Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Scholieren.com krijgt een nieuw jasje! Als je het leuk vindt kun je nu al een kijkje nemen op de nieuwe site. Klikkerdeklik.

Amsterdam

Aardrijkskunde

Werkstuk

Amsterdam

5.1 / 10
  • Judith Woltjer
  • Nederlands
  • 353 woorden
  • 26121 keer
    19 deze maand
  • 6 maart 2000
Amsterdam:

1 Het ontstaan van Amsterdam
Amsterdam is meer dan 800 jaar geleden ontstaan aan de rivier de amstel. Vroeger heette de plaats amstelle-re-dam en later amsteldam en nu amsterdam.

2 wat maakt amsterdam zo bekend?
Amsterdam is bekend door:
-het vliegveld schiphol,
-ajax (de arena)
-de wallen
-de drugs
-de drukke binnenstad met veel terrasjes.

3 de inwoners van amsterdam
in amsterdam wonen wel 715.000 mensen. De gemeenste verwacht dat er in het jaar 2015 wel 785.000 mensen zullen wonen en dat de helft daarvan allochtonen zijn. Allochtonen zijn mensen die niet in Nderland geboren zijn of waarvan de ouders niet in nederland geboren zijn. In amsterdam wonen 70.000 surinamers, 10.000 Antillianen, 50.000 Marokkanen en 40.000 turken.

Vanwege de vele allochtonen in amsterdam zijn er ook veel buitenlandse winkels en restaurants.

4 de dam
De dam is een groot plein in het midden van amsterdam. De dam werd gelegd in het jaar 1200 om het achterland tegen overstromingen te beschermen.

5 Het nationale monument
Op de dam in amsterdam staat het nationale monument. Dit monument is een herinnering aan alle mensen die in de tweede wereldoorlog zijn omgekomen. Het monument werd in het jaar 1956 onthuld door koningin Juliana.

6 de grachten van amsterdam
Ķedereen die in amsterdam woonde, wilde bij het water wonen. maar op een gegeven moment was er geen plek meer. Dus zijn ze in het jaar 1613 grachten gaan graven. De eerste gracht die gegraven werd heet de singel. andere grachten zijn b.v. de herengracht, de prinsengracht en de keizersgracht. Deze grachten worden de grachtengordel van amsterdam genoemd. Langs de grachten staan nu lange smalle huizen zodat er meer mensen kunnen wonen

7 pakhuizen
Bij die grachten gingen vooral handelaren en kooplieden wonen. Ze bouwden er pakhuizen. Dat zijn gebouwen waar ze goedren in opslaan. De goederen konden dan meteen met schepen door de grachten worden vervoerd. De pakhuizen worden nu gebruikt als woningen en kantoren.

8 Musea in amsterdam
In amsterdam zijn heel veel musea. B.v het tropenmuseum, Madame tussaud, het rijksmuseum en het vincent van gogh museum.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

4277

reacties

slecht wwwwwerrksstuk
door je moeder (reageren) op 19 februari 2003 om 10:21
goed werkstuk maar een beetje weinig info niet zo diepgaand
door hoentjemeloentje (reageren) op 15 mei 2003 om 16:03

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer