Samen met onze partner #UseTheNews doen we onderzoek naar de Europese en Amerikaanse verkiezingen. Geef jouw mening en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed!

Meltems ergste schoolnachtmerries

Meltems ergste schoolnachtmerries

Dat school angstaanjagend kan zijn, weten we allang. Soms zelfs net een nachtmerrie.  Maar levert 't jou ook wel eens échte nachtmerries op?

Mij wel, namelijk. Regelmatig zelfs. Terugkerende scènes over vliegende wiskundeboeken, norse leraren en bananen in discussie met mijn woordenboeken Latijn.

Nu het einde van mijn schoolcarrière in zicht is, komt er een einde aan deze heftige nachten. Bij wijze van terugblik hier de ergste op een rijtje.

1. Achtervolgd door wiskundeboeken

Ik loop door mijn oude middelbare school en ben op zoek naar locker nummer 141. De locker die al zes jaar de mijne is, maar toch raak ik verdwaald. Ik dwaal zelfs af naar de kelder, waar ik twee grote wiskunde a/c-boeken op me af zie komen.

Ze achtervolgen me en sleuren me mee naar de hel: HET WISKUNDELOKAAL. De boeken dwingen me een wiskundetoets te maken, deinzen er niet voor terug om geweld te gebruiken en ik mag pas weg als ik een 5.5 gemiddeld sta. Logischerwijze is dit zo'n nachtmerrie die eeuwig duurt.

2. Brandende Franse woordjes

Een van de leukste talen op school vind ik Frans, al heb ik wel een grondige hekel aan het stampen van al die woordjes.

Een nacht voor zo'n woordjestoets val ik wel eens in slaap met de woordenlijst vastgeklemd in mijn handen. Ineens bevind ik me in een wereld waar het toetsmoment al is aangebroken, haast ik me naar het lokaal en staat de docent boos voor een brandende deur. "JE BENT TE LAAAAAT!" schreeuwt ze me toe voordat ze uitlegt dat ik het lokaal écht niet meer binnenkom. Met vuur in haar ogen kijkt ze me lachend aan en vertelt ze me dat ik blijf zitten als ik deze toets niet maak.

De laatste keer dat ik deze nachtmerrie had, werd ik huilend wakker. Ik keek op mijn wekker: 03:49 uur. Ik was verre van te laat.

3. Vloekende natuurkundedocent

Met natuurkunde had ik een haat-liefdeverhouding: de verslagen die we voor het vak moesten maken, gingen mij altijd grandioos af en daarvoor scoorde ik negens. Maar als het op de toetsen aankwam, lukte het mij niet hoger dan een vijf te halen.

Een van mijn ergste nachtmerries gaat over mijn docent natuurkunde die mij ineens tweetjes geeft voor alles wat ik doe, zelfs voor de verslagen. Mijn favoriete docent bestaat plotseling niet meer en blijkt te zijn vervangen door een vloekende tiran. In zijn ogen kan ik namelijk helemaal niks: "GA MAAR WEG UIT HET LOKAAL, MELTEM. HET LUKT JE TOCH ALLEMAAL NIET!"

4. Pratende woordenboeken en bananen

Vlak voor de zomervakantie in het derde jaar was ik vergeten mijn propvolle locker uit te ruimen. "Shit", denk ik als ik in het zonnige Turkije ben, "dat zullen vieze schimmels worden, gezien dat fruit wat er nog in ligt." Terwijl ik wegdommel op een ligbedje in de zon, veranderen mijn gedachten over locker 141 in een pure nachtmerrie:

Twee pratende bruine bananen wandelen samen met mijn Latijn-woordenboeken en de rest van de inhoud uit mijn locker. Ze merken me op en roepen boos: "JE BENT ONS VERGETEN!" Dat wordt continu herhaald, en ik word bang. Pratende bananen? Lopende broodtrommels?  Is het nou zó erg om mijn locker niet uit te ruimen? Onderweg (waar gaan ze eigenlijk heen?) ontstaat er een gevecht tussen de bananen en de woordenboeken. De boeken worden verscheurd door het fruit, alle blaadjes fladderen in het rond en komen in mijn gezicht terecht.

Ik schrik wakker en merk dat mijn gezicht en bovenlichaam zeiknat zijn. Geen bananenpuree: mijn broertje heeft een emmer water boven mijn gezicht leeggekieperd...

Beheerst het schoolleven ook jouw nachtelijke brein? Heb jij nachtmerries over brandende schoolboeken en dwingende docenten? Of juist hele zoete dromen over tienen en schooldiploma's? Plaats de heftigste schoolscènes als reactie hieronder!

Gepubliceerd op 27 mei 2012
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

T.

T.

Ik weet nog dat ik de hele zomervakantie na de brugklas de coördinator in mijn dromen zag voorbijkomen, zeggend dat ik harder moest leren. Denk je net rust te hebben.

11 jaar geleden

E.

E.

Vlak voor een toets Engels (waar ik altijd goed in ben dus het sloeg nergens op) was ik heel zenuwachtig. We moesten namelijk een essay schrijven, iets waar ik erg tegenop zag. Ik droomde dat ik helemaal was vergeten dat ik die ochtend toets had en pas om twaalf uur wakker werd. Ik was helemaal niet voorbereid en mocht de toets niet meer maken en moest blijven zitten. Midden in de nacht en ook badend in het zweet werd ik wakker. Het leek zo echt dat ik eerst zelfs dacht dat ik me echt had verslapen!

11 jaar geleden

C.

C.

wiskunde is hier echt moeilijk.

11 jaar geleden

B.

B.

Badend in het zweet wakker geworden omdat ik had gedroomd dat ik een 3,4 had voor Grieks.. En ook heb ik een keer gedroomd dat er een orkaan woedde terwijl ik fietste naar school en ik een sloot moest schuilen met de Engelse lerares... Geen idee wat voor diepe betekenis die droom had :p
Ik lééf nu trouwens in een nachtmerrie omdat in de week voor de toetsweek (7 schoolexamens, 3 proefwerken) 3 proefwerken, 1 SO, 1 boekoverhoring en 3 verslagen staan gepland. Heerlijk!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.