Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Gabber door Lydia Rood

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Gabber
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 536 woorden
  • 23 januari 2011
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
9 keer beoordeeld

Boekcover Gabber
Shadow
Gabber door Lydia Rood
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A1
- Titel : Gabber
- Auteur : Lydia Rood
- Uitgever : Leopold
- Aantal bladzijden: 187 blz.
- Genre : Vriendschap, Broeder liefde
- Vertaling : nee



A2

- Lucien
- Word ook wel door zijn moeder Coquin of Coquille genoemd omdat het boek over zijn leven gaat



A3

- Gabber broer van Lucien willen samen acrobaat worden maar gabber is gehandicapt dus dat kan niet


A4

- In circus Cameo.


A5
- Nu.


B
- Het boek gaat over Lucien en zijn broertje Gabber. Lucien woont in Circus Cameo, het circus van zijn vader. Gabber is niet zoals alle kinderen, hij is verstandelijk niet zoals andere kinderen. Ook al kan hij meer als iedereen verwacht. Hij is dan ook alleen in de vakanties bij het circus. De rest van het jaar zit hij in een soort ‘kinderhuis’ en dit jaar moet Lucien ook naar een kostschool!! Hij vind het maar niks en word heel verdrietig als hij eraan moet denken.

Lucien’s grootste droom is om samen met Gabber de “Cameo Brothers” te worden. In zijn dromen ziet hij zichzelf en Gabber al aan de trapeze zweven en een daverend applaus krijgen, maar zijn vader wil van hem liever een hogeschoolrijder maken.


Lucien vind paardrijden heel leuk, maar wil toch liever aan de trapezes werken.

Dan verzint Lucien een plan, want Gabber kan wel niet aan de trapezes maar hij kan misschien wel een ‘clowns-act’ opvoeren. Hij gaat naar Bravo, de clown van het circus, en stelt zijn plan voor. Bravo vind het een goed plan en helpt Lucien met het oefenen en geeft zelfs Marcia, de kostuumnaaister, opdracht om kostuums voor hun te maken.

Tegen de tijd dat het allemaal opgevoerd moet worden en Lucien en Gabber dus achter de piste staan te wachten tot ze op mogen, word Lucien heel zenuwachtig. Maar als ze in de piste zelf staan denkt Gabber dat het erbij hoort. Hij geeft Lucien een schop onder z’n kont waardoor hij de hele act red, en iedereen het leuk vind en begint te klappen! Nu heeft Lucien pas in de gaten hoe een bijzonder broertje hij wel niet heeft, en als het weer bijna vakantie is vind hij het zelfs niet erg meer om naar die kostschool te gaan want…Flying Fernando, de grote trapezist, heeft zijn vader overgehaald en gaat Lucien trainen!


C1

- Dat gabber ondanks zijn handicap toch in het circus kan.


C2

- Jongens en Meisjes.
- Het gaat over een gehandicapte die in het circus wilt en het is niet specifiek voor meisjes of voor jongens.


C3

- Ik vond het boek heel mooi om te lezen omdat het boek ook gaat over het broertje van Lucien, een jongetje dat geestelijk gehandicapt is. Uiteindelijk slaagt ook hij er in iets te leren dat wel bij het circus past namelijk jongleren met doekjes.


C4

- Lydia is de oudste van zes kinderen; ze heeft vier broers en een zus. Als kind schreef ze ook al veel. Na het gymnasium ging ze Spaans studeren aan de Universiteit van Amsterdam en journalistiek in Utrecht. Behalve kinderboeken schrijft Lydia Rood ook boeken voor volwassenen: thrillers (samen met haar broer), romans en erotische verhalen. Haar eerste kinderboeken waren spannende verhalen met detectiveachtige elementen. Lydia Rood is geboren op 23 mei 1957 Velp.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Gabber door Lydia Rood"