Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Cosmetische chirurgie

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • Klas onbekend | 339 woorden
  • 6 juni 2003
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
15 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Eindopdracht 18 blok 2 Topniveau
Betoog over cosmetische chirurgie
Cosmetische chirurgie uit wanhoop of als extraatje?
Cosmetische chirurgie is tegenwoordig zeer populair, er worden vaak nieuwe methoden om er beter uit te zien op de markt gebracht. Neem nou de melkzuur-behandeling van Connie Breukhoven. Zij weet er velen van te overtuigen om hun rimpels te laten verminderen of hun lippen te vullen met dit spul. De behandeling bestaat uit kleine injecties met melkzuur die men langzaam in de huid spuit. De vraag is echter of het wel verantwoordt en nodig is om ons uiterlijk door cosmetische ingrepen te laten veranderen. Naar mijn mening is het niet nodig om je zo te laten veranderen als er geen gegronde reden voor is. Laat ik dit eens verder behandelen aan de hand van borstvergroting. Vrouwen die hun borsten willen laten vullen met siliconen, omdat zij (of hun partner) vinden dat zij te kleine borsten hebben, kunnen naar mijn idee beter een psycholoog bezoeken dan een plastisch chirurg. Deze mensen zijn niet tevreden met hun uiterlijk en dit is geen lichamelijk, maar een geestelijk probleem. Hetzelfde geldt voor het laten verminderen van rimpels, het vullen van lippen, ooglid- en neuscorrecties, penis vergrotingen, en het weg laten zuigen van overtollig vet. Bovendien is het nooit wetenschappelijk bewezen dat deze onnatuurlijke ingrepen geheel ongevaarlijk en zonder gevolgen zijn. Stel nou dat je na een ziekte je borst is afgezet, dan vind ik dat je wel op een plastisch chirurg af kunt stappen om te praten over een borstvergroting en deze eventueel laten uitvoeren. Andere voorbeelden zijn verminking of verbranding die bij ongelukken kunnen ontstaan. Hier is er geen sprake van een geestelijk probleem. Plastische chirurgen kunnen je in dit geval helpen om je weer een normaal en onopvallend uiterlijk terug te geven. Samenvattend kun je stellen dat we in deze tijd te vaak misbruik maken van plastische chirurgie. Toch vind ik dat men de ontwikkeling in deze wetenschap niet moeten dwarsbomen, vanwege het feit dat het mensen kan helpen in de gevallen dat het ‘echt’ nodig is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.