Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Redactie vol geslaagden!

Het is eindelijk zover: na een dagje zenuwachtig bij de telefoon wachten, hebben de eindexamenkandidaten dan ein-de-lijk gehoord of ze geslaagd zijn!

Zo ook onze bloggeren: Tjeerd, Jorieke, Merel, Annemieke, Rutger II, Nina en Meltem hebben hun diploma in de pocket. Jorinde moet haar economie examen herkansen, ze had 0,2 punten te weinig.

Hoge CE-gemiddeldes

Rond het middaguur stroomden de berichten binnen: half Nederland bombardeerde twitter/facebook met hun examenuitslagen. Onze blogger Tjeerd: ''Dames en heren, ik heb-m! Helemaal voltallig met alles d'r-op en d'r-aan, enzo. Geslaagd.'' Sterker nog, hij is met vlag en wimpel geslaagd: zijn CE-gemiddelde is 'n 7,6!

Bij Tjeerd hangt de vlag al uit!Merel was wel 'n beetje jaloers op Tjeerds gemiddelde, maar haalde uiteindelijk zelf 'n 7,5 gemiddeld. Daarmee is ze definitief aangenomen op University College! Jorieke ging voor de 'bijna-zesjes-cultuur', zo facebookte ze. Met haar 5,9 gemiddeld kan ze mooi door naar de opleiding journalistiek, waar ze collegaatje Meltem waarschijnlijk ook weer tegenkomt.

Beter dan vorig jaar

De eindexamens zijn dit jaar beter gemaakt dan vorig jaren, dat meldde het College voor Examens. Er zijn hogere cijfers behaald en het College verwachtte bovendien minder zakkers.

Voor de vmbo'ers geldt dat niet. De Stichting Platforms VMBO gaf aan dat het aantal zakkers dit jaar verdubbelde: één op de tien vmbo'ers is gezakt. Gelukkig viel dat onder de havisten wel mee, zo blijkt uit een schatting van het Havo-platform. Het aantal geslaagden en gezakten is ongeveer gelijk aan de vorige jaren.

''Officiele cijfers over het aantal slagers en zakkers komen pas in oktober'', zegt LAKS-voorzitster Lotte Savelberg. ''De cijfers van de platforms zijn nog schattingen, die ze naar aanleiding van de resultaten van bepaalde scholen hebben berekend.''

Gepubliceerd op 15 juni 2012


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?