Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Doe mij maar bier en baarden

Doe mij maar bier en baarden

Door Lily

Mijn naam is Lily Bruijn en ik ben bang voor Meisjes. Niet meisjes, als in ‘roze jurkjes, blonde staartjes en suikerspinnen’-meisjes, die kan ik hebben. Ik heb het over Meisjes. De wezens waarin de roze jurkjesmeisjes zo rond hun dertiende levensjaar veranderen. Ze zijn gemeen, scherp, onderhuids, ze kunnen je met hun blikken onderuit halen en ze bijten. Ik zweer het, Meisjes bijten.

Het heeft een reden dat het grootste gedeelte van mijn vriendengroep uit jongens bestaat. Jongens zijn makkelijk. Ze doen er niet moeilijk over als je zegt dat je hun tas lelijk vindt. Je hebt niet meteen ruzie als je een keertje met iemand anders gaat shoppen. Ze vergelijken hun lipglosscollectie niet met die van jou, om dat aantal vervolgens als maatstaaf voor ‘coolheid’ te gebruiken. Het mooiste is dat ze er niet eens over nadenken, deze relaxedheid zit in hun aard.

Trendy alfameisjes

Meisje zijn niet zo. Ze dénken dat ze zo zijn, maar ze zijn het niet. Maar waag het niet om dat tegen ze te zeggen want dan word je zonder pardon verstoten. Wat het is met Meisjes, ze doen zich beter voor dan ze zijn en dat doen ze met veel overtuiging. Ze claimen bijvoorbeeld dat ze niet roddelen. Práten doen ze. Maar als jij met andere vrienden over haar ‘praat’ is het roddelen en word je door de groep uitgespuugd.

De Groep bestaat uit een aantal Meisjes, het liefst een oneven aantal (1 Alfameisje en een aantal volgelingen). Ze gaan samen uit, sporten samen, smeren maskertjes op elkaars gezicht (waarom?!?) en drinken samen 'trendy' drankjes in 'trendy' cafeetjes. Scenario: er is een nieuw meisje op school, jij besluit een avond met haar uit te gaan in plaats van met De Groep (in Meisjestaal is 'De Groep' overigens ‘de meiden’). Alfameisje bepaalt: jij bent vreemdgegaan, dus we verwerpen je. Weg Groep. Eigenlijk is het heel simpel. Banaal, maar simpel.

Het is ingewikkeld

Ik begrijp ze gewoon niet, ik heb het geprobeerd maar ik begrijp ze niet. Er zijn een aantal regels, zoals ‘gij zult niet zoenen met de jongen die een ander Meisje leuk vindt’. Oké, prima, klaar, denk ik dan. Dat is de regel, leef hem na en alles komt goed. Maar er zijn zóveel uitzonderingen, ik kan het niet bijhouden. In dit geval gaat de regel bijvoorbeeld niet op voor het Alfameisje. En; als meisje nummer 1 de week ervoor de kleurspoeling van meisje nummer 2 verpest heeft, geeft dat meisje nummer 2 het recht om achter het vriendje van het eerste meisje aan te gaan.

Bovendien zijn ze moeilijk te verstaan door al dat ge-schatje en ge-liefie, overstemd door het geluid van een mars van Uggs. Het is ingewikkeld, en ik houd niet van ingewikkeld. Mocht ik kiezen: bier of rosé, chocolade en puistjes of maskertjes en een egale huid, Desperate Housewives of een comedyfilm, boeren laten of lipgloss bijwerken, dan wist ik het wel. Doe mij maar bier en baarden.

Dit was de eerste blog van Lily, onze jongste aanwinst op het Scholieren.com Weblog. Vond je het een mooie column? Steek haar een veer in de reet middels de reactiemogelijkheid.

Gepubliceerd op 8 oktober 2009
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

D.

D.

volledig mee eens!!

14 jaar geleden

A.

A.

Ik ben het met je eens, al dat getut iedere keer, bah.

14 jaar geleden

M.

M.

Ontzettende leuke blog! Leuk geschreven :)

14 jaar geleden

W.

W.

Cool! Dit verwoordt precies waarom ik altijd blij ben dat ik een jongen ben :)

14 jaar geleden

B.

B.

't Klopt behoorlijk goed wat je zegt,
Ik heb veel van dit soort meisjes en als ik het herken in iemand houd ik liever wat afstand. Ik heb geen zin in meisjes die gelijk boos worden als je even met een ander meisje praat. Ik snap hun punt wel een beetje maar ze overdrijven het vaak.

