Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hyves komt terug als Myves

Hyves komt terug als Myves

'Kan niet wachten totdat ik weer dansende bananen naar iedereen kan sturen!' 'Zal het echt waar zijn?' 'Yes!!! Glitterplaatjes!!!!!!!!!' 'Dit is sowieso een grap!' Internettend Nederland gaat vandaag los op het gerucht dat Hyves terugkomt. Alleen dan niet als Hyves, maar als Myves.

Myves.nl is nog niet online, maar daar wordt hard aan gewerkt door de makers. De Hyves-reïncarnatie moet volgens hen dé social media-site van Nederland gaan worden. De makers beloven dat je op Myves alles kunt doen wat op Hyves ook kon, zoals je profiel pimpen en geinige spelletjes spelen. Of Myves.nl er nou écht komt (of gewoon een heel goeie grap is); Hyves-fans zijn door het dolle heen.

AnneBladzijde uit het verleden

Maar niet iedereen is lovend over de wedergeboorte van Hyves. Zo vindt blogger Anne dat Hyves zijn tijd heeft gehad: "Ik vind het niet zo nodig. De Hyves-periode was een leuke bladzijde uit mijn verleden, maar dat moet het ook blijven. Voor de rest wacht ik af wat het wordt als de site echt online is, dan kan ik er beter over oordelen."

Mette vindt het wel grappig, maar daar blijft het bij: "Oooohgod, Myves.nl. Wat een hilariteit. Maar heeul stommig om te denken dat het echt gaat werken. Want het idee van social media is toch juist ook een beetje dat het internationaal is? Bovendien: Hyves was een fiasco. Maar wel grappig hoor, ik ga het zeker joinen. Maar waarschijnlijk niet echt gebruiken."

Of Wayne een account gaat aanmaken weet hij nog niet. "Het lijkt mij dat de sociale media-markt een beetje verzadigd is. Er zijn bijvoorbeeld tienduizend versies van Instagram. Een groot aantal Hyvers was verhuisd naar Facebook, en ik denk dat de meeste mensen daar zullen blijven. Ook al klaagt iedereen over het privacybeleid van die site, dan nog denk ik niet dat men het übergrote Facebook momenteel gaat verlaten.

Hoax?

Wanneer het Myves-netwerk online komt, is nog niet bekend. Op Myves.nl is momenteel een melding te vinden waarop staat: 'Nog even geduld... Myves is nog in aanbouw! Blijf via Facebook op de hoogte.' Sommige mensen, waaronder de grote Scholieren.com-baas Jon, vragen zich dan ook af of het geen hoax is.

Hyves werd opgericht in 2004 en was tot vijf jaar geleden hét social media-netwerk van Nederland. Er werd flink gekrabbeld, ge-wie-wat-waar-t en gebuddypoket. Toen Facebook in beeld kwam, verloor de site steeds meer leden en in 2013 werd de site helemaal opgedoekt. Tot groot verdriet van sommige trouwe fans overigens:

Veel Hyvers stapten wel over naar Facebook, maar hebben het altijd jammer gevonden dat je daar je eigen profiel niet kunt pimpen met leuke kleurtjes en lettertypes. Ook de glitterplaatjes en dansende bananen worden gemist. Daarom dachten de mensen achter Myves: 'We proberen het gewoon opnieuw!' Of de droom van vele Hyves-fans in vervulling zal gaan, zal snel blijken.

Gepubliceerd op 29 januari 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

T.

T.

Ik zit zelf liever op http://xoor.nl
Is ook echt een top site.
Jammer dat daar zo weinig aandacht word gegeven.

9 jaar geleden

J.

J.

Myves.nl is helaas niet serieus. Dankzij alle aandacht die het heeft gekregen is hun webserver overbelast geraakt. En als je een serieus Social Media platform wilt beginnen dan houd je daar rekening mee.

9 jaar geleden

P.

P.

Nu Facebook haar privacy regels zo heeft bijgesteld dat niets van je eigen foto's en/of postings meer veilig is heeft een initiatief als Myves zeker een goede kans. http://www.idk.nl

9 jaar geleden

F.

F.

9 jaar geleden

M.

M.

Myves is een hobbyproject met veel loze beloftes. De site draait op een hostingpaketje in Duitsland (Berlijn). Daarmee heb ik genoeg gezegd toch? Als je Hyves terug wilt, dan is er in Nederland al twee jaar snoeten.nl en als je van iets serieuzer én reclamevrij houdt, dan is er LiveCrew.nl . Allebei technisch en organisatorisch prima sites. Dat is toch voldoende?!

9 jaar geleden

P.

P.

Nou dan moeten we maar even melden. Ik zit op livecrew.nl ook een soort hyves site met vele mogelijkheden. Ook je profiel geheel aanpasbaar en duizenden leden. Ook geweldige hulp, en duidelijke uitleg.

9 jaar geleden

G.

G.

hyves als myves ik weet niet of ik het wel aanmaak facebook blijft denk ik toch mijn favoriet zal ik wel een account aanmaken zal ik er niet veel opgaan denk ik

8 jaar geleden

E.

E.

Ik ben echt super blij dat Hyves soort van terug komt. Het was geweldig, hopelijk lijkt Myves er wel op want dan zoe het pas echt leuk zijn. Ook hoop ik dat Pet Party (een spelletje vroeger op Hyves) terug komt, het is nergens meer te vinden, ik was daar zo ver!

7 jaar geleden

T.

T.

ik hoop dat hyves snel terug komt want ik mis het heel erg en vond het geweldig de hyves

6 jaar geleden

C.

C.

Myves moet blijven en moet op rtl 4 news staan dat deze site populair word met veel leden vrienden en veel grappige smileys en gezellige plaatjes filmpjes van giffs giffey??

5 jaar geleden

C.

C.

Hyves moet zeker terug komen iedereen duim???? like geven wie er mee eens zijn wanneer komt het nog 2018 of volgendjaar 2019 ben benieuwd
???

5 jaar geleden

C.

C.

De nieuwe versie myves gaat in bijna maar hopen ook dat de ouwe hyves ooit weer terug komt met een vernieuwde versie hopen allemaal nog 2018 of anders volgendjaar 2019 of 2020 hyves was wereldwijd populair verdiende veel geld voor die site met hoge goeie zijvers en sterretjes met geweldige lieve smileys en giffs plaatjes die erg leuk zijn en leuke filmpjes giphey liefs cynnie myves word ook gauw mogelijk gelopend met nieuwe smileys hopelijk???

5 jaar geleden

C.

C.

Myves en hyves moeten allebei gewoon weer op playstore app komen dat je het daar op kan downloaden Binnenkort dat de ouwe hyves ook weer terug komt dan in een vernieuwde versie 2018 nog of 2019 ben nieuwsgierig of dat in gaat en uit komt ????????

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.