Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
Moeite met het kiezen van je PWS-onderwerp? Logisch. Klik hier om een goed onderwerp te kiezen. 

Politie

Nederlands

Werkstuk

Politie

5.8 / 10
groep 7
  • Tugay
  • Nederlands
  • 488 woorden
  • 12629 keer
    14 deze maand
  • 17 juli 2006
Inhoud
1. Wat doet de politie?
2. Wapens.
3. Politie dieren.
4. Voertuigen van de politie.
5. Meldkamer

1. Wat doet de politie?

De politie wordt ingezet bij talloze zaken.Ze delen bekeuringen uit.
Van het tegengaan van vandalisme tot het aanpakken van fraude en mensen en drugshandel.
Een belangrijk kenmerk van het politiewerk is de onvoorspelbaarheid ervan.De politie is altijd in bedrijf 24 uur per dag open.De politie mag nooit zomaar schieten naar iemand.Alleen als de andere ook schiet mag je ook gaan schieten maar alleen op zijn been of arm.De politie gebruikt ook soms helikopters als het nodig is.

2. Wapens

De politie beschikt over wapens, die zij slechts onder strenge voorwaarden mag gebruiken. De politie mag wapens alleen gebruiken als het strikt noodzakelijk is en geweld het doel of het belang ervan rechtvaardigt. Een agent op straat beschikt over: handboeien, dienstwapen, peperspray, wapenstok, portofoon en mobiele telefoon en een bonnenboekje. Al deze zaken hangen aan een koppel, een soort riem met vakjes voor de uitrusting.De wapenstok is een soort knuppel.Met de handboeien maak je iemand vast.met peperspray moetje op iemands oog spuiten het is een korte ontsteking.

3. Politie dieren

De politie gebruiken honden en paarden.
Speur- en surveillancehonden helpen de politie. Speurhonden helderen heel wat politiezaken op, die anders onopgelost blijven. Speurhonden helpen de politie bij het opsporen van drugs, mensen
explosieven, stoffelijke resten, brandversnellende middelen en tabak. Surveillancehonden helpen de politie, bijvoorbeeld tijdens voetbalwedstrijden, bij rellen, ontruimingen, demonstraties en evenementen. Ruiters te paard houden toezicht bij evenementen zoals voetbalwedstrijden, optochten en demonstraties. Paarden wekken weinig agressie op en ze zijn wendbaar.De politie gaat met de paard in de centrum rijden om te kijken of alles in orde is.

4. Voertuigen van de politie.

Er zijn bussen,motor,fietsen,helikopter en auto,s dat zijn de voertuigen van de politie.De bus is het zelfde vorm als normaal maar,ze hebben boven op de dak zwaailichten en sirenen als die aan staat dan moetje altijd voorrang geven.De kleur is ook anders want,de politie heeft altijd een blauwe,roden en witten kleuren.De motoren is dezelfde vorm van een normale motor maar ook blauwe,roden en witten kleuren en hun hebben sirenen en zwaailichten.De auto is een normale auto maar die heeft op het dak zwaailichten en sirenen en heeft blauwe en roden en witten kleuren.De helikopters is een normaal helikopter maar heet blauwen en roden en witte kleuren.De fietsen is net als een normaal fiets maar heeft rood en wit en blauwe kleuren erop.En bij elke voertuig staat de alarmnummer van de politie op.

5. Geschiedenis

In de middeleeuwen begon Nederland al met oprichten van de politie,maar Napoleon maakte een beter begin met politiemacht.
Na het vertrek van Napoleon, besloot Nederland de politie op te richten. Steden konden geld vrijmaken voor een schout. Gemeenten voor een veldwachter. De kwaliteit van deze veldwachters liet vaak te wensen over. Ze konden niet lezen of schrijven. Een groot lichaam in een uniform moest voldoende zijn om ervoor te zorgen dat mensen niets verkeerds deden.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

3887

reacties

De bron pvermelding
door Sem (reageren) op 19 april 2015 om 13:19

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer