De toekomst van de ruimtevaart

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 434 woorden
  • 10 oktober 2012
  • 34 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
34 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

 

De toekomst van de ruimtevaart

De ontwikkeling van de ruimtevaart gaat ontzettend snel! 50 jaar geleden stond de eerste man op de maan en in die 50 jaar is er ontzettend veel gebeurd. De ontwikkelingen gaan steeds verder en worden ingewikkelder, maar er is nog zó veel mogelijk. De belangrijkste missie is nu niet meer om een mens op de maan te laten landen, maar om te kijken hoe groot het heelal is en wat er nog meer

mogelijk is en of er ‘ergens’ nog ander leven is.

Als je nadenkt over wat er in de toekomst allemaal mogelijk zal zijn, is dat te veel om op te noemen. Of alles ook écht haalbaar is, is de vraag. Kunnen wij later op de maan wonen? En kan je in tien minuten naar Mars?

Toerisme naar het heelal lijkt al wel mogelijk. Voor een bedrag van rond de 200.000 dollar koop je een vlucht buiten de atmosfeer (op ongeveer 100 kilometer hoogte). Uiteindelijk moet  een uitstapje naar het heelal ongeveer 10.000 dollar gaan kosten, zo zouden meer mensen de reis kunnen veroorloven. Het ruimteschip SpaceShipTwo is momenteel in ontwikeling, en begint vanaf eind 2011 met de ruimtetoerisme.

Er zijn veel verschillende ideeën en meningen over de toekomst van de mens, de aarde en het heelal. Sommige wetenschappers denken dat het over een tijd afgelopen is met ‘alles’, maar toch

blijkt uit berekeningen dat er nooit een einde komt aan de ruimte en tijd.

Al deze bedenksels en theorieën zijn belangrijk in de ruimtevaart, want wat als het wonen op andere hemellichamen op een dag echt belangrijk wordt omdat de aarde onbewoonbaar wordt? Dan moet men op de maan woningen gaan bouwen onder enorme koepels en hiervoor moeten dan speciale ruimteschepen worden bedacht en gebouwd.

Regelmatig worden er ruimtesondes het heelal ingestuurd om hier onderzoek te doen.  Twee voorbeelden van ruimtesondes zijn de Ulysses en de SOHO. De Ulysses is een ruimtesonde die in de jaren ’90 de Zuidpool van de zon heeft onderzocht.  Ook de SOHO onderzoekt de zon, hij maakt foto’s en films.  Dit soort ruimtesondes kunnen steeds verder reizen en  meer onderzoeken. Bijna elke dag wordt er in het heelal wel iets nieuws gezien of ontdekt.

Wat er in de toekomst nog zal gebeuren blijft dus nog de vraag, maar men is druk bezig met onderzoeken dus zal het niet lang meer duren voordat er antwoorden zijn op veel vragen over toekomst.  Maar sommige vragen zullen misschien wel nooit beantwoord worden en misschien gaat de aarde ooit ten onder. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.