Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Pepernotenpolitie

Pepernotenpolitie

Door 7Days

Op het Dr. Knippenbergcollege in Helmond kun je maar beter niet rondlopen met een zak pepernoten. De populaire Sinterklaassnack is dit jaar verboden.

Heb je toch pepernoten bij je, dan moet je die meteen inleveren. Het schoolbestuur besloot hiertoe nadat pepernoten vorig jaar veel rommel opleverden. Leerlingen kunnen met een zak pepernoten in de hand de behoefte om voor Zwarte Piet te spelen niet bedwingen. Ze smijten de pepernoten door de gangen of de kantine en dat staat maar rommelig, zegt het schoolbestuur. Ieder jaar laait de discussie over zo'n pepernotenverbod op sommige scholen weer op.

Dit artikel komt uit jongerenkrant 7Days, die sinds vanochtend in de brievenbussen en boekhandels ligt. De redacties van 7Days en Scholieren.com bundelen de krachten: wij bieden jullie een selectie van het nieuws uit 7Days en zij verblijden hun abonnees met sublieme schrijfsels van onze bloggers!

Gepubliceerd op 9 november 2012
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

L.

L.

dit is bij ons op school al eeuwen zo! maar als je gewoon pepernoten meeneemt en er normaal meedoet en gewoon opeet, is er niets aan de hand.

11 jaar geleden

W.

W.

Pepernoten met een afbeelding van kruidnoten. Wat is het nou?

11 jaar geleden

B.

B.

Waaaaarom zijn pepernoten verbode :(
Bij ons op school zijn pepernoten ook verboden..
Das wel jammer, alleen weet ik niet waarom :0
Gr. Beau
'xo (ben 13)

11 jaar geleden

L.

L.

Ja bij onze school (goois lyceum bussum) is er ook deze regel.
Ik vind het natuurlijk onzin dat kinderen ze rondsmijten. Maar het is wel jammer voor de kinderen die er wel normaal mee doen...

11 jaar geleden

M.

M.

Oke, voor degene die het niet weten, pepernoten zijn die kleine lichtbruine blokjes. Kruidnoten zijn de dingen op de afbeelding

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.