Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Fame (1980)

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • vmbo | 621 woorden
  • 15 mei 2005
  • 56 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
56 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Deze film gaat over en school in Amerika die mensen opleid tot: muzikant, acteur, danser enz. 1e jaar De film begint met de audities en eindigt met de diploma uitreiking. Het begint met een jongen die Montgomery heet met zijn achternaam die verteld dat hij nooit bij zijn moeder kan zijn, omdat hij terug in het leger moet bij de audities. Er wordt ook audities gedaan om instrument te spelen en ook om te dansen. Er is ook een meisje (Doris) die geen professionele school kan betalen dus gaat ze naar deze school. Ze is in het begin een beetje zenuwachtig maar op het eind zingt ze heel erg goed. Er is ook een jongen Bruno Martelli die een hele muziek installatie meebrengt, maar de mensen vinden het maar niks dus ze zeggen dat hij moet stoppen met die herrie. Doris die erg zenuwachtig was in het begin was aangenomen op de school. En Montgomery ook. Als ze in de aula zijn om te eten tussen de middag, beginnen ze een liedje waar steeds meer instrumenten bijkomen en er wordt gedanst en gezongen in de aula. Doris en Montgomery gaan de aula uit, omdat er teveel lawaai is in de aula. Er is een jongen (Leroy) bij Engelse les die zegt dat hij kan lezen, maar hij kan het niet en slaat alles kapot als de lerares zegt dat hij moet lezen. Maar hij probeert het wel om te leren lezen. 2e jaar Er is een nieuw meisje gekomen en die valt gelijk op Leroy als ze hem ziet tijdens het dansen. De muziek van Bruno Martelli die niet wil dat anderen zijn muziek horen wordt op straat afgespeeld door de vader van Bruno en als iedereen de muziek hoort gaan ze dansen op straat. Montgommery geeft toe dat hij Homo is en Ralph Garci pest hem daarmee. Doris moet van haar moeder op een verjaardagsfeestje zingen, maar ze wil niet maar toch doet ze het, dan blijkt dat ze voor een stel baby’s moet zingen die de hele tijd aan het huilen zijn.
3e jaar Als ze aan het repeteren zijn voor een stuk moeten ze dansen, en kussen Ralph en Doris elkaar en de andere jongen (Montgomery) denkt dat ze aan het verkeerde stuk bezig zijn maar de kus is voor echt. Er is ook ’s avonds een horror feest waar een horror film wordt gedraaid. Doris neemt een trekje van Ralph zijn joint en wordt helemaal hay van de joint en gaat over het podium dansen met de andere meisjes maar zij trekt haar bovenstukje uit. Laatste jaar Er is ook een show hierin speelt Ralph Garci. Er is ook het rijke meisje dat zwanger is geworden van Leroy en dat kan ze niet gebruiken bij ballet. Dat verteld ze allemaal op het bureau waar je abortus kan laten plegen. Het meisje Coco gaat auditie. Ondertussen gaat Leroy naar z’n lerares Engels in het ziekenhuis, waar haar man ligt en hij wil slagen voor Engels, omdat hij daar een onvoldoende voor staat, maar zijn lerares schreeuwt dat hij alleen maar aan zichzelf kan denken. En als hij dat heeft gehoord, gaat hij haar troosten. Daarna gaat Coco auditie doen bij de man. Dan mag ze gaan zitten en hij vraagt of ze haar bovenstukje wil uitdoen en dan begint ze opeens te huilen, maar ze doet haar bovenstukje toch uit. Eindejaarsfeest Er wordt ook een concert gegeven met allerlei leerlingen. En er wordt gedanst gezongen en muziek gemaakt door de leerlingen, om te laten zien wat ze in die 4 jaar hebben geleerd op deze school. Mening: Ik vond het een mooie film, maar sommige stukjes waren erg langdradig en saai verder was er niks mis mee.

REACTIES

D.

D.

top, dankje!

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Fame (1980)"