Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Loverboys door Helen Vreeswijk

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Loverboys
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1238 woorden
  • 23 mei 2008
  • 78 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
78 keer beoordeeld

Boekcover Loverboys
Shadow

Mo is knap, spannend en een beetje mysterieus. Mo is een loverboy, hij is doelbewust op zoek naar jonge meisjes die zich niet goed in hun vel voelen en niet al te stevig in hun schoenen staan. Mo overlaadt hen met cadeaus en doet alles om het de meisjes naar de zin te maken. Lisa en Kelly worden allebei smoorverliefd op hem en dat is precies wat hij wil. Hij speelt de…

Mo is knap, spannend en een beetje mysterieus. Mo is een loverboy, hij is doelbewust op zoek naar jonge meisjes die zich niet goed in hun vel voelen en niet al te stevig in hun sch…

Mo is knap, spannend en een beetje mysterieus. Mo is een loverboy, hij is doelbewust op zoek naar jonge meisjes die zich niet goed in hun vel voelen en niet al te stevig in hun schoenen staan. Mo overlaadt hen met cadeaus en doet alles om het de meisjes naar de zin te maken. Lisa en Kelly worden allebei smoorverliefd op hem en dat is precies wat hij wil. Hij speelt de twee vriendinnen tegen elkaar uit, maar de meiden willen hem niet teleurstellen en zeker niet verliezen. Om te bewijzen dat ze van hem houden, gaan ze ver. Veel te ver. Door toedoen van Mo komen ze in de prostitutie terecht. Dan volgt een barre strijd om te ontsnappen aan zijn terreur.

Loverboys door Helen Vreeswijk
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Loverboys - samenvatting

Lisa is een 15-jarig verlegen meisje. Ze woont alleen met haar moeder in een klein appartement. Ze hebben weinig geld voor het huishouden en komen er maar net met toe. Haar vader verliet het gezin voor een andere vrouw en weigerde zelfs alimentatie te betalen. Ze is erg onzeker over haar uiterlijk en de kleding die ze draagt. Ze draagt eeuwen oude slobberige kleren, omdat ze geen geld heeft om nieuwe te kopen.

Lisa heeft maar één vriendin, Kelly. Kelly is ook 15 jaar en heeft rood haar. Ze is een meisje met veel durf. Ze wordt erg vrij gelaten thuis en draagt uitdagende stoere kleding. Ze trekt zich niets aan van wat anderen van haar denken. Ze is mager, mooi en stoer gekleed en dat weet ze.


Kelly en Lisa zijn beste vriendinnen en doen alles samen. Ze zitten in de zelfde klas, ze gaan samen uit, ze vertellen alles aan elkaar. Ze hebben een enorm hechte band. Op een dag nodigt Fathia, een meisje uit hun klas, hen uit om te gaan winkelen. Waarmee ze eigenlijk bedoelde ‘kleding stelen’. Lisa twijfelde even, maar Kelly overtuigde haar en ze gingen mee.
Toen ze stolen een blouse en gingen nadien iets eten. Fathia riep een jongen bij zich, die de neef van Fathia bleek te zijn.
De dag nadien was het gewoon weer school. Kelly en Lisa zaten samen op de speelplaats, wanneer Fathia kwam aan lopen. Mo stond op Lisa te wachten aan de schoolpoort. Ze ging er snel heel. Ze spraken af om na school samen iets te gaan drinken. Toen het school gedaan was, vertrok Lisa snel naar de schoolpoort waar Mo haar stond op te wachten met zijn mooie auto. Hij was stoer gekleed en zag er fantastisch uit. Ze vertrokken meteen naar een café en gingen gezellig met twee aan een tafeltje zitten. Ze babbelden wat en al snel begonnen ze te zoenen. Ze hadden verkering! Mo gaf Lisa een geweldig cadeau: een gsm, zodat ze hem elk moment kon bereiken. Ze gingen langs wat winkels en Lisa kreeg een heleboel kleding en cadeaus. Toen Lisa die avond thuis kwam, was ze veel vrolijker dan anders. Ze vertelde haar moeder dat ze een vriendje had, maar dat vond haar moeder minder leuk. Ze vond het te vroeg om een relatie te beginnen. Maar Lisa trok zich er niets van aan. Het was haar leven en zij was zo verliefd op Mo. De dag nadien zat Lisa op school toen Mo naar haar kwam toegelopen. Hij kwam haar mee uitvragen. Ze zouden iets gaan drinken met Ramon, een vriend van hem, en ze mocht Kelly meenemen.
Dol gelukkige weken gingen voorbij. Ze gingen samen winkelen, feesten, iets drinken, gaan eten en veel andere leuke dingen.

