Hindoeïsme

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 636 woorden
  • 11 juli 2007
  • 90 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
90 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inleiding over het hindoeïsme Het Hindoeïsme is één van de oudste godsdiensten. Hindoeïsme betekent letterlijk: Indische godsdienst. Het hindoeïsme is begonnen in India, het hindoeïsme is heel belangrijk voor de Hindoes. De Hindoes noemen hun godsdienst niet Hindoeïsme, hindoeïsme is de naam die westerse geleerden hebben bedacht. Hindoes noemen hun geloof Santana dharma. Feesten van het Hindoeïsme Er zijn een paar feesten die de Hindoes elk jaar vieren dat zijn:
Holi Dit feest is op 6 maart. Met Holi wordt het begin van de lente gevierd. Als het Holi is mag je iedereen vies maken met gekleurd poeder. Voor het feest verbranden de Hindoes het slechte Kali beeldje, en dan begint het feest. Dit is het poeder wat ze naar elkaar gooien. Raksha Bhandan Dit feest is op 2 juli, het is een speciaal feest voor broers en zussen. De zussen/zusjes geven hun broer(tjes) een polsband en wensen ze veel geluk. De broer(tjes) geven hun zus(jes) een cadeautje en beloven ze om ze te beschermen. Hier zie je iemand die een polsbandje om haar broers pols doet. Diwali Dit feest wordt gevierd op 12 november, het is het feest van het licht. Het feest wordt net als kerst gevierd, omdat het goede wint. Het huis wordt schoongemaakt en mensen dragen mooie kleding. De bruiloft In dit werkstuk hebben wij het over het bruiloftsmaal… De kleding Hindoes moeten van hun geloof in het rood trouwen, omdat rood de volkskleur is. Als je trouwt, moet je een sari aan, een sari is een lange stof die je als een wikkelrok wikkelt, en het stukje stof dat overblijft, sla je over je schouder heen en onder het stof dat overblijft draag je een topje dat hetzelfde kleur is als het stof. Henna De bruid krijgt een speciale huidversiering met henna. Er worden mooie patronen op handen en voeten geschilderd. Als de versiering klaar is worden er doeken omheen gedaan. Na een nacht worden de doeken eraf gehaald. De patronen zijn droog en blijven 3 à 4 weken zitten.
Sieraden Als Hindoes trouwen lijken ze voor 1 dag wel een koninklijk paar. De bruid draagt allemaal sieraden om. Die sieraden zijn gehuurd of familiebezit. Het bruiloftsfeest Veel Hindoe-huwelijken worden geregeld door de ouders van de bruid en bruidegom. Het huwelijk zelf duurt een paar dagen, met veel rituelen en plechtigheden. Het huwelijk kan overal plaatsvinden. Bij het feest zitten mannen en vrouwen apart. Veel vrouwen zijn fraai gekleed en hebben een traditionele tulband om hun hoofd. Er zijn bij huwelijksfeesten altijd heel veel mensen, meestal meer dan 1000 mensen. Als de bruidegom aankomt wordt er vuurwerk afgestoken Het trouwen De ouders van de bruid leggen haar rechterhand in de hand van de bruidegom. De pandit, dat is de hindoepriester, sprenkelt water over hun handen en spreekt mantra’s uit, dat is een zegenspreuk. Hij bidt om geluk, voorspoed en bescherming. Daarna moet het bruidspaar 7 keer rond het vuur lopen. Bij de eerste 3 keer leidt de bruid de bruidegom. Daarna pakt de bruidegom de rechterhand van de bruid vast. Hij vraagt de bruid om haar rechtervoet op de steen te zetten, om te laten zien dat ze hem trouw wil blijven. Dan worden de kleren van het bruidspaar aan elkaar geknoopt, om te laten zien dat ze verbonden zijn. Zo lopen ze nog 4 keer rond het vuur. Als het paar 7 keer rond het vuur hebben gelopen zijn ze getrouwd. Na het huwelijk Na de huwelijksplechtigheid gaat de bruid bij haar man en zijn familie wonen. Het bruidsmaal De avond voor het huwelijk wordt er rijst gepoft in beide families, de volgende dag wordt de rijst in het vuur gestrooid. De verbondenheid wordt gevierd met een maaltijd waar 2 à 300 mensen bij kunnen zijn. Het menu van het bruiloftsmaal is meestal: rijst, rondgang en een groente die op spinazie lijkt.

REACTIES

T.

T.

wat zijn je bronnen?

12 jaar geleden

V.

V.

Bronnen: Het feit dat wij ons eigen geloof kunnen interpreteren, is bron genoeg!
Alles staat in onze Veda's!

Het is door de blanken onjuist geïnterpreteerd, vandaar dat het weer door alle blanken wordt overgenomen. Helaas!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.