Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Huizen bouwen, eerste ontwerp

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 1e klas aso | 466 woorden
  • 1 februari 2008
  • 67 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
67 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1.Ontwerpen
1.1Ontwerp

-De opdrachtgever


*Wie is de opdrachtgever?

De opdrachtgever is de persoon die de architect de opdracht geeft om een huis/gebouw/… te bouwen.
Het kan bijvoorbeeld een immobilieenkantoor zijn of een gewone burger…

-Ontwerper(s) en bouwprocesbegeleiders (architect, ingenieur, veiligheidsadviseur)

*Wat is een architect?
Elk gebouw/huis/school/kantoor of zwembad is door een architect ontworpen. Een architect probeert een gebouw te ontwerpen hoe de opdrachtgever het wil maar houdt ook rekening met de stedenbouwkundige voorschriften.

*Wat doet een architect ?
Als mensen een huis willen bouwen gaan ze met een architect praten en vertellen ze hoe ze graag willen wonen. De architect maakt dan schetsen van hoe het huis er van binnen en van buiten ongeveer uit moet zien , hij houdt wel rekening met de stedenbouwkundige voorschriften die er gelden in de straat waar de opdrachtgever een huis wil laten bouwen. Ook tekent hij hoe groot het huis wordt en waar de ramen bijvoorbeeld moeten komen(ook volgens de stedenbouwkundige voorschriften). Door deze tekeningen weet de aannemer die het huis maakt precies hoe hij het huis moet bouwen.


*Wat is een ingenieur?
Een ingenieur is een hooggeschoolde persoon die wetenschappelijke kennis gebruikt om technische,technologische en organisatorische problemen op te lossen.

*Oorsprong van het woord ingenieur
Ingenieur komt van het Latijnse woord ingenium wat onder meer vindingrijkheid, talent en verstand betekent. Een ingenieur is een intellectueel persoon die zijn wetenschappelijke kennis gebruikt om problemen op te lossen.

*Wat is de taak van een veiligheidsadviseur?
De veiligheidsadviseur moet er voor zorgen dat alles veilig verloopt. Hij moet er voor zorgen dat de materialen die ze gebruiken voldoen aan de eisen: ze moeten gekeurd zijn door de E.U.(europeese unie). De veiligheidsadviseur moet er ook voor zorgen dat de werknemers hun beschermkledij aan hebben om werkongevallen te vermijden.

Wat is een ruimtelijk uitvoeringsplan?
Een ruimtelijke uitvoeringsplan is een plan waarmee de overheid in een bepaald gebied de bodembestemming vastlegt. Ruimtelijk uitvoeringsplannen of 'RUP’s vervangen de gewestplannen en een gewestplan is een belangrijk instrument voor de ruimtelijke ordening. Elk stukje grond heeft in het gewestplan een bestemming (bv. Woonzone , industriezone , landbouwzone).

Wat is een bodemattest ?
Een bodemattest is een document dat informatie heeft over het verontreinigd zijn van grond , ja/neen. Het wordt gemaakt per kadastraal perceel door de Openbare Vlaamse Afvalstoffen Maatschappij (OVAM). Het doel is om de koper van de grond daarmee te beschermen.

Wat staat er op een bodemattest ?
-De kadastrale gegevens , de identiteit van de eigenaar , de samenvattende omschrijving van de ernst van de bodemverontreiniging en eventuele gebruiksbeperkingen of voorzorgsmaatregelen.


Wie moet het bodemattest aanvragen ?
Diegene die de grond doorgeeft (de verkoper, de verhuurder,…)
Bij het stopzetten van een huur van meer dan 9 jaar moet het attest van meer dan 9 jaar door de huurder gevraagd worden.

Dit was het werkstuk van Technologische opvoeding

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.