Een paar weken later gaf Mo toe dat hij in schulden zat door alle cadeaus die hij haar gaf. Er was maar één oplossing vond hij. Ze zou voor een tijdje als serveerster in een seksclub in België moeten werken. Natuurlijk wilde Lisa dit wel doen, ze is zo gek op Mo en wil hem niet teleurstellen en al helemaal niet kwijtraken. Ze aanvaarde het voorstel op één voorwaarde, ze ging niet met de klanten naar bed! Ze mocht het niet vertellen aan haar moeder. Toen Lisa toch twijfelde, begon Mo haar moeder zwart te maken. ‘Ze hoeft je niet, anders zou ze toch niet zo tegen jou doen?’ Lisa gaf toe en vertrok mee naar België. Toen ze aankwamen, vertelde Mo meteen dat hij terug naar Nederland moest voor zijn werk. Hij werkte als accountant in een telefoonbedrijf, loog hij. Hij vertrok en zij bleef alleen in haar kleine kamertje achter. Een vrouw kwam de kamer binnen, ze stelde zich voor als Lien. Ze gaf de werkkleding aan Lisa en vertelde de regels van het serveren. De fooi die je kreeg was voor jezelf, de klanten mochten alleen aan de borsten en billen komen en als ze meer willen moeten ze naar de dames aan de bar gaan. Lisa trok de kleding aan en schrok. Het rokje was veel te kort en het topje was te laag uitgesneden. Hier zal ze dus hele avonden met moeten rond lopen!

Wanneer Mo terug in Nederland was, belde hij meteen Kelly. Hij wilde afspreken, want hij zag haar wel zitten. Zij wist dat hij iets met Lisa had en hij overtuigde haar dat het gedaan was. Hij deed net hetzelfde als hij met Lisa deed. Hij overlaadde haar met cadeaus en belde ieder moment van de dag. En vertelde na een paar weken dat hij in geld nood zat. Hij vroeg haar om als meisje van plezier aan de haven te werken. Het was maar een maandje en zo kon ze haar eigen geld verdienen. Kelly stemde meteen toe. Lisa’s moeder lag in het ziekenhuis na een ernstig ongeval. Ze was tegen een vrachtwagen aangereden en had een hersenschudding. In haar plaats belde haar broer, die een tijdje bij hen kwam wonen, naar de ouders van Kelly. Hij wilde weten waar Lisa uitspookte, maar die konden hem niet verder helpen. Kelly was zelf ook verdwenen en ze wisten niet wat doen.

Mo kwam weer te voorschijn in België, waar hij zijn ware aard begon te tonen. Hij vertelde dat haar moeder in het ziekenhuis lag omdat ze Lisa aan het zoeken was. Lisa wou zo snel mogelijk naar huis, maar het mocht niet van Mo. Hij overtuigde haar dat het helemaal niet zo erg is. Ze geloofde hem, maar wou nog steeds naar hij. Vanaf dat moment begon hij haar te slaan en verplichte hij haar om te werken als hoer in de seksclub. Als ze zou proberen weg te lopen of dit niet deed, zal hij haar van kant maken. Ze deed het en had veel succes in de seksclub. Ze bracht duizenden euro’s op die allemaal naar Mo gingen.

Na lange tijd werken voor Mo, kwam Lisa via dikke Lien te weten dat Kelly ook voor hem werkte. Dikke Lien deed er alles aan om de meisjes terug in contact te brengen zonder dat Mo het te weten kwam. Het lukte haar en de meisjes komen er samen achter dat Mo een lover boy is. Ze zijn razend en willen ontsnappen, maar Mo houdt hun heel goed in de gaten. Dikke Lien en een vriendin van haar, Vivian, hielpen de meisjes om te ontsnappen. Ze huurden vele auto’s in, zodat Mo niet zou weten in welke wagen ze zaten en ondertussen hield dikke Lien Mo aan de praat. Toen Mo ondervond dat de twee meisjes verdwenen waren, vroeg hij aan Dikke Lien waar ze waren. Zij hield vol dat ze het niet wist.

Lisa en Kelly werden samen naar het politie bureau gebracht door vrienden van Dikke Lien en Vivian. Ze vertelden hun hele verhaal met alle details. Ze durfden allebei niet meer naar huis, maar ze moesten wel. Ze hadden niet alleen bang voor hun ouders die eerst erg kwaad waren, maar hen nadien troosten. Maar ook hadden ze bang dat de loverboys op wraak uit waren.

Na een paar dagen kregen ze te horen dat Mo en meerdere pooier vrienden opgepakt waren en ze schreven een brief naar Dikke Lien als dank. Lisa woont nu bij haar oom Joost, de moeder van Lisa woont daar nu ook. Kelly heeft haar school afgemaakt en werkt nu als verpleegster in het ziekenhuis. (WAAR GEBEURD VERHAAL)

REACTIES

W.

W.

de naam kelly en lisa zijn verwisseld in het midden van de samenvating
kelly werkte in de sexclub bij lien en lisa aan de haven ook is lisa nog in nederland ondergedoken geweest zodat haar moeder haar niet zouden vinden wand die waren haar aan et zoeken

15 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Loverboys door Helen Vreeswijk"