Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Migratiesaldo in de VS

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas havo/vwo | 830 woorden
  • 24 november 2005
  • 262 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
262 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
DE VRAGEN Deelvraag 1: Wat wordt bedoeld met Snowbelt en Sunbelt? Deelvraag 2: Hoe is het migratiesaldo in de Snowbelt? Deelvraag 3: Hoe kun je het migratiesaldo in de Snowbelt verklaren? Deelvraag 4: Hoe is het migratiesaldo in de Sunbelt? Deelvraag 5: Hoe kun je het migratiesaldo in de Sunbelt verklaren? Deelvraag 6: Welke staten in de Sunbelt groeien extra sterk en waarom? Deelvraag 7 (de eigen deelvraag): Wat is het verschil tussen de Sunbelt en de Snowbelt? De hoofdvraag: Wat is na 1980 het patroon in de binnenlandse migratie van de Verenigde Staten en hoe kun je dat verklaren? De antwoorden: Vraag 1 De Snowbelt ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten. Daar is het ook het koudst. Vandaar de naam Snowbelt. De Snowbelt is tegenwoordig veel minder in trek dan de Sunbelt. Daar zijn ook alle grondstoffen die je nodig hebt voor de oude fabrieken die daar staan. Die staan er sinds de Industriële Revolutie. Dus ze zijn al heel oud. Daarom gaan mensen ook naar de Sunbelt want daar zijn de lichte fabrieken. Daar is alles wat je met de computer doet belangrijk, want daar zijn ook geen grondstoffen. De Sunbelt is de bijnaam voor het warme gedeelte van de Verenigde Staten, waar jaarlijks meer dan 300 dagen de zon schijnt. Hier gaan veel mensen naar toe om van hun oude dag te genieten. Alles wat een oudere leuk kan vinden kun je er doen, bijvoorbeeld kegelen, golfen, zwemmen en joggen. Hier is ook de dienstensector. Ideaal omdat deze niet veel grondstoffen nodig hebben, dus zich overal kunnen vestigen. Dit heet ook wel ‘footloose’. In de Sunbelt liggen hele mooie en rustige gebieden als Silicon Valley en Sun City. In Silicon Valley ligt de 30 km lange strook met computer bedrijven, hier is de computerchip voor het eerst gemaakt.
Vraag 2 In de Snowbelt gaan vooral mensen van 65+ weg. Zij gaan naar de Sunbelt. De oude mensen willen ook graag in de zonovergoten rustige gebieden wonen. Vraag 3 Er is een groot migratiesaldo in de Snowbelt want daar zijn fabrieken erg oud en hebben ze veel concurrentie hebben van Japan, Europa en de lage loonlanden. Hierdoor gaan mensen veel sneller naar de Sunbelt. Ze willen toch wel wat meer verdienen. Het is ook veel te koud om daar te wonen. In de winter kan het kwik dalen naar -20 graden Celsius. Het is dus ook niet de ideale plek. Er komen wel mensen die ongeschoold zijn om te werken in een fabriek of om op het land te werken. Ze gingen ook weg omdat het in de jaren zestig slecht ging met de auto-industrie. Er waren massaontslagen en er moest bezuinigd worden. Op dit moment gaat alles weer goed met de industrie in de snowbelt en heeft het een beter stadsbeeld gekregen. Vraag 4 In de Sunbelt is het migratiesaldo juist hoog want hier is het warm en is het lekker voor de oude mensen om hun laatste jaren door te brengen in de zon. Ze gingen er naartoe omdat de industrie in de snowbelt achteruit ging en in de sunbelt is er lichte industrie en dienstensector. Vraag 5 In de Sunbelt is het warm. Hier kun je lekker op het strand zitten. Er komen ook mensen om in een pension te wonen. Ze gaan hier dan kegelen en zwemmen. Ze zijn er dan om van hun oude dagje te genieten en om hun laatste centjes aan een leuk huisje in de Sunbelt te besteden. Vraag 6 De Staten Florida en Arizona en Californië groeien het hardst want daar gaan alle vijfenzestig plussers naar toe. De lichte industrie groeit ook want dan hoef je minder te sjouwen. Vraag 7 De verschillen tussen de snowbelt en de sunbelt is ten eerste het weer. Het weer in de snowbelt is heel koud, terwijl het in de Sunbelt heel erg warm is. Daarnaast heeft de snowbelt minder inwoners dan de sunbelt. Ook een verschil is dat er meer mensen verhuizen uit de snowbelt naar de sunbelt dan er mensen uit de sunbelt naar de snowbelt gaan.
DE HOOFDVRAAG Het antwoord op de hoofdvraag luidt: Het patroon van de binnenlandse migratie is dat eerst naar het noordoosten gingen, maar daarna vanwege onder andere het klimaat na ongeveer 1980 dit weer is omgedraaid en nu mensen naar het zuidwesten gingen. Rond die tijd kwam in die regio ook de computerindustrie op gang, die zich daar toen ook vestigde. Waarschijnlijk is het zo dat als mensen eenmaal in de Snowbelt wonen en daar de economie een terugval maakt, iedereen terug zal gaan naar de Sunbelt. ONZE MENING Het was een heel moeilijk werkstuk om te maken, maar het was toch best leuk en informatief om te doen. Als er nog eens een werkstuk komt weten we in ieder geval dat we er meer tijd in zullen moeten steken, ook al hadden we maar 2 weken de tijd. Ook hadden we door de week niet veel tijd om er aan te werken, omdat er vaak iemand nog moest gaan sporten of weg moest. BRONVERMELDING ¨ Lesboek de geo: hv 3 ¨ Kleine bosatlas ¨ Internet

REACTIES

K.

K.

Heeey! Dit is echt precies hetzelfde werkstuk dat ik moet maken voor aadrijkskunde, dankzij jou/jullie kan ik er veel informatie uithalen, omdat ik slecht in AK ben, en het helemaal niet leuk vind om te doen..Bedankt!
Liefs Kim

18 jaar geleden

S.

S.

Hey, bedankt dat jullie het op internet hebben gezet zo kan ik makkelijk een 8 halen ghehe x

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.