Enuhh even voor de meisjes onder ons...
Ik heb het niet over 'alle' meisjes.

14 jaar geleden

B.

B.

Voordat er verwaring is ik schreef:
"Ik heb veel van dit soort meisjes"
Dat moet natuurlijk zijn: Ik ken veel van dit soort meisjes

14 jaar geleden

G.

G.

Big pimping Bauke lol ;D

14 jaar geleden

M.

M.

Ik heb vrienden die niet zeuren over make-up ( dragen of niet) en over je kledingsmaak ( wel als iets echt niet kan een grijs shirt op een grijze broek ofzo) En zeuren al helemaal niet over vriendjes

Best

14 jaar geleden

N.

N.

Leuke blog.

ben blij dat ik een jongen ben!! :P

14 jaar geleden

J.

J.

Geweldig! Ik kon alleen maar knikken, met de gedachten: zo is het inderdaad. Precies de woorden die -vaak genoeg- door mn hoofd gaan als ik tegen zo'n groep aan loop, en geconfronteerd wordt met het feit dat meisjes zo kunnen zijn.(!)

14 jaar geleden

S.

S.

Mean Girls.

14 jaar geleden

L.

L.

Nou ja, het zijn natuurlijk niet Ă¡lle meisjes. ;) Bedankt voor de leuke reacties!

14 jaar geleden

T.

T.

Gaaf, echt supercool :-D. Dit soort uggs-dragende meisjes verborgen onder een laag foundation (zoals aha :O) :zie je trouwens steeds vaker. d4l


14 jaar geleden

K.

K.

wat een meisjesmeisjes-haat op Scholieren.com ineens! Eerst wordt de vrouwenfilm afgekraakt, nu toch zeker 35% van onze soortgenotes. Wanneer volgt het ik-haat-jongensjongens-en-actiefilms-betoog?

14 jaar geleden

H.

H.

@kim, margo heeft een 'stom-aan-jongens-top-15' mocht je je daarmee kunnen vermaken dan raad ik je die ten zeerste aan.

14 jaar geleden

I.

I.

Geweldig :D ben het helemaal met je eens!

14 jaar geleden

K.

K.

Mooi geschreven.
Ben blij dat ik een jongen ben, jongens zijn veel makkelijker dan meiden.

Groetjes

14 jaar geleden

M.

M.

Leuke blog !! superleuukk
alleen zijn er eigenlijk niet zoo veeeeel meisjes zoals jij ze beschrijft toch ?
off onder schat ik het ?

14 jaar geleden

D.

D.

Meer redenen om een jongen te zijn bestaan er niet!
Geweldige blog, deze ga ik bij houden!

14 jaar geleden

M.

M.

Klopt ,
al dat wijvengedoe :P
Da kan ik echt nie hebben.

14 jaar geleden

P.

P.

lekker bier (y) en baarden

14 jaar geleden

K.

K.

hoi koewlke site joh !
of ni :p

14 jaar geleden

J.

J.

thank you!
gelukkig snappen sommige mensen het wel.

14 jaar geleden

W.

W.

Je hebt gelijk, echt, ik vind t ook allemaal maar gedoe; lipgloss, uggs en roze jurkjes. Ik kan echt niet tegen dat ge-'lieverd'. Maar je hebt ook meisjes *daar was men zeker ook zelf al achter gekomen* die relaxed zijn. Jongens zijn chill, daarom heb ik ook graag contact met ze als vrienden, en niet alleen als "vriendje en vriendinnetje". Heerlijk. Maar ik vind het ook wel eens prettig om met meisjes om te gaan, want daar word ik vrolijk van, melig, zoals mijn vriendinnen dat liever noemen. Je kunt bijvoorbeeld ook iedereen doof gillen om een mug zonder dat je raar wordt aangekeken, je hart uitstorten of "jongens checken". En ik heb dat van "de Groep" gelukkig nog niet echt meegemaakt. Daar hebben we Amerika voor. ^ ^

14 jaar geleden

N.

