Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Boy 7 door Mirjam Mous

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Boy 7
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1150 woorden
  • 26 januari 2014
  • 767 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
767 keer beoordeeld

Boekcover Boy 7
Shadow

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook g…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Boy 7 door Mirjam Mous
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting:

De personages uit dit boek zijn Boy Seven oftewel Sam Waters. Lara, tante Bobbie, agent Jones, Boy Six oftewel Louis. Louis is Sam’s beste vriend. Het verhaal speelt zich af in het dorpje Branding en in het stadje Flattstaf. Het verhaal heeft geen duidelijke tijd waarin het afspeelt. Het zou best kunnen dat dit verhaal op dit moment zou afspelen. Het is geschreven in de tegenwoordige tijd. Het verhaal gaat over Sam die op een kale grasvlakte wakker wordt, hij kan zich helemaal niets meer herinneren. Hij weet niet hoe hij heet en wie hij is. Hij ziet een tas liggen verderop en daar vindt hij allemaal voorwerpen in die hem helpen z,n puzzel op te lossen. Er zitten kleren in de tas en een telefoon zonder contacten met een voicemailbericht die hij zelf heeft gestuurd. In de tas zit een foto van een groot grijs gebouw en een bestellijst van de pizza hut. In al zijn kleding staat Boy Seven gestikt. Sam denkt daarom dat hij Boy heet. Lara komt langs rijden en met haar gaat hij mee naar de bed and breakfast van haar tante. Daar verblijft hij een tijdje terwijl hij op onderzoek uitgaat over wie hij is. Na een tijd zoeken vindt hij in een kluisje bij de bowlingbaan een boek. Daarin heeft hij geschreven wat er allemaal is gebeurd en hoe het de afgelopen tijd is gegaan. Hij komt erachter dat het grijze gebouw coorperation x heet en dat het slechte mensen zijn. In iedereen z,n hoofd zit een chip daarmee kunnen ze iedereen laten doen wat ze willen. Sam heeft computergegevens afgetapt omdat hij daar goed in is. Hij is in coorperation x gekomen omdat hij de schoolcomputer had gehackt. Nadat de leiders bij coorperation x voelen dat er een probleem zit aan te komen willen ze het gebouw met de kinderen erin laten ontploffen. Sam kan hier een stokje voor steken door de politie te bellen. Na alle ellende kan hij na een lange tijd weer herenigd worden met zijn familie die denken dat hij in een opvoedkamp zit.

Hoofdpersoon/bijfiguren:

Sam (Boy Seven) is de hoofdpersoon van dit verhaal. Sam is een aardige jongen maar heeft wel verkeerde dingen gedaan. Door computers te hacken. Sam heeft blond piekerig haar en een goed afgetraind lichaam. Sam is zichzelf helemaal aan het ontdekken doordat hij niks meer weet. Sam vertrouwt niet veel mensen en dat is maar goed ook. Bij Lara heeft hij wel geleerd van die fout. Hij vertrouwde haar maar Lara stond aan de verkeerde kant van hem. Lara heeft Sam verraden.

Lara is een belangrijke bijpersoon zij helpt hem bij z,n zoektocht naar zijn ouders. (ze denkt dat Sam zijn adoptieouders zoekt). Lara lijkt een aardig karakter te hebben. Later komt Sam erachter dat Lara helemaal aan de verkeerde kant staat en niet zo aardig is dan hij denkt.

Louis (Boy Six) is Sam’s beste vriend bij cooperation x. Ze delen samen een kamer en Sam en Louis houden elkaar scherp en zorgen dat ze niet gehersenspoeld raken. Louis is een echte vriend voor Sam en samen kunnen ze iedereen en alles aan. Door dat Louis, Sam helpt kan Sam ontsnappen.

Thema/onderwerp:

Sam (Boy Seven) die zijn geheugen is verloren, komt in een verkeerde inrichting terecht waar ze hem allemaal dingen laten doen die niet horen door middel van een chip, door een goede vriend kan hij het allemaal op een rijtje houden en ontsnappen, hij zorgt ervoor dat zijn vrienden worden gered, uiteindelijk komt het helemaal goed met hem en z,n vrienden, Sam wordt weer herenigd met z,n moeder en zusje Kathy.

Het thema van dit boek is een jongen die op zoek is naar zichzelf en hoe de wereld in elkaar zit. De boodschap van de schrijver is denkt ik dat je niet iedereen blindelings moet vertrouwen en altijd de waarheid willen weten. Het feit dat Jones (de agent die hem heeft opgepakt) steeds op de  achtergrond terugkomt. Hij komt vaak  op bezoek en houdt Sam nauwlettend in de gaten. Het thema wordt heel goed uitgewerkt het boek krijgt een diepe betekenis.

