Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Even kennismaken: onze videobloggers

Even kennismaken: onze videobloggers

Hidde

Bij een nieuw schooljaar horen nieuwe plannen. Beter je best doen op school, hogere cijfers halen of dit jaar wél je agenda netjes bijhouden (lukt toch niet).

Ook Scholieren.com doet aan nieuwe plannen, want vanaf vrijdag 6 september luiden we iedere vrijdag 't weekend in met een toffe video. Onze videobloggers Ruben, Diederick en Bram stellen zich voor.

Bram en Hidde

De 15-jarige videoblogger Bram (foto links) maakte al eerder video's voor Scholieren.com en trapt vrijdag af. Samen met cameraman Hidde ging hij onlangs naar V&D's Schoolcampus om te kijken of er nog schoolagenda's verkocht worden. Een tipje van de sluier: Bram vindt de uitkomst heel verrassend."

"Ik vind het echt supervet dat er meer video's op Scholieren.com komen," zegt Bram, die uit Hilversum komt. "Het lijkt mij leuk als er veel mensen naar kijken, en er misschien iets van leren."

Diederick

Net als Bram maakte ook Diederick (15, Ede) al eerder twee video's voor Scholieren.com. Samen met een aantal klasgenoten én een docent. "Wij doen mee aan een pilot van de cultuur- en mediaopleiding." Eens in de week krijgt hij les in video- en radiojournalistiek.

Camera's leent Diederick dus gewoon van school: daar hebben ze ook studio's waar Diederick vrijdag na schooltijd tot in de late uurtjes rondhangt.

Hij verheugt zich erg op het komende schooljaar. "Ik houd zelf erg van reportages maken, zoals ik bij SLAM!FM heb gedaan. Dan kom je echt op een plek waar je anders niet binnen zou komen. En door het kijken van zo'n filmpje ben je er dan toch een beetje bij geweest. Maar de straat opgaan voor interviews vind ik ook leuk."

Ruben en Brandon Lee

Ruben (links) en cameraman Brandon Lee hebben er erg veel zin in. Ruben: "scholieren zijn meer beelddenkers: ze moeten alles in plaatjes voor zich zien. Wij willen video's maken over wat scholieren écht boeit." 

Zijn sidekick Brandon Lee kent hij via een oproepje op Twitter. Brandon Lee: "Het begon volgens mij met een nieuwe volger. Dat was Ruben, en ik zag dat hij ook allerlei leuke dingen doet, dus ik sprak hem aan. En nu gaan we samenwerken! Hopelijk opent dit voor mij deuren naar een toekomst in de mediawereld."

Multimedialer

Ook Chris Heijmans, hoofdredactrice van het weblog, is verheugd dat het blog multimedialer wordt. "De afgelopen twee jaar plaatsten we al wel video's op Scholieren.com. Die waren hartstikke leuk, maar het waren er te weinig en er zat geen structuur in. Af en toe verscheen er out of the blue een video op de site. Daar gaan we nu verandering in brengen."

Vanaf deze week verschijnt er iedere week een toffe video op Scholieren.com. Chris: "We willen dit jaar meer andere vormen van journalistiek gaan beoefenen, want daarin kunnen we nog heel veel stappen maken."

De allereerste video komt aanstaande vrijdag 6 september online. Nooit een video missen? Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal!

Gepubliceerd op 3 september 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Bram

Bram

En weet je, naast getalenteerd, zijn het nog toffe jongens ook!

10 jaar geleden

A.

A.

Weet je wat ik me afvraag - heeft Bram II toevallig meegedaan aan het Junior Songfestival? Want hij komt me zó bekend voor.

10 jaar geleden

H.

H.

niet toevallig, maar hij heeft meegedaan. :P

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.