Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Vmbo'ers mogen wiskunde-examen opnieuw maken

Vmbo'ers mogen wiskunde-examen opnieuw maken

Door Chris

Eindexamenkandidaten van de leerweg vmbo-kb mogen hun examen wiskunde opnieuw doen. Het digitale examen werd door 19.831 vmbo'ers gemaakt, maar er zat een andere rekenmachine in dan waarmee de meeste leerlingen hadden geoefend.

De Onderwijsinspectie heeft daarop besloten dat scholieren het examen opnieuw mogen maken, meldt de Telegraaf dinsdag.

In de digitale rekenmachine zat een knopje dat veel leerlingen niet kenden, laat Annelotte Lutterman van het LAKS aan Scholieren.com weten. "Het knopje waarmee je negatieve getallen moet invullen werkte anders dan op de rekenmachine waarmee de examenkandidaten hadden geoefend."

Klachten

Na het examen kwamen daar verschillende klachten over binnen bij de Eindexamenklachtenlijn van het LAKS. "Veel scholieren hadden er hinder van ondervonden", laat klachtencoördinator Annelotte Lutterman weten. "Sommigen zijn daardoor in tijdnood gekomen."

Het College voor Examens (CvE) zegt niet te weten hoeveel leerlingen er daadwerkelijk problemen van hebben ondervonden. "Via de examenlijn hebben wij van enkele docenten meldingen gekregen hierover", laat Mirjam Kapelle van het CvE weten. "De inspectie heeft er daarom voor gekozen om de leerlingen die hier hinder van hebben ondervonden in de gelegenheid te stellen om het gemaakte digitale examen opnieuw te maken."

Aanvraag

De gedupeerde scholieren hebben tot en met 18 juni de kans om het examen over te doen. "De school dient de aanvraag bij de Onderwijsinspectie in als is afgewogen of de eindexamenkandidaat er daadwerkelijk last van heeft gehad", aldus de CvE-woordvoerder.

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens opScholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 27 mei 2014
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.