Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Politie

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • groep 7 | 509 woorden
  • 17 juli 2006
  • 315 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
315 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inhoud 1. Wat doet de politie? 2. Wapens. 3. Politie dieren. 4. Voertuigen van de politie. 5. Meldkamer 1. Wat doet de politie? De politie wordt ingezet bij talloze zaken.Ze delen bekeuringen uit. Van het tegengaan van vandalisme tot het aanpakken van fraude en mensen en drugshandel. Een belangrijk kenmerk van het politiewerk is de onvoorspelbaarheid ervan.De politie is altijd in bedrijf 24 uur per dag open.De politie mag nooit zomaar schieten naar iemand.Alleen als de andere ook schiet mag je ook gaan schieten maar alleen op zijn been of arm.De politie gebruikt ook soms helikopters als het nodig is. 2. Wapens De politie beschikt over wapens, die zij slechts onder strenge voorwaarden mag gebruiken. De politie mag wapens alleen gebruiken als het strikt noodzakelijk is en geweld het doel of het belang ervan rechtvaardigt. Een agent op straat beschikt over: handboeien, dienstwapen, peperspray, wapenstok, portofoon en mobiele telefoon en een bonnenboekje. Al deze zaken hangen aan een koppel, een soort riem met vakjes voor de uitrusting.De wapenstok is een soort knuppel.Met de handboeien maak je iemand vast.met peperspray moetje op iemands oog spuiten het is een korte ontsteking.
3. Politie dieren De politie gebruiken honden en paarden. Speur- en surveillancehonden helpen de politie. Speurhonden helderen heel wat politiezaken op, die anders onopgelost blijven. Speurhonden helpen de politie bij het opsporen van drugs, mensen
explosieven, stoffelijke resten, brandversnellende middelen en tabak. Surveillancehonden helpen de politie, bijvoorbeeld tijdens voetbalwedstrijden, bij rellen, ontruimingen, demonstraties en evenementen. Ruiters te paard houden toezicht bij evenementen zoals voetbalwedstrijden, optochten en demonstraties. Paarden wekken weinig agressie op en ze zijn wendbaar.De politie gaat met de paard in de centrum rijden om te kijken of alles in orde is. 4. Voertuigen van de politie. Er zijn bussen,motor,fietsen,helikopter en auto,s dat zijn de voertuigen van de politie.De bus is het zelfde vorm als normaal maar,ze hebben boven op de dak zwaailichten en sirenen als die aan staat dan moetje altijd voorrang geven.De kleur is ook anders want,de politie heeft altijd een blauwe,roden en witten kleuren.De motoren is dezelfde vorm van een normale motor maar ook blauwe,roden en witten kleuren en hun hebben sirenen en zwaailichten.De auto is een normale auto maar die heeft op het dak zwaailichten en sirenen en heeft blauwe en roden en witten kleuren.De helikopters is een normaal helikopter maar heet blauwen en roden en witte kleuren.De fietsen is net als een normaal fiets maar heeft rood en wit en blauwe kleuren erop.En bij elke voertuig staat de alarmnummer van de politie op. 5. Geschiedenis In de middeleeuwen begon Nederland al met oprichten van de politie,maar Napoleon maakte een beter begin met politiemacht. Na het vertrek van Napoleon, besloot Nederland de politie op te richten. Steden konden geld vrijmaken voor een schout. Gemeenten voor een veldwachter. De kwaliteit van deze veldwachters liet vaak te wensen over. Ze konden niet lezen of schrijven. Een groot lichaam in een uniform moest voldoende zijn om ervoor te zorgen dat mensen niets verkeerds deden.

REACTIES

S.

S.

De bron pvermelding

9 jaar geleden

S.

S.

super

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.