Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Een bucket list: wat te doen voor je dood?

Een bucket list: wat te doen voor je dood?

Door Ivo

Als ik me een avondje stierlijk verveel slinger ik eigenlijk altijd Netflix aan. Ik kijk dan meestal slechte comedy's en series, maar afgelopen week zag ik een heel bijzondere film: The Bucket List. Deze film gaat over twee mannen die terminaal ziek zijn en het beste van hun laatste maanden willen maken. Daarom maken ze een lijst met dingen die ze voor hun dood willen doen. Dat zette mij aan het denken.

Want stel dat ik nog maar een halfjaar te leven zou hebben, wat zou ik dan nog willen doen? Op spectaculaire wijze een bank beroven? 72 vrouwen ontmaagden? Alle menu's bij McDonalds bestellen? Hard-drugs gebruiken?

De twee hoofdrolspelers uit de film - Jack Nicholson en Morgan Freeman - doen niet de minste dingen. Zo gaan ze bijvoorbeeld skydiven, iets wat Morgan absoluut niet durft, maar toch doet. De mannen inspireren mij om zelf zo'n bucket list te maken. En dus besluit ik daar maar eens werk van te maken.

Knap lastig

Een lijst met dingen die je voor je dood wilt doen. Het lijkt zo simpel, maar het is knap lastig. Want wil ik wel iets spectaculairs doen, net als in de film? Wil ik in het laatste halfjaar van mijn leven wel een strafblad of twintig kilo aankomen?

Het is een fantastisch idee, zo'n bucket list, maar hoe langer ik er over nadenk, hoe meer ik tot de conclusie kom dat ik zo'n lijst helemaal niet nodig heb. Ik heb namelijk alles al wat ik wil hebben in het leven, en dat zijn een paar goede vrienden om me heen. Die bovendien net als ik van McDonalds houden op zijn tijd.

Gepubliceerd op 8 oktober 2014
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.