Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Megalomaniac-Incubus

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 469 woorden
  • 2 maart 2009
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
‘Megalomaniac’ is een lied van de groep Incubus. Het is het bekendste lied van hun laatste album:
"A Crow Left Of The Murder"

De volgende liedjes staan op dit album:

Megalomaniac
A Crow Left Of The Murder
Agoraphobia
Talk Show On Mute
Beware! Criminal
Sick Sad Little World
Pistola
Southern Girl
Priceless
Zee Deveel
Made For TV Movie
Smile Lines
Here In My Room
Leech

Het platenlabel van Incubus is Epic. ’Megalomaniac’ behoort tot het genre Rock. In dit muziekgenre heeft de gitaar meestal een belangrijk aandeel. Ook in het lied ‘Megalomaniac’ is de gitaar duidelijk het belangrijkste instrument.
Incubus stond niet lang in de Belgische hitlijsten, die worden bepaald door hoeveel singles er van de liedjes worden verkocht. Maar op Donderdag 20 Mei, zond de muziekzender TMF de ‘Essential Rock Top 100 uit’. Incubus stond met dit lied op een verdienstelijke 51ste plaats.


Ik heb dit lied gekozen omdat het natuurlijk een heel goed lied is. Maar het heeft ook een diepere betekenis. ‘Megalomaniac’ betekent lijder aan grootheidswaanzin. Het is een lied tegen de wereldleiders die kicken op macht. In de clip van het lied wordt duidelijk verwezen naar Hitler en huidig Amerikaans President Bush. Vooral hierdoor heb ik voor dit lied gekozen, ik heb net zoals Incubus een probleem met de regeerstijl van Bush.

Incubus bestaat uit 5 leden. Ben Kenney is de bassist, hij verving in 2003 oprichter Dirk Lance die uit de groep stapte. Bas Kenney was voor hij bassist werd bij Incubus gitarist bij de funk-hiphopgroep The Roots en Buba Sparxx. Mike Einziger speelt de gitaar, Jose Pasillas de drums, Brandon Boyd zingt en staat in voor het slagwerk. DJ Kilmore is de DJ van de groep.

Incubus bracht voor "A Crow Left Of The Murder" al deze albums uit:
1995 Fungus Amongus
1997 S.C.I.E.N.C.E.
1999 Make Yourself
2001Morning View

Toen hun eerste album Fungus Amongus uitkwam, was Incubus nog een nobele onbekende voor het grote publiek, dit veranderde in 1997 met hun eerste echte album S.C.I.E.N.C.E.
Na het album S.C.I.E.N.C.E. was Incubus gedurende zes jaar bijna non-stop op tournee, maar ze wisten tussendoor ook nog het album Make Yourself op te nemen. In oktober 2001 verscheen het langverwachte vierde album Morning View. Morning View werd een ongekend succes. De plaat ging in minder dan tien weken ruim een miljoen keer over de Amerikaanse toonbanken.

Incubus stond in 2001 op het hoofdpodium van Ozzfest. Ze maakten ook succesvolle passages bij onze Zuiderburen. Na eerdere concerten in 013 en de Melkweg speelde Incubus in 2002 voor een stampvolle Heineken Music Hall en was het een van de grote publiekstrekkers op Lowlands. Op zaterdag 29 Mei is er een concert in de Brabanthal te Leuven.


De melodie van ‘Megalomaniac’ is afwisselend snel en traag. Het lied heeft een relatief trage melodie die telkens versnelt in het refrein. Er is behalve op het einde altijd zang bij.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.