Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Asphalt Roulette door Jürgen Banscherus

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Asphalt Roulette
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 647 woorden
  • 3 januari 2004
  • 141 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
141 keer beoordeeld

Boekcover Asphalt Roulette
Shadow
Asphalt Roulette door Jürgen Banscherus
Shadow
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Over het boek
Auteur
De schrijver van ‘Asphalt Roulette’ is Jürgen Banscherus. Jürgen is geboren op 13 maart 1949 in Remscheid-Lennep. Hij heeft, voor hij zich totaal op het schrijven richtte, ook beroepen beoefend als journalist voor een krant en leraar voor een volwassenenschool. Sinds 1983 is hij echt schrijver en in 1985 kwam zijn eerste kinderboek uit. Intussen worden zijn boeken in meer dan 10 talen uitgegeven. Jürgen heeft een dochter en een zoon. Titel De titel van het boek is Asphalt Roulette. Ik denk dat dit slaat op de straatraces waaraan Sven meedoet. Asphalt slaat dan op de weg en Roulette slaat op het leven en dood spel, omdat je veel risico neemt als je meedoet aan de straatraces.
Uitgeverij Arena Jaar van verschijning 1987 Aantal bladzijden 135 Waarom ik dit boek heb gekozen Ik heb best lang staan zoeken naar een boek met een leuk onderwerp, maar in de mediaheek staan er heel weinig. Daarom heb ik gewoon maar een boek gepakt en een stukje gelezen. Ik las eerst de flaptekst en daarna een bladzijde uit het boek zelf. Asphalt Roulette was goed te begrijpen, niet al te moeilijk geschreven en het onderwerp is leuker dan het gemiddelde mediatheek boekje. Algemeen Wat is het centrale thema van het boek? Het centrale thema in dit boek is, net zoals in vele andere boeken, liefde. Het gaat dan voornamelijk om de vreemde verhouding tussen een gewoon meisje, Anne, en een jongen die op straat is opgegroeid, Sven. In welke tijd speelt het boek? Het boek speelt zich in onze tijd af, alles is gewoon zoals het nu is. Ik denk dat er genoeg jongens zijn die gewoon op straat rond moeten komen, vooral in de grote steden.
Inhoud
Samenvatting
Anne zit op het politiebureau en ze wordt verhoord, ze zegt dat ze van niets weet. De rest van het boek is een flashback waarin duidelijk wordt waarom Anne op et politiebureau zit: Anne zit in 5 gymnasium. Ze gaat naar het arbeidsbureau om werk te zoeken, want dat moet van haar ouders. Hier ontmoet ze Sven, ze krijgen meteen ruzie. Als ze een paar dagen later naar het zwembad gaat komt Sven naast haar fietsen, hij vraagt haar allemaal dingen. In het zwembad ontdekt Anne dat Sven eigenlijk best aardig is. Als ze ’s avonds alles aan haar knuffelbeer Otto vertelt, hoort ze plotseling een blokfluit buiten. Ze steekt haar hoofd uit het raam en daar staat Sven weer. Sven laat zijn huis zien aan Anne. Het is een tuinhuisje in de bosjes, naast het ziekenhuis. Na een tijdje blijft Anne slapen. Ze hebben gevreeën die nacht, maar ’s morgens krijgen Sven en Anne weer ruzie. Anne gaat boos weg. Sven moet zelf aan geld zien te komen om te overleven. Daarom steelt hij een brommer bij Ede, de fietsenmaker. Met die brommer doen hij en zijn vriend Mafia mee aan straatraces. Sven verliest een hoop geld en als hij het de vlogende dag nie terug kan betalen wordt hij in elkaar geslagen. Op dat moment komt Anne aanlopen en ze geeft Sven het geld. Sven gaat nog een keer racen, maar wordt aangereden door een bus. De ambulance komt te laat, Sven is dood. Eigen mening over het boek
Wat vond ik van het boek
Ik vond het boekje wel leuker dan ik van tevoren gedacht had. Het verhaal was wel aardig, maar komt ook erg onrealistisch over. Het boek bestaat uit losse flodders, het zijn meer een aantal fragmenten over Anne en Sven. Welk cijfer zou ik het boek geven Ik geef het boek een 7. Hoger krijgt het niet, omdat het niet prettig leest. Het verhaal was wel goed te begrijpen, maar af en toe moest ik een paar bladzijden nog een keer lezen om het echt goed te snappen. Ik raad Asphalt Roulette wel aan, omdat het boeiender is dan de meeste Duitse boekjes in de mediatheek.

REACTIES

Y.

Y.

Dankje, heel kort maar krachtig, dit voeg ik met een ander verslag samen en kan zo mooi met mijn verslag alles op een rijtje zetten.Mediatheek, zit/heb jij op Bernardinus gezeten? :D

10 jaar geleden

J.

J.

Lijkt wel erg op: http://www.scholieren.com/boekverslag/49567

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Asphalt Roulette door Jürgen Banscherus"