Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Openbaar vervoer

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • Klas onbekend | 343 woorden
  • 14 december 2003
  • 117 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
117 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Het openbaar vervoer Jan zit in de auto en gaat naar zijn werk. „Shit, weer file.” zegt Jan. Zat ik nu maar in de trein, maar het nadeel daar van is dat het zo duur is. „Ik heb het!” zegt Jan. Ze moeten het openbaar vervoer gewoon gratis maken. Hiervoor heb ik de volgende argumenten. De stelling voor dit betoog is: „Het openbaar vervoer moet gratis worden.” Als het openbaar vervoer gratis word lost het fileprobleem op, want al die mensen die nu via de auto naar hun werk gaan, het openbaar vervoer nemen, dan komen er minder auto’s op de weg en minder auto’s betekent ook minder drukte op de weg en daarmee zal doorstroming blijven. Daarnaast is het ook nog een voordeel dat als het openbaar vervoer gratis wordt het een groot deel van het broeikaseffect oplost. Het broeikaseffect is dat de aarde wordt opgewarmd door uitstoot van CO2 en andere gassen. Verkeer wordt gezien als een grootste oorzaak van het broeikaseffect. Doordat er minder verkeer komt, omdat mensen het openbaar vervoer pakken, zal de uitstoot van schadelijke gassen afnemen. Hierdoor zal het ophouden met het groeien van het broeikaseffect. Maar sommige mensen denken dat als veel mensen met de trein gaan, het daar ook te druk is en dan gaan deze mensen toch liever met de auto. Maar dat is niet waar, want als het openbaar vervoer gratis wordt, gaat de overheid minder geld in de autowegen gaat steken en meer in het openbaar vervoer. Ook denken mensen dat als iedereen met de trein gaat, er meer vertragingen zullen komen. Maar dat is niet waar, want als de overheid meer geld in het openbaar vervoer stopt: „Er dus meer treinen en sporen zijn en dus minder of geen vertragingen. Mijn conclusie is dan ook dat openbaar vervoer gratis moet. Hiervoor had ik de vorige argumenten. Ten eerste lost gratis openbaar vervoer het fileprobleem op en ten tweede vertraagt het het broeikaseffect. Verder heb ik de tegenstellingen ontkracht en daardoor is er geen probleem waarom het niet zou kunnen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.