Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Beowulf door Anonymous

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
Boekcover Beowulf
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 276 woorden
  • 14 oktober 1999
  • 324 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
324 keer beoordeeld

Boekcover Beowulf
Shadow
Beowulf door  Anonymous
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De Hoofdpersonen -Beowulf -Grendel -Grendels moeder -de Draak -Wiglaf Het Verhaal In het kasteel van de koning wordt gefeest tot in de nacht. Maar als iedereen slaapt komt Grendel( een monster) het kasteel binnen en eet 13 soldaten op. Dan,op een dag komt er een schip met vikingen (Geats). Een daarvan is Beowulf.Hij is gekomen om tegen Grendel te gaan vechten. 's Nachts komt Grendel weer het kasteel binnen maar dan gaat Beowulf tegen hem vechten en rukt Grendels arm uit.Grendel loopt dan hard weg. De volgende dag gaan de soldaten naar buiten en volgen het bloedspoor van Grendels arm. Ze komen uit bij een meertje maar gaan weer terug naar het kasteel. 's Nachts komt Grendels moeder en neemt één soldaat mee. 's Morgens gaat Beowulf weer naar het meer samen met wat andere soldaten. Beowulf gaat onder water en vindt het hol van Grendel. Daar gaat hij vechten met Grendels moeder. Hij wint en gaat terug naar het oppervlak waar alleen zijn mannen nog staan te wachten. Ondertussen is Beowulf koning geworden en heeft hij Wiglaf leren kennen. Op een nacht ontsnapt er een slaaf. Hij ontdekt een grot waar veel goud en edelstenen liggen ,maar er is ook een draak die de schat bewaakt. Als de slaaf terug gaat,vertelt hij alles. Beowulf en Wiglaf gaan samen met nog een paar soldaten het monster doden om de schat. Maar dat wordt heel moeilijk. Beowulf sterft maar dan heeft hij de draak al verslagen. Wiglaf neemt de dode Beowulf mee naar het kasteel.En daar verbranden zij zijn lichaam op een heuvel zodat het dorp hem kan zien. Dan is Wiglaf koning.

REACTIES

M.

M.

Jongeman het ziet er goed uit maar ik heb een boek van beowulf in het engels en is geschreven door Rossemary Sutcliff. Weet jij mischien of het dezelfde verhaal is...

20 jaar geleden

P.

P.

Gast komt je uit nederland of niet. Je spelling zuigt hard dude

19 jaar geleden

R.

R.

je verdraait het verhaal halemaal!

16 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Beowulf door Anonymous"