Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Kinderarbeid

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 418 woorden
  • 23 juli 2008
  • 59 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
59 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Kinderarbeid:

Deelvragen:
Wat is kinderarbeid?
Waar komt kinderarbeid allemaal voor?
Wat zijn de gevaren van kinderarbeid?
Hoeveel omzet gaat er in de kinderarbeid om?
Wat kan jij tegen kinderarbeid doen?
Wat kan de regering tegen kinderarbeid doen?

Wat is kinderarbeid?

Kinderarbeid is meestal zwaar werk met lange werkdagen van soms wel 16-18 uur. Het is meestal zwaar en gevaarlijk werk zonder een goede pauze en een goede maaltijd is er meestal ook niet. Er zijn ook andere vormen van kinderarbeid zoals thuisarbeid. Deze vorm van kinderarbeid is minder bekend en komt het meest voor in Afrika. Deze kinderen gaan net als de kinderen die in de industrie werken niet naar school en moeten thuis alle klusjes doen. De meeste kinderen die in deze vorm van kinderarbeid werken zijn meisjes. Over het algemeen kun je eigenlijk zeggen dat kinderen die heel hard en lang moeten werken en daardoor niet naar school kunnen of spelen kinderarbeid verrichten.

Waar komt kinderarbeid voor?

Kinderarbeid komt bijna in ieder werelddeel voor.

Maar in Afrika het meest waar 1 op de 3 kinderen werkt, voornamelijk thuiswerk en in de landbouw. Azië (vooral zuid en zuid-Oost Azië) staat op de 2e plek waar 1 op de 5 kinderen werkt. Dan komt Zuid-Amerika. Naar Zuid-Amerika komt Amerika zelf en daarna Europa. In Europa zijn de meeste kinderarbeiders te vinden in Griekenland, Portugal, Joegoslavië, Italië en Spanje. De leeftijd van kinderarbeiders ligt in Europa wel wat hoger dan in andere landen zo rond de 14-15 jaar.

Word er veel verdient met kinderarbeid?

Een simpel antwoord ja en veel, heel veel . Maar het ligt er ook aan welk land en wat er wordt gedaan. Zoals de kleding industrie in India daar gaan miljoenen in op. Maar de kinderarbeiders in Afrika die alleen thuis wat bijwerken met b.v.b kleding herstellen en als kleding wasser werken daar word bijna niets aan verdient door de regering. Alleen de ouders van de kinderen verdienen er wat meer mee. Maar ook in Nederland word veel verdient aan kinderarbeid, kijk maar naar Rotterdam waar alle artikelen gemaakt door kinderen worden overgezet op andere schepen of op grote vrachtwagens. In Rotterdam word dus al geld verdient aan kinderarbeid. De vrachtwagens die de goederen naar de winkels brengen daar word ook geld mee verdient, zowel lonen als omzet voor de fabrikant. Uiteindelijk zijn de artikelen in de winkel en kunnen verkocht worden hier word ook weer mee verdient. Dus je kunt zien dat er veel geld in kinderarbeid omgaat en dat er dus ook veel aan verdient word.

REACTIES

A.

A.

ik vind het een slechte werkstuk of spreekbeurt ii zal er als juf of meester een onvoldoenden geven echt slecht wat ik wel goed vind de verhouding. maar mijn vraag is wat voor cijfen er voor is gegeven en krijgen hjullie dat cijfers of letters??? het is wel vaak het zelfde kom tocht op mijn antwoord terug ik vind het eigenlijk wel; heel goed maar iets verwarden mijn esxussens sorry dat ik dit oop de compuer moes schroijfen.

groetjes abnoniem
xxx

12 jaar geleden

T.

T.

huh??? Waarin worden de rest van je deelvragen verklaart?!

12 jaar geleden

I.

I.

IEL echt een slechte werkstuk !

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.