Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Overstromingen in Bangladesh

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas havo | 275 woorden
  • 2 december 2002
  • 101 keer beoordeeld
Cijfer 5
101 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inleiding Ik maak dit werkstukje over de overstromingen in Bangladesh omdat het moest. Het gaat over waarom er zoveel overstromingen zijn in Bangladesh en waarom daarbij zoveel slachtoffers vallen. dat leg ik in dit werkstuk uit. 1.De hoofdzaken van overstroming In Bangladesh wordt het in de zomer erg warm. Vaak wel 40°C. Doordat het zo warm is, stijgt de lucht. Omdat er een tekort aan lucht is wordt die aangevuld door zeelucht. Die heet de natte moesson. Boven Bangladesh stijgt die lucht in de vorm van een spiraal. De lucht koelt af en vormt dikke regenwolken. Die wolken zorgen voor stortbuien. De regen uit de bergen stroomt door de rivieren terug naar Bangladesh en veroorzaakt daar overstromingen. Warme lucht stijgt meestal in spiraalvorm op. Soms ontstaan windspiralen al boven zee. Dat heet dan een wervelwind of tropische cyclonen. Ze ontstaan alleen als het water warmer is dan 27 °C. 2.Nederland en Bangladesh Nederland en Bangladesh liggen allebei laag. In Bangladesh is de delta: de Ganges, Meghna en Brahmaputra. In Nederland zijn dat: de Rijn, de Maas en de Schelde. Om Nederland te beschermen tegen stormvloeden heeft men de meeste armen met dammen, sluizen en stormvloedkeringen afgesloten. Dat heet het Deltaplan. Het lijkt me best een goed idee om zoiets ook in Bangladesh te doen, al weet ik niet of dat kan.
Conclusie Omdat het in Bangladesh zo warm is, ontstaan er een moessonregen en tropische cyclonen. Daardoor zijn er heftige regenvallen en overstromen de rivieren. Ook dat ze in Bangladesh veel bomen kappen is een nadeel. Een deltaplan is misschien een goede oplossing. Bronnen - de kleine Bosatlas - het lesboek (geo) - het basisboek (geo)

REACTIES

D.

D.

Ik heb je werkstuk goed kunne gebruiken dus bedankt. doeg
xxx daniel

20 jaar geleden

I.

I.

heej ik vond het eerg leuk om het te lezen en heb er zeker wel wat aan gehad

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.