Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Draken

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 1e klas vwo | 824 woorden
  • 2 september 2008
  • 82 keer beoordeeld
Cijfer 6
82 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Draken

Naam: Phil, Hans, Kris
Datum: 15-03-2006
Vak: Geschiedenis
Klas: V1D

Inhoudopgave:


1. Wat zijn draken een mythe een sage of een legende?
2. Uit welke tijd komen draken?
3. Waar kwamen ze voor?
4. Waarom is de mythe ontstaan?
5. Wat is er echt gebeurd, volgens ons?
6. Wat is er verzonnen, volgens ons?
7. Wie was Sint Joris?
8. De conclusie over de mythe.

1. Wat zijn draken: een mythe een sage of een legende?


Nou wij vragen het ook af, maar wij zijn tot de conclusie gekomen dat Draken een Mythe is,

Omdat een Mythe een soort van (ander) bestaan is. En een Sage en een Legende zijn verhalen. Maar ja, wij weten niet zeker of het echt een mythe is, want het kan ook een legende zijn. Dit komt doordat legende ook over een god gaat (en misschien zagen ze vroeger een draak als een god). In veel verhalen staan ook heksen die drakenbloed gebruikte voor toverdrankjes. Die toverdrankjes konden mensen een staart geven die 6* zolang als hun eigen lichaam was(maar er zijn geen bewijzen dar er ooit mensen hebben geleefd, die een staart hadden. Draken kunnen ook paren, anders kwamen er ook geen babydraakjes. Deze draakjes die kuchten vaak gas uit wat zich voor een deel al had omgezet in gas. En dit veroorzaakt dan een grote zwarte wolk met kleine vuurvonkjes, maar wel genoeg om een mens mee te roosteren, want het vuur van een babydraakje kon wel tot 200 graden komen, bij een volwassen draak was dit vuur tot wel 1200 graden. De draak is dan ook wel een legende, want er worden veel verhalen verteld hoe het eruit zag, en met al die beschrijvingen is ooit in een laboratorium in Tokio ontdekt hoe een draak er volgens alle verhalen zou hebben uitgezien. Dit was een mix tussen een krokodil en een vogel.

1. Uit welke tijd komen draken?


De Draken komen volgens mythes uit de Middeleeuwen, omdat draken vroeger tussen 500630 Gesignaleerd in China. Dit is een mythe, dus niet alles zal kloppen wat erop internet/door mensen wordt gezegd. Draken leefde ook in Japan en is daar nu net zoals in China de draak een eerteken. Draken kunnen ook al in de Prehistorie hebben geleefd. Maar dat weten we niet dus daar zullen wij nooit achterkomen. Er zijn wel botten gevonden van wezens. Ze waren ongeveer 9,00 m lang, per bot. En deze botten waren niet zo oud, er bleek toen dat draken rond de Middeleeuwen zouden hebben geleefd. Maar er zijn ook botten van miljoenen jaren oud (wij denken dat het misschien ook kan dat draken op planeten hebben geleefd).

2. Waar kwamen ze voor?

Zoals ik al in hoofdstuk 2 vertelde:”Draken leefde in China en Japan”. Maar ze doken in elk land op, overal te wereld had iemand al een draak gezien. Mensen vertelde over een heel groot wezen, dat ze langs de zon zagen vliegen. Wij geloven dit niet, maar ja dat willen we met dit werkstuk uitzoeken, op internet. Draken leefde dus in veel landen, maar op 1 plek denken veel mensen dat er echt een draak leefde, die
S. Joris vermoordde. Maar deze draak zou veel groter zijn dan hem wel duizend maal. Maar in alle plaatjes op internet zie je soort plaatjes van een krokodil.

3. Waarom is deze mythe ontstaan?


EEN DRAAK:

Een draak is zo oud als de aarde.
De eerste draken doken op in Griekenland.
De draak bestaat uit verschillende dieren.
- de romp van een slang
- de hoorns van een hert
- de vleugels van een vogel
Hij had een of meerdere hoofden.
Zijn klauwen en tanden waren heel scherp.
Ze spuwden vuur.
Hij had allemaal schubben op zijn lichaam en dus kon de draak moeilijk gedood worden.
Ze waren ongeveer 6 meter lang.

Sommigen konden wel 95 meter lang zijn.

KLASSIEKE DRAKEN:

Als men in de 17e eeuw in Europa een draak had gezien volgde meestal een ram (brand, oorlog, hongersnood of vreselijke ziektes.
Namen van klassieke draken zijn:
- AMFIPTERON
- WIJVERN
- HERALDISCHE DRAAK
- DE GUIVRE
- DE LINTWORM

CHINESE DRAKEN:

In China is de draak een brenger van geluk. Het is een belangrijk symbool. Dit symbool vond men overal terug.
Maar als het in China donderde of er waren tornado’s dachten ze dat de draken aan het vechten waren. Ze brachten vele offers om de draken niet boos te maken.

Er zijn veel verschillende soorten Chinese draken:
- HEMELSE WACHTERS
- SCHATTENBEWAARDERS

- WEERDRAKEN
- AARDDRAKEN

Heel lang geleden vonden ze de eerste botten van dinosaurussen.
Ze dachten dat dit botten waren van draken die in het binnenste van de aarde leefden.
Een aardbeving was dus een draak die kwaad werd.

DRAKENBLOED:

Vroeger dachten ze dat als je jezelf met drakenbloed zou wassen je onkwetsbaar zou worden. Je kon dan ook de vogeltaal verstaan. Heksen gebruikten drakenbloed vaak als tovermiddel. En zo zijn er nog veel meer verhalen over draken en zal niemand erachter komen of ze hebben bestaan.

4. Wat is er echt gebeurd volgens ons?

REACTIES

H.

H.

ECHT SLECHT.. BOOOEE

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.