Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Marlow door Theo Engelen

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Marlow
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 929 woorden
  • 16 maart 2011
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
6 keer beoordeeld

Boekcover Marlow
Shadow
Marlow door Theo Engelen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Auteur ; Theo Engelen
Aantal bladzijden ; 140
Uitgeverij ; Sjaloom 4teens, Amsterdam 2004


Samenvatting

Marloes en haar broer Sander na 2 jaar weer met hun ouders mee op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Marloes vindt het niet erg om haar vriendje (Richard) achter te laten, want het ging toch al niet zo lekker meer tussen hun tweeën. Met Sander’s vriendin is het net uit en hij is heel chagrijnig. Niemand mag over zijn ex praten want dan begint hij te schelden en is hij boos.

Als ze onderweg stoppen bij een hotel begint zijn vader er toch over en dan vertelt Sander toch maar wat er gebeurd is.


De volgende dag komen ze aan op de camping en Marloes gaat meteen naar het zwembad. Na een mislukte versierpoging van een jongen, ontmoet ze Vera voor het eerst.

Marloes gaat bijna iedere dag naar het strand, daar ligt ze dan de hele dag en ‘s avonds gaat ze weer terug. Als ze op een avond terugloopt komt ze Vera tegen en ze besluiten om samen uit te gaan, met nog een stel mensen van de camping.

Die avond ontmoeten Sander en Marloes de vrienden van Vera. Tussen Sander en Renate klikt het erg goed. Alleen Marloes vindt er niet zoveel aan.

Een paar dagen later heeft Marloes een date met Andre (een vriend van Vera) maar als ze in het restaurant zitten komt kwam Vera binnenlopen en stuurt Andre weg omdat hij aan het werk moet. Marloes en Vera eten samen, en als ze weer op de camping zijn, geeft Vera Marloes ineens een kus op d’r mond, waar Marloes een beetje verward van wordt.

Als Marloes op een avond in haar eentje naar de wc gaat wordt ze vastgegrepen door een jongen en die trekt haar de bosjes in. Hij probeert haar aan te randen, maar Marloes weet zich te redden. Ze gaat naar Vera om uit te huilen en blijft daar slapen.De volgende dag vraagt Vera of ze meegaat naar het vakantiehuisje van haar ouders, voor een weekendje. Marloes stemt in en het wordt het mooiste weekend van haar leven. Als ze teruggaan naar de camping, wil Marloes weten hoe het nu verder moet. Vera hield niet van lange relaties en zei dat het maar beter was om elkaar niet meer te zien.

Weer op de camping komt ze erachter dat Jeroen, een jongen van de camping, degene was die haar aanrandde en ze zet het voor schut bij z’n vrienden.

Door al die gebeurtenissen is Marloes natuurlijk een beetje depri, en haar ouders hebben dat in de gaten. Op de dag dat ze weggaan, ontploft Marloes en komt ineens alles eruit. Dan komt Sander met een brief voor Marloes, die van Vera komt. Daarop staat een beetje uitleg en haar telefoonnummer. En dat is het moment waarop Marloes besluit om het uit te maken met Richard.


Verklaring van de titel
Toen Vera en Marloes samen naar het huis in Narbonne zijn geweest noemde Vera Marloes Marlow, Ze vond Marloes zo simpel.


Probleemanalyse
Het probleem begint wanneer Marloes heel veel nadenkt over haar relatie met Richard, haar vriendje die waar ze als sinds de 2e klas verkering mee heeft. Het loopt niet lekker meer en Marloes wil haar vakantie naar Zuid-Frankrijk gebruiken om er rustig over na te denken. Maar als ze Vera leert kennen word het voor haar nog ingewikkelder. Ze denkt gevoelens voor Vera te hebben. Na de aanranding op de camping en de nacht bij Vera in de tent, weet ze het bijna zeker ; ze weet zeker dat ze Vera leuk vind. Toen ze samen in Narbonne waren kwam ze er achter dat Vera haar ook leuk vind en zijn met elkaar naar bed geweest. Vera heeft een totaal andere kijk op relaties dan Marloes. Vera gelooft niet in het samenzijn met 1 enkele persoon wegens een kapot gelopen relatie uit het verleden en besluit dat het het beste is als ze elkaar niet meer zien. Marloes is er kapot van, vooral de gedachte dat Vera gewoon verder ging met haar leven zonder er aan te denken maakt het alleen maar erger. Maar wanneer Sander (haar broer) haar een briefje geeft is ze al helemaal in de wat. Het briefje was van Vera waar in stond dat ze al een week ziek was en dat er geen dokter voor nodig was om te weten dat het Marlow-mis-symptomen waren. Marloes had Vera haar kijk op liefde helemaal veranderd.



Verwerkingsopdracht


Opdracht 22.

Gedicht 1

Liefde is alles
Liefde is de bron
Liefde is de inspiratie
Liefde is de allergrootste kracht
Liefde is onvoorwaardelijk
Liefde is zo mooi
Liefde is in je
Liefde is om je heen
Liefde begint in jezelf en wanneer
Je dat kan voelen
Ben je de rijkste mens

Het hele boek staat in het teken van liefde, dus ik vond deze er wel bij passen.

Gedicht 2
Samen loop je hand in hand
’t liefst 2xdaags hetzelfde strand

Zo romantisch met z’n tweeën
Iets om nooit meer te vergeten

Maar het brengt niet alleen geluk
Ook liefde, ja liefde kan stuk

Liefde is iets, je kunt je erin vergissen
Moeilijk uit te leggen, maar niet te missen


Stukgelopen relaties, dat is waar het verhaal over gaat. Dit gedicht verteld dat liefde niet altijd over rozen gaat.

Gedicht 3
Voor altijd

Hou van mij
Dan is er liefde en geluk
Voor allebei
Je weet dat ik van je hou
Nu ben ik diep in de touw
Problemen hebben we gehad
Maar onze toekomst samen
Is nog niet beklad
Daarom vraag ik
Met mijn volle hart
En niet helemaal verward
Beloof me liefde en trouw
En word ooit mijn vrouw
Je weet dat ik van je hou

dit zou een gedicht kunnen zijn wat Marloes naar Vera stuurt, met de hoop dat Vera ooit over haar ‘’bindingsangst’’ heen komt

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Marlow door Theo Engelen"