Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Twee arrestaties rondom examendiefstal

Door Merel

De politie van Rotterdam heeft dit weekend een jongen en een meisje aangehouden die ervan verdacht worden meerdere eindexamens van de niveaus vmbo, havo en vwo te hebben gestolen op hun eigen school. Dat vertelde het Openbaar Ministerie vandaag op hun website.

De leerlingen zijn 18 en 19 jaar oud, deden examen op het vwo en de havo, en zijn afkomstig uit Rotterdam en Maassluis. De twee zouden hebben ingebroken op hun school en daar foto's van de examens gemaakt hebben. Ze worden er ook van verdacht de examens verkocht te hebben aan medescholieren.

Het ANP laat weten dat het wederom gaat om de Ibn Ghaldoun-scholengemeenschap, waar eerder al het vwo-examen Frans gestolen werd. Over welke vakken het gaat wil het Openbaar Ministerie, naar eigen zeggen 'in het belang van het onderzoek', niets kwijt. Intussen zet de politie het onderzoek voort.

Engels

Eerder al werd bekend dat het vwo-examen Frans, dat de avond voor de zitting uitlekte op internet, ook gestolen is op het Ibn Ghaldoun. Vrij snel daarna werd er een 22-jarige man aangehouden. De man is inmiddels weer vrijgelaten, maar wordt wel nog steeds verdacht.

Het AD meldde gisteren dat het om het eindexamen Engels zou gaan, maar dat is tot dusver nog niet bevestigd door het Openbaar Ministerie.

Voorlopig is het nog even afwachten wat er nu gaat gebeuren en wat de eventuele gevolgen daarvan kunnen zijn. Hou scholieren.com in de gaten voor het laatste nieuws!

Meer weten over de examendiefstal? In ons nieuwsdossier uitgelekte examens kun je alles nog eens rustig nalezen.

Gepubliceerd op 9 juni 2013


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?