Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Por amor al arte door Lourdes Miquel

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Por amor al arte
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 6e klas vwo | 407 woorden
  • 2 november 2010
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
26 keer beoordeeld

Boekcover Por amor al arte
Shadow
Por amor al arte door Lourdes Miquel
Shadow
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

1. Por amor al arte

2. Lourdes Miguel y Neus Sans (Illlustracion : Javier Andrada)

3. Lola Lago is een detective die allerlei avonturen beleeft in deze korte boekjes. In ‘ Por amor al arte’ ontmoet zij Cayetano Gaos een aantrekkelijke eigenaar van een kunstgalerie in Madrid. Haar secretaresse Margarita verteld haar van te voren dat hij heel knap is, maar Lola is hier niet zo zeker van totdat ze hem ontmoet! Haar eerste gedachte is dat hij op Harrison Ford (een beroemde acteur) lijkt. Cayetano heeft een opdracht voor haar. Zij moet uitzoeken of de beroemde schilder Urpiano echt bestaan heeft of niet. Daarom reist ze samen met haar collega Miguel naar het dorpje Figueres om deze ingewikkelde zaak op te lossen. In Figueres komen ze er achter dat er maar een winkel is die schilderijen verkoopt met het stempel ‘Urpiano’ erop. Er zijn ook verder geen dingen vernoemd naar deze schilder, wat wel gebeurt is bij Dali die daar ook vandaan komt. Lola en Miguel gingen op bezoek in de winkel en kwamen erachter dat die al in 1978 geopend was. Ze vroegen een klantenlijst op en kwamen bij de naam Angela Hernandez. Ze gaan bij haar op bezoek maar vinden niks. Niet een schilderij. Maar de klantenlijst van de winkel geeft aan dat ze in dat jaar heel veel gekocht is, waar is dat gebleven? Miguel en Lola volgen haar en zien haar eten koken waarmee ze naar een huis gaat. Daar woont een rijke man van 30 (Angela was zo’n 20 jaar ouder). Ze onderzoeken het huis en vinden de schilderijen. De man was ‘ Urpiano’. Het was niet Angela die de schilderijen maakte maar haar vriend. Haar vriend heeft dus al die mensen opgelicht en wordt gearresteerd. Lola heeft veel medelijden met Angela en zorgt ervoor dat ze op tijd weg kan komen uit Figueres, Angela vertrekt naar New York zodat zij niet ook gearresteerd wordt.

4. Lola Lago: Trabajo con los socios Miguel y Paco en un oficina detectivo. Un mujer listo y tranquilo.

Miguel : Un socio de Lola. Listo tambien.

Angela : Una enfermera con un gran passion para la pintura. Y amor. ;)

5. En gran parte en Figueres. En pagina 24 Miguel y Lola viarajan a Figueres con el tren. En lunes Miguel y Lola visitado Diseno Art, una tienda de art. Y por lo demas del libro es en Figueres tambien.

6. En pagina 44 Miguel y Lola inventada, el novio de Angela es ‘Urpiano’ .

7. Por amor al arte es un detectivo.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Por amor al arte door Lourdes Miquel"