Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Islam

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • 4e klas havo | 407 woorden
  • 21 augustus 2008
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
4 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
1. Waarom krijgt een baby pas zijn naam op de 7e dag?
In de Islam krijgt een kind zijn naam pas op de 7e dag na de geboorte, omdat dan pas duidelijk is geworden dat God het kind wil laten leven.

2. Wat is de belangrijkste reden voor de besnijdenis in de Islam

Hoewel in de koran dit gebruik niet genoemd word, zien Moslims het als een religieuze plicht hun kind te laten besnijden, want dat is het teken dat hun zoon een echte man is. De leeftijd van de besnijdenis verschilt van land tot land.

3. Waarom mag een moslimman wel met een vrouw van een ander geloof trouwen, maar mag dit niet andersom?

De man is verantwoordelijk voor de opvoeding van de kinderen, dus als een moslimman met een niet-moslimvrouw trouwt, kan hij zijn kinderen als goede moslims opvoeden. Andersom kan dit volgens de Islam niet.


4. Beschrijf twee gebruiken bij een Islamitische verloving en huwelijk, en de betekenis.

Eerst gaat de moeder van de bruidegom bij de moeder van de bruid op bezoek. Daarna moeten ook de vaders toestemming geven. Als die toestemming er is, mogen de verloofden trouwen. Ook moet de bruidegom aan de vader van de bruid een bruidsschat geven. Dit is een soort levensverzekering, voor het geval dat de vrouw ooit alleen komt te staan.

5. Beschrijf twee kenmerken van een Islamitische begrafenis en de betekenissen.

Tijdens de begrafenis wordt de kist gedragen door een aantal mannen die daarmee de laatste eer aan de overledene bewijzen. Een dode mag uit respect voor het lichaam niet gecremeerd worden.

6. Wat geloven moslims ten aanzien van God?

Moslims geloven dat er geen andere God is dan Allah.

7. Welke mening hebben moslims over Mohammed?

De Moslims geloven dat Mohammed de profeet van Allah is.

8. Wat is de bedoeling van de rituele gebeden?

Allah vereren.

9. Wat is de bedoeling van het vasten tijdens de ramadan?

Het vasten heeft als doel lichamelijk en geestelijk gereinigd te worden. Je voelt wat het is om honger te hebben en het maakt je bereid je eten en drinken te delen met de armen.

10. Wat houdt het vasten precies in?

Het vasten houdt in dat moslims tijdens de ramadan van zonsopgang tot zonsondergang niet mogen eten, drinken of roken. Ook andere vormen van genot, zoals seksuele contacten zijn verboden. ’s Avonds na zonsondergang wordt er uitvoerig gegeten en gedronken. De meeste moslims staan vroeg op, om ook voor de zonsopgang nog iets te kunnen eten of drinken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.