N.

je weet dat je nu een heleboel meiden beledigt en 't kan aan mij liggen maar bij mijn school is dat echt niet en ik heb 4 verschillende klasen gehad in dit jaar heb je 12 meiden en drie groepjes ik praat zo goed als nooit met de andere 2 groepjes maar als ik niet veel keuze heb kunnen we het prima vinden en we hebben het nog NOOIT over make-up gehad hooguit een kleding stuk na met 2 of alle 4 naar 't dorp geweest zijn
gezichtsmasker- nooit gedaan en mijn moeder is schoonheidsspesialist
rose (Drankje?) ik heb geen enkel idee wat dat is
choco = love it
Desperate housewives - een tv serie toch?
comedie = wat denkje dat we anders kijken bij mij thuis
lipgloss = speelgoed

eerst de vijand kennen dat oorlog voeren meid

14 jaar geleden

F.

F.

Leuk joh, ga zo dooor! =D

14 jaar geleden

E.

E.

Leuke blog :)
En zo waar :P

14 jaar geleden

G.

G.

Fan-tas-tisch!

14 jaar geleden

M.

M.

iel Bierr, EN AL HELEMAAL BAARDEN xD waahha

14 jaar geleden

F.

F.

ehhmm, bn er niet helemaal mee eens, om eerlijk te zijn, voor een groot deel klopt het wel, k hou absoluut niet van zulke meiden met kilo's foundation en lipgloss enz.

maar ik hb ook zo'n vriendinne groepjee en daar is het anders dan de schrijfster had beschreven,.. dus voor alle duidelijkheid het valt ongeloofelijk mee en vooral vn dat '' alva'' meisje...

14 jaar geleden

C.

C.

lang leve de simplicity van jongens!

@nikki, als jij en je vriendinnen niet zo zijn als lily beschrijft, hoef je je toch ook niet aangesproken voelen?

14 jaar geleden

B.

B.

Mooie blog. Ben je wel eens op een Vrije School geweest of ken je mensen die erop zitten of hebben gezeten?

14 jaar geleden

C.

C.

Prachtig! wat een leuk column!
Natuurlijk zijn niet alle meisjes zo, maar er zijn er die precies zo doen als geschreven. Doe niet zo ingewikkeld, maar wees gewoon wat relaxer!
Mooi dat het eens gezegt kan worden! =)

Greetz, Chrizzie

14 jaar geleden

C.

C.

PS ; let maar niet op mijn "nederlantsch"
=P

14 jaar geleden

M.

M.

@nikki: Lily is zelf ook een meisje hoor.....

En ik voel me helemaal niet aangesproken en vooral dat geroddel echt vreselijk. Dan kun je beter op de bassisschool blijven, daar was alles beter (in dat opzicht dan)

14 jaar geleden

F.

F.

Hoeveel procent alcoholt zit er in Bacardi en in wodka

14 jaar geleden

V.

V.

Ik ben het super met je eens! Op mijn school zijn er ook zulke meisjess. Ik dacht op het eerste gezicht dat ze heel aardig waren, maar ik voel me juist nu best wel eenzaam, niet dat ik dat niet was hoor, maar ik haat het gewoon heel erg. Dus ik ben het met je eens. Waarom moesten er nou zulke mensen op aarde komen?

14 jaar geleden

I.

I.

@farazia oedai
google anders ff ;-)
lol, dit hoort ook echt niet thuis hier maarja..
ben trouwens mee eens ;-)
x

14 jaar geleden

M.

M.

Hahaha sommige Meisjes zijn zo ja, maar lang niet allemaal

14 jaar geleden

D.

D.

@Frank: Het zijn columns, geen collums :o

14 jaar geleden

W.

W.

Echt helemaal mee eens. Ik ken het verschijnsel. Mijn vriendengroep bestaat dan ook volledig uit jongens (op mij na dan). Geen lipgloss-tutjes voor mij =D

14 jaar geleden

T.

T.

Goede blog.. bier oké...maar baarden toch liever niet!:)

14 jaar geleden

M.

M.

Inderdaad, zo is het maar net. Gelukkig ben ik meer een jongensmeisje, geen tutje, kan ik prima met jongens opschieten(al doen ze soms nogal raar =D) en erger ik me dood aan op UGGS-sloffende tuttebellen die constant over jongens praten.
Goede column!

14 jaar geleden

M.

M.

Oja, ik zou het bijna vergeten. Waarom zetten de"Meisjes" ook altijd krabbels neer op Hyves, met de inhoud: SGAAAAAAAAAAAAT Ik HOU VAN JE. je bent mij allerliiiiiefste sgattie!! (K)(K)(K)(K)(L)(L)(L)(L) KUSS MIJ. etc etc etc ?????

14 jaar geleden

M.

M.

