Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Downloaden

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • Klas onbekend | 612 woorden
  • 29 oktober 2006
  • 19 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
19 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Veel mensen downloaden hun muziek tegenwoordig van het Internet, in plaats van dat ze naar een platenzaak gaan om het te kopen. De laatste jaren hoor je heel veel mensen daarover zeggen dat, dat niet kan omdat het eigenlijk stelen van de muzikant is. Ik vind echter dat het gewoon moet kunnen en ik snap ook niet waarom er de laatste jaren in een keer zo veel ophef over is, omdat het kopiëren van muziek al heel lang gebeurd. Vroeger was dat met bandrecorder en cassettes. Daarna werden cd’s gekopieerd op lege cd’s. Het werd veel door jongeren gedaan, omdat zij minder geld hadden. De kwaliteit van de muziek was minder goed, net zoals de kwaliteit van gedownloade muziek nu ook minder is als op een originele cd. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de jongeren vooral uit geldgebrek muziek kopieerden. Dus het is niet echt nieuw, maar juist een oud gedrag. Wel is het zo dat het tegenwoordig op grotere schaal gebeurd, omdat het veel makkelijker is. Je hoeft alleen de naam van het nummer of de artiest maar in te typen en je kunt tegelijkertijd wat anders doen. Ik denk dat het downloaden van muziek helemaal niet negatief is voor een artiest, omdat als iemand bijvoorbeeld via een vriend hoort van een bepaald nummer, hij dat gratis en snel kan downloaden en als hem dat bevalt, kan hij naar de winkel gaan om het hele album van die band te kopen. Hij gaat de band volgen en ziet dat ze bij hem in de buurt komen optreden hij besluit een kaartje te kopen. Op die manier komen heel veel mensen in aanraking met muziek waar ze anders niet naar zouden luisteren, waardoor de muzikanten indirect toch meer albums verkopen, meer merchandise en meer toeschouwers trekken bij concerten. Mensen praten graag en vaak met elkaar over muziek en als ze dan een artiest krijgen aangeraden willen ze natuurlijk eerst weten of ze het goede muziek vinden, alvorens ze er geld aan uit gaan geven, daarom is downloaden voor hen een goede uitkomst. Ook voor bands kan downloaden zeer gunstig zijn. Ten eerste kunnen bands die nog niet doorgebroken zijn hun muziek heel gemakkelijk via Internet verspreiden en via mond tot mond reclame over MSN kan dat heel erg snel gaan, ook een bekende truc is de naam van een bekende artiest in de naam van je titel te verwerken zodat als iemand zoekt naar die bekende artiest, jouw nummer ook in de zoekresultaten staat waardoor sommige mensen die ook zullen downloaden. Ten tweede omdat je de mogelijkheid hebt als je eenmaal doorgebroken bent om live-opnames en materiaal dat nooit is uitgebracht op Internet te zetten en toch beschikbaar te stellen voor je fans. Tot slot is het in het voordeel van de artiesten omdat door de steeds groter wordende verspreiding van de muziek en doordat mensen met steeds meer met voor hen onbekende muzieksoorten in aanraking worden gebracht en de muziekgroepen daardoor de kans hebben om grotere groepen fans te krijgen die hun albums kopen en concerten bezoeken
Voor echte fans van een bepaalde muziekgroep zal het kopen van een originele cd toch wel belangrijk blijven. Dit om aan te tonen dat je een fan bent, door een origineel hoesje en de muziek is toch altijd beter van kwaliteit. Ook komen op de nieuwe cd’s extraatjes: bijvoorbeeld een Internet link met andere niet uitgebrachte nummers van die artiest. De platenindustrie en dus de artiesten verdienen tegenwoordig ook geld over Internet, want de liedjes worden per stuk verkocht en voor lagere prijzen. Een singeltje kost €0,99 en een album €9,99. Kortom zowel artiesten als consumenten profiteren van het downloaden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.