Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Black beauty door Anne Sewell

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Black beauty
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 390 woorden
  • 31 oktober 2002
  • 266 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
266 keer beoordeeld

Boekcover Black beauty
Shadow
Black beauty door Anne Sewell
Shadow
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
1-Soort verhaal: Een dierenverhaal 2-Het verhaal gaat over..: Dit boekje gaat over een paard die haar naam heeft te danken aan hoe ze eruit ziet. Black Beauty, zwarte schoonheid. Black Beauty wordt vaak overgeplaatst van de ene stal naar de andere stal of manege waar de eigenaars denken dat ze het nog beter heeft. Ze willen van Black Beauty een goed paard maken, nog beter dan dat ze al is. Er zijn mensen op de wereld die goed met paarden om kunnen gaan, maar ook zijn er mensen die dat niet kunnen, die paarden hard behandelen en dit maakt Black Beauty allebei mee. Ze werd onder andere mishandeld, en maakte een brand mee. Uiteindelijk werd Black Beauty overgeplaatst naar een eigenaar die wel goed voor haar zorgde. En zo maakt Black Beauty dus voor- en tegenspoed mee, want bij de laatste eigenaard heeft ze het geluk gevonden! 3-De hoofdpersoon in het verhaal is: De hoofdpersoon in het verhaal is Black Beauty. Black Beauty is een mooi zwart paard. Alles draait om Black Beauty in dit verhaal, daarom ook de titel, Black Beauty. In het boek wordt gesproken door Black Beauty zelf. Black Beauty maakt veel dingen mee, maar uiteindelijk vindt ze toch het geluk.
4-Het verhaal speelt zich af: In Engeland. Er staat in het boekje dat de weg naar Londen niet heel erg ver weg is. En de naam Black Beauty is ook een Engelse naam. Toen de eigenaars een naam gingen verzinnen voor "het paard" zeiden ze ook dat ze het een mooie Engelse naam vonden " het zwarte paard". 5-Het verhaal speelt zich af: In het einde van de 19e eeuw. In de inleiding van het boek staat er dat het boekje in 1877 in de boekwinkels is gekomen, en in die tijd heeft Anne Sewell, Black Beauty ook geschreven. 6- Mijn mening: In vond het een mooi boek om te lezen. Ik vond het wel een heel zielig boek, want wie mishandeld nou een paard. Zelf heb ik niet veel met paarden, maar toch was het leuk om te lezen. Het was niet een heel moeilijk boekje om te lezen, want er werden niet veel moeilijke Engelse woorden gebruikt. Ik raad iedereen zeker aan dit boekje ook te lezen, ook al heb je zelf niks met paarden want het is een zielig maar toch ook erg mooi boek.

REACTIES

S.

S.

Black Beauty is een hij geen zij.

15 jaar geleden

D.

D.

ik vind dat je de verslag heel leuk hebt gedaan, ik wil je verslag over nemen, maar ik moet weten hoeveel bladzijden de boek heeft. ik heb zelf de boek niet dus als je kan wil je het vandaag naar mij sturen..als je het weet tenminste...


alvast bedankt....

21 jaar geleden

I.

I.

hajj
ik las het verslag over black beauty. echt super bedankt joh, ik heb maandag een s.o. over dat boekje en ik vind engels echt heel moeilijk en snap dus ook niks van dat boekje. ik hoop dat een nu een voldoende haal!!

21 jaar geleden

B.

B.

Die samenvatting kan wel wat langer want nu moet ik er een gaan maken!~`#^*

21 jaar geleden

A.

A.

ha jacqueline ik heb heel veel aan het uittreksel gehad

20 jaar geleden

C.

C.

heeft u het boek ''blach beauty'' niet helemaal in het engels? ik bedoel voor een boekverslag dat het helemaal in het engels staat?

groeten christie

19 jaar geleden

S.

S.

hi ik vond het een heel mooi verslag ik hep er hel veel aan gehad want ik was een beetjuh laat begonnen:P bedankt groetjes sanne

19 jaar geleden

J.

J.

hooii egt supper gedaan joh p.v oehh heee doei hea

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Black beauty door Anne Sewell"