Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Examendag 9: best tevreden

Door Merel

Het einde is in zicht, en dat is te merken. Een groot aantal kandidaten heeft de eindstreep zelfs al bereikt, anderen moeten nog even één of twee keer er tegenaan.

Hoe is het onze examenbloggers en de andere kandidaten vergaan vandaag?

Vwo: filosofie en scheikunde

Filosofie was volgens een aantal kandidaten een zware bevalling, maar dat kwam vooral door de lengte en het vele schrijven. Kees zegt op Twitter: "Scheikunde en Filosofie op één dag is iets wat ik nooit meer wil doen. Helemaal deuwd". Laura is wel tevreden: "Joepie sowieso een 6.5 op filosofi-examen. En het kan alleen maar hoger worden!"

Blogger Tjeerd moest ’s middags aan de bak voor scheikunde. "Het ging goed!", zegt hij na afloop volmondig. "Dat weet ik omdat er weinig biochemie in voorkwam, en dat vind ik een moeilijk onderdeel omdat ik geen biologie heb." Heeft-'ie al bijna vakantie? "Helaas niet, "  zucht hij, "ik moet morgen nog economie en donderdag nog Frans. Dat wordt nog even bikkelen dus!"

Vmbo: biologie

Vmbo kb/gl/tl had vanmiddag biologie. Opvallend was de massale eensgezindheid op Twitter over dit examen. Iedereen leek het er goed vanaf te brengen, en vond het examen prima te doen. Hartjerobbert zegt: "waaaauw nooit iets goed gesnapt van biologie, krijg examen voor me neus en t ging #easy!", en ook Nikki is erg blij zo te zien: "WAAAAAH BIOLOGIE EXAMEN TUSSEN 7.3 EN 8.3 !!!!!!" Merve denkt zelfs dat hij het er zonder te leren goed vanaf heeft gebracht!

Voor de vmbo’ers staat er morgen nog Fries, Spaans, Turks en Arabisch op het programma, wat betekent dat bijna alle leerlingen nu klaar zijn met hun examens. En ook dat werd luid en duidelijk verkondigd op Twitter, het aantal Tweets met ‘VAKANTIE!’ was dan ook enorm.

Havo: aardrijkskunde en Engels

Blogger Meltem had een lange dag vandaag: "Pfff, ik ben helemaal dood na twee examens op één dag. Engels ging wel echt goed gelukkig, maar dat mocht ook wel, want het is mijn beste vak. Aardrijkskunde, hmm, ik weet niet. Het ging redelijk denk ik, maar het is aardrijkskunde, dus ja, dan weet je het nooit."

Ook Jorieke is wel tevreden. "Het examen Engels was niet zo heel moeilijk vond ik. Wel saaie teksten trouwens zeg. Oh, en ik verslikte me op een gegeven moment compleet in mijn koekje, maar ik wilde niet hoesten omdat dat zo asociaal is. Toen zat ik daar dus half stikkend in mijn koekje met tranen in mijn ogen… Maar gelukkig heb ik het overleefd!"

Voor Jorieke en Meltem waren het de laatste examens, dus de dames gaan nu lekker genieten van hun welverdiende vakantie en wachten op de uitslag!

Gepubliceerd op 29 mei 2012


ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

Alles over de examens in je timeline?