Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Leerlingen Ibn Ghaldoun voor de rechter

Door Chris

Vanochtend is - onder enorme mediabelangstelling - het proces begonnen tegen de elf scholieren die worden verdacht van de eindexamenfraude op de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun. Blogger Hidde was erbij en twitterde live vanuit de rechtszaal. Hieronder de hoogtepunten.

Hoogtepunten uit de tweets en berichten:

11.00 uur:
Een van de advocaten wil meer docenten en examenleraren horen in deze zaak. Volgens deze advocaat is het goed mogelijk dat er op de school een "sjoemelklimaat" heerste, en is de eindexamenfraude daar een "logisch gevolg" van.

10.45 uur:
Volgens de medeverdachte is Anass B. het "meesterbrein" achter de examenfraude. Zijn vader werkte als natuurkundeleraar op het Ibn Ghaldoun.

10.40 uur:
Verdachte Anass B. bekende omdat hij door de politie onder druk werd gezet. De politie zei tegen hem dat zijn ouders zouden worden gearresteerd als hij niet meewerkte.

Politie voor de rechtbank in Rotterdam.

 

 

Gestolen

De eindexamenfraude kwam in mei aan het licht toen het examen Frans op internet werd geplaatst. Uiteindelijk bleek dat er maar liefst 27 examens waren gestolen. Daarmee is de eindexamenfraude de grootste uit de Nederlandse geschiedenis.

De examenfraude leidde er uiteindelijk toe dat staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker besloot de school geen geld meer te geven. Daardoor werd de islamitische school failliet verklaard en moesten de ongeveer 600 leerlingen op andere scholen worden geplaatst.

Wil jij al het nieuws over de examenfraude nog eens nalezen? Check dan ons nieuwsdossier.

Gepubliceerd op 7 november 2013


ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

Alles over de examens in je timeline?