Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Mean Creek (2004)

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 469 woorden
  • 14 september 2007
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
29 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Kijkverslag ‘Mean Creek’ 1. Titel Mean Creek. 2. Regisseur Jacob Aaron Estes. 3. Hoofdpersonen & acteurs • Rory Culkin (Sam), • Ryan Kelley (Clyde), • Scott Mechlowicz (Marty), • Trevor Morgan (Rocky), • Josh Peck (George), • Carly Schroeder (Millie). 4. Genre Drama. 5. Gebeurtenissen Op een dag slaat George (de grootste pestkop van de school) Sam in elkaar, dit verteld hij zijn broer, Rocky. Sam kan niet wachten om George eens koekje van eigen deeg te geven. Zo verzinnen ze een plan, een plan om George eens flink te laten boeten. Zo nodigen ze George uit door een smoes te verzinnen dat Sam jarig is, en dat ze gewoon gezellig boottochtje zouden maken op de rivier. Ze zouden met het spelletje ‘truth or dare’ ervoor zorgen dat George in zijn nakie de rivier in zou springen, en dus naakt terug naar huis zou moeten lopen. Dat loopt fout af. Als het spelletje begonnen is begint er een hevige ruzie tussen George en zijn vrienden Clyde en Marty. Als ze George toch in de rivier duwen (perongeluk, maar mét kleren aan) kan hij duidelijk niet of bijna niet zwemmen en krijgt hij zijn videocamera tegen zijn schedel aan. Uiteindelijk ziet de groep van vanaf de boot boven komen drijven, dood. 6. Personen Sam: Het broertje van Clyde, is verliefd op Millie en wil zoete wraak nemen op George.
Clyde: De grote broer van Sam. Hij is tégen het plan en ziet er tegenop. Marty: Rocky: George: Dé pestkop van de school, hij kan slecht leren en daarom slaat hij kinderen in elkaar. Sam was hier het dupe van. Millie: Sam’s schoolvriendinnetje, en heeft stiekem ook een oogje op Sam. Millie is een verlegen meisje wat óók tegen het plan is om George terug te pakken, helaas gaat er wat ergs gebeuren… 7. Plaats Het verhaal speelt zich af in een boot, bij een plaatselijke rivier, waar ze George mee nemen onder de smoes dat ze Sam’s verjaardag vieren. De plek heeft sowieso een eenzame sfeer. 8. Tijd De tijd waarin het verhaal zich afspeelt is in de moderne tijd, de tijd van nu dus. Het verhaal speelt zich af in chronologische volgorde van één dag. 9. Begin Het begint met gebeurtenissen. 10. Einde Het verhaal heeft een vrij open einde. Het eindigt met Sam en Millie op een boot met de politie zoekend naar het lichaam van George, meer kom je niet te weten. 11. Muziek Je hoort een treurig muziekje, de muziek bepaald de sfeer heel erg, vooral als George dood blijkt te zijn.
12. Beelden De camera word onderwater en bovenwater gebruikt, als George aan het verdrinken is, zie je het beeld van onderwater. 13. Titel ‘Mean’ staat voor gemeen, en ‘Creek’ voor kleine rivier. Het heeft dus te maken met de gemene George, en de (kleine) rivier waarin hij verdrinkt. 14. Mening Mean Creek was een zielige, dramatische film, met onverwachtbare scènes.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Mean Creek (2004)"