Oja, en @ nikki:
je begrijpt toch wel dat ze het niet over ALLE meisjes heeft? Als ze dat wel zou doen, zou de column zo saai als ik weet niet hoe zijn!

14 jaar geleden

H.

H.

Hoi ik ben herman

14 jaar geleden

R.

R.

Hoi ik ben Raziye

14 jaar geleden

T.

T.

@ Herman+Raziye
tja
je merkt wel dat alles gezegd is over deze blog....
ben er trwns helemaal mee eens
ben allang blij dat er genoeg jongens en meiden zijn die zich niet zo gedragen.
BOYS4EVER

14 jaar geleden

F.

F.

@ Dinges.. Lees je post nog eens door.. Komt zo een beetje dom over:P.

OT: wat mij betreft mag je blijven:). Sterke collum(s) en ongelofelijk herkenbaar:D.

14 jaar geleden

P.

P.

Happy New year!
(moet toch ook eens gezegd worden) xp

ja deze blog is wel leuk geschreven
ik verafschuw ook zulke meiden,
ze zijn gemeen! en dan is alles gezegd xp

zoek je een groepje dat nie zo is als je daar niet van houd (zoals mij) =)

Poppynenke

14 jaar geleden

M.

M.

Je hebt helemaal gelijk! Ik heb dat ook.

14 jaar geleden

J.

J.

Netjes gedaan, misschien dat we zo collega's zijn, ik heb me opgegeven voor de piemel-speurtocht. :)

14 jaar geleden

R.

R.

Yup. ik verafschuw zulke tuthola's ook

14 jaar geleden

D.

D.

En het grappige is: meer dan de helft van de meiden die op deze blog hebben gereageerd zijn Meisjes :P

14 jaar geleden

L.

L.

Heerlijk!

14 jaar geleden

T.

T.

Ik zweer het je! ik bijt ook

14 jaar geleden

E.

E.

Met dat soort Meisjes ga ik niet om, gelukkig. Wat dat betreft zijn jongens een stuk makkelijker.

14 jaar geleden

I.

I.

Leuk!

14 jaar geleden

D.

D.

heerlijk herkenbaar xD

14 jaar geleden

M.

M.


Not much useful information on the blog.And the blog is slow to develop, albeit interesting.

levitra 20 mg

13 jaar geleden

W.

W.

Gadver, wat generaliserend.

Waar heb je die onzin vandaan? Je duim?
Sjeez, nog nooit zulke meisjes ontmoet. En als ze bestaan dan zijn het er ook maar weinigen. Sorry, ik zie dit stukje gewoon als een soort van teken dat je het zelfvertrouwen niet hebt om je in zo'n groepje te begeven en daarom met mannen omgaat O__o.

Je krijgt een dikke vet 3,5 voor dit stukje.

12 jaar geleden

N.

N.

Haha, dit zie ik wel heel erg vaak. Mijn vriendin en ik zijn ook wel verschillend, maar dat maakt ons samen zo sterk. Ik gooi allemaal troep in mn haren, zij laat het puur natuur hangen. Ik wil alle merken hebben, haar maakt het geen ene sinaasappel uit wat ze draagt, en komt er ook nog eens mee weg..

Meiden, wees gewoon eerlijk tegen elkaar, en laat zien hoe je echt bent. De roddeltantes zullen weggaan, maar de 'echte' gouden wijven zullen blijven. Doe geen moeite om ongelukkig te zijn.

12 jaar geleden

R.

R.

Ja ik heb ook een hekel aan die meisjes die de hele tijd tuttig lopen te doen!

12 jaar geleden

H.

H.

haha, echt herkenbaar (:
Zelf ken ik er zo ook een paar, elke les voor hun spiegeltje make-up bij te werken, ik erger me er echt kapot aan! Zelf ben ik ook een meisje maar haat het als mensen mij met popje of lieffie aanspreken op bijvoorbeeld hyves ofzo, vreselijk. Het is nu al zo erg, in de tweede :o
Echt heerlijk geschreven en ooh, zo herkenbaar. (:

12 jaar geleden

R.

R.

Leuk geschreven :)

Haha en helemaal gelijk bij ons heb je ook zo'n soort tuttengroepjes, maar ik heb maar een beste vriendin, enzo zijn we dus echt niet haha. Maar mn hele hockeyteam is wel zo :S en ik niet.

11 jaar geleden

T.

T.

Kind, je bent genieus.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.