits van hetzelfde materiaal en kleur als de broek. Das of sjaal, van dezelfde kleur als broek of shirt mag worden gedragen. Een sjaal dient te zijn gestrikt en in het shirt gestopt, niet loshangend. Combinaties van verschillende materialen is toegestaan mits van dezelfde kleur. Geen geloverde of metallic materialen. Decoraties zijn van dezelfde materialen als het basismateriaal. Een korte haarstijl is gewenst. Langhaar dient in een paardenstaart gekapt. Op verzoek van de wedstrijdleiding dient een bepaalde decoratie, die gevaar voor de sporter zelf, andere deelnemers en/of publiek kan veroorzaken, te worden verwijderd. Dames latin: zie ook appendix II achter in dit reglement. De gebieden tussen de heuplijn en sliplijn, alsmede het borstvlak, dienen geheel bedekt te zijn. De heuplijn is gedefinieerd als de top van het heupgewicht. Voor de sliplijn zie appendix II. In deze gebieden is doorzichtig materiaal niet toegestaan. Hoog uitgesneden slips, tanga’s en uitsnijdingen beneden de heuplijn zijn niet toegestaan. Bij normale stand dient slip geheel door de rok/jurk te zijn bedekt. Indien de kleding uit twee delen bestaat zal de top niet slechts een beha zijn. Alle kleuren, behoudens vleeskleur, zijn toegestaan. Slips zijn van dezelfde kleur van als rok/jurk. Excessieve make-up en haarstijlen zijn niet gewenst. Op verzoek van de wedstrijdleiding dient een bepaalde decoratie, die gevaar voor de sporter zelf, andere deelnemers en/of publiek kan veroorzaken te worden, verwijderd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.