Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Romeo and Juliet (1968)

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • vmbo | 376 woorden
  • 27 november 2003
  • 57 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
57 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Romeo is de enige zoon van de Montagues en Julliët is de enige dochter van de Capulets. Deze twee rijke families wonen in de Italiaanse stad Verona en zij hebben constant ruzie met elkaar. Wanneer Romeo en zijn vrienden stiekem naar het feestje gaan van de Capulets, ontmoet hij Julliët. Ze worden meteen verliefd op elkaar. Na het feest gaan ze naar haar kamer en vertelt zij, hoeveel zij voor hem voelt. Maar romeo mag niet gevonden worden door de Capulets, want dan zou hij zeker vermoord worden. Ze doen alles dus in het geheim. De volgende dag trouwt priester Friar Lawrence ze in het geheim. De dag erna ontmoeten Romeo en zijn vrienden Benvolio en Mercutio de neef van Julliët, die met Romeo wil vechten. Maar Romeo wil niet vechten. Daardoor vecht Mercutio tegen Tybalt en hierbij wordt Mercutio gedood. De woede is zo groot, dat Romeo Tybalt vermoord. Hierdoor wordt hij verbannen uit Verona en gaat naar Mantua. Hij kan Julliët dan niet meer zien. Julliët voelt zich erg ongelukkig zonder Romeo en helemaal omdat ze van haar ouders met Count Paris moet trouwen, een rijke begaafde man. Ook Romeo voelt zich erg ongelukkig. Dan vraagt Julliët de priester die hun had getrouwd, om een middel zodat het lijkt dat ze 42 uur dood zou zijn. Ze zou dan naar de grafkelder gebracht worden. Doordat iedereen dan dacht dat ze dood was, kon zij met Romeo verder. Ze zouden dan Romeo op de hoogte brengen met dit plan, door middel van een brief, maar deze brief was nooit aangekomen. Toen hoorde Romeo van zijn bediende uit Verona dat Julliët dood was gegaan. Hij wou haar zien en besloot terug te gaan naar Verona. Hierdoor kreeg hij ook meteen de politie achter zich aan en kocht een flesje dodelijk gif. Toen Romeo de grafkelder van Julliët bereikte en van haar afscheid had genomen nam hij het flesje met gif in. Net toen hij het door slikte, was het middeltje van Julliët uitgewerkt en werd zij wakker. Toen zag zij Romeo dood gaan en besloot zichzelf te vermoorden met het pistool dat Romeo bij zich had. Toen hun allebei dood waren gingen de families elkaar de hand schudden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Romeo and Juliet (1968)"