Titel:

De titel van dit boek is Boy7. Boy7 is afgeleid van alles wat in zijn kleren staat genaaid en zijn naam bij cooperation x. De titel heeft alles met het verhaal te maken. Het hele verhaal draait om Boy7 met andere woorden Sam en dit komt heel vaak terug. Het komt terug als hij zijn kleren vindt en als hij leest over zijn verhaal bij cooperation x. De titel is goed gekozen omdat het telkens terug komt in het verhaal.

Verhaalgenre:

Dit verhaal hoort denk ik tot de genre fantasie want ik denkt dat het niet zo snel zou gebeuren in deze tijd. Het boek is geschreven voor de jeugd. Volwassenen zouden dit boek ook nog goed kunnen lezen want het is erg leuk. Ik heb weleens vaker een fantasie boek gelezen en ook wel eens een boek over geheugenverlies. Als ik moet kiezen tussen die twee boeken vindt ik dit boek leuker. Het andere boek ging over een volwassen vrouw die in een heel rijk leventje terecht kwam. Dit boek is veel spannender.

Spanning:

De schrijver gebruikt een open einde om de spanning op te bouwen. Het boek is verdeeld in verschillende stukken. De schrijver geeft je ook steeds een beetje informatie meer om mee te puzzelen dit maakt het spannend omdat je wil weten hoe het verder gaat.

Tijd:

Het is niet bekend hoeveel tijd er verloopt in dit boek. Waarschijnlijk gaat het over maanden in de cooperation en weken in het bed and breakfast. Halverwege het boek is er een terugblik in het verleden wat er allemaal is gebeurd in de cooperation x. Het boek speelt zich af in het heden. In twee verschillende stadjes. De ruimte is niet belangrijk voor het verhaal. Door de terugblikken kom je meer te weten en wordt het allemaal langzaam duidelijk dit maakt het verhaal een stuk spannender.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Eindexamens

Alles wat je moet weten over de eindexamens

Het is niet bekend hoeveel tijd er verloopt in dit boek. Waarschijnlijk gaat het over maanden in de cooperation en weken in het bed and breakfast. Halverwege het boek is er een terugblik in het verleden wat er allemaal is gebeurd in de cooperation x. Het boek speelt zich af in het heden. In twee verschillende stadjes. De ruimte is niet belangrijk voor het verhaal. Door de terugblikken kom je meer te weten en wordt het allemaal langzaam duidelijk dit maakt het verhaal een stuk spannender.

Opbouw:

Er zit één verhaallijn in het verhaal. Het gaat allemaal over dezelfde jongen die zichzelf ontdekt. Het boek heeft een gesloten einde want uiteindelijk komt alles weer goed en wordt hij weer herenigd met zijn familie.

Overige:

Het verhaal is niet zo heel erg realistisch. Het is iets wat wel zou kunnen gebeuren maar dan waarschijnlijk in de toekomst. De belangrijkste gebeurtenissen uit het boek zijn dat hij langzaam achterkomt wie hij is en dat hij Jones en Lara doorkrijgt en ze tegenhoudt. Het is belangrijk dat hij al zijn vrienden redt door de politie te bellen voordat het gebouw wordt opgeblazen.  Ik vind het een heel leuk boek. Het is fijn om te lezen en door de spanning wil je het in één keer uitlezen. Het boek heeft wat spanning en heeft een goede boodschap om van te leren.

REACTIES

D.

D.

goed hoor

10 jaar geleden

F.

F.

super!!!!!!

10 jaar geleden

Q.

Q.

Dankjewel, dit scheelt me weer de hele avond! Fijn dat je het bij ons op papier in moet leveren! :)

9 jaar geleden

A.

A.

je hebt dus blijkbaar liever een slecht cijfer dan dat je moet werken

8 jaar geleden

J.

J.



Je krijgt hier inderdaad een heel slecht cijfer mee

8 jaar geleden

S.

S.



niet slim he om te copieren dees is bedoelt om inspiratie uit te halen niet om te copieren

5 jaar geleden

L.

L.

Je bent mijn reddende engel jouw samenvatting heeft precies 15 zinnen, wat bij ons de opdracht is!! (oke, ik heb wat onnodige dat niet echt bij de samenvatting hoort weggehaald)

9 jaar geleden

D.

D.

scheelt me heeeeeel wat tijd, thx<3

9 jaar geleden

A.

A.

Niet een hele goede recensie. Heel veel spelfouten.

8 jaar geleden

J.

J.



Echt hè!

8 jaar geleden

R.

R.



Vind ik ook!

8 jaar geleden

J.

J.

helemaal mooi

8 jaar geleden

J.

J.

Goed! Thnx

8 jaar geleden

H.

H.

Dankje!

7 jaar geleden

L.

L.

FF een tip:
gebruik ook af en toe een PUNT in plaats van 8 komma's in een zin

6 jaar geleden

S.

S.

nice

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Boy 7 door Mirjam Mous"