Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Aambeien

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas vwo | 517 woorden
  • 13 november 2003
  • 62 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
62 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Wat zijn de verschijnselen? Deze klachten zijn vormen van aambeien: - Als er bloed of slijm bij de ontlasting zit en u niet zeker weet of het door aambeien komt. - Als u pijn of problemen met de ontlasting heeft. - Als in korte tijd een uitstulping bij de anus ontstaat die erg gezwollen is en veel pijn doet. - Als u denkt een aambei te voelen, - Als u jeuk of een branderig gevoel heeft rond de anus. - Maar ook vermoeidheid en zwakheid zijn verschijnselen van aambeien. Hoe krijg je aambeien, wat is de oorzaak? - Door een moeilijke stoelgang, waardoor de harde ontlasting en het langdurig persen een beschadiging aan de bloedvaatjes in de uitgang van de anus maken (het anale kanaal). - Langdurig op het toilet zitten. Door verslapping van de bekkenbodemspier, vermindert de ondersteuning van het weefsel rondom de bloedvaatjes, waardoor deze kunnen uitzetten en afzakken. - Diarree kan ook een oorzaak zijn, want door veelvuldige en vaak met kracht passerende ontlasting kunnen de bloedvaatjes beschadigen. - Door het ouder worden, kan er door slijtage van het weefsel rondom de bloedvaatjes ook aambeien ontstaan. - Zwangerschap is één van de oorzaken bij vrouwen, want als het elastisch weefsel zich verslapt ook wel genoemd obstipatie, ontstaan er ook aambeien. - Door erftelijkheid.
Geneesmiddelen: Bij uw klachten kunt u het beste kiezen voor een zalf of een zetpil met alleen een beschermende stof en als de aambeien gepaard gaan met jeuk en pijn kunt u kiezen voor een zalf of een zetpil met een plaatselijke verdovende stof. De apotheek bereidt zelf een aantal producten die goed werkzaam zijn tegen aambeien. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij uw Kringapotheek. Maar er zijn vele verschillende manieren om van aambeien af te komen: · Het terugbrengen van de zwellichamen op hun oorspronkelijke plaats. · Het overtollige slijmvlies wordt afgebonden met rubber bandjes, waardoor het slijmvlies binnen zeven tot tien dagen afsterft · Er kan een irriterende vloeistof onder het slijmvlies worden gespoten. Daardoor drogen de aambeien uit en verschrompelen ze · Door middel van een operatie onder narcose. Hoe hebben mensen meer kans om aambeien op te lopen? · Vermijd overmatig persen. Een zachte ontlasting, waardoor persen vermeden wordt, kan worden bereikt door vezelrijk voedsel (volkorenbrood, fruit, verse groenten) te gebruiken en bij het eten veel water te drinken. · 's Mrgens een glas lauw water op de nuchtere maag te drinken. · Gebruik driemaal per dag een eetlepel zemelen.Als de ontlasting minder hard wordt, kunt u tweemaal per dag zemelen gebruiken. · Stel een bezoek aan het toilet niet te lang uit. · Gebruik minder koffie, thee, koolzuurhoudende dranken en suiker. De stoffen hieruit werken prikkelend op de anus. · Ter voorkoming van een branderig gevoel, pijn, eczeem en jeuk wordt een warm zitbad aanbevolen. · Neem meer lichaamsbeweging, vooral wanneer u vaak en langdurig zit. Heeft u last van deze klachten die op vormen van aambeien lijken? Dan is het verstandig om een afspraak met u huisarts te maken! Mijn bronvermelding: ik ben naar ww.google.com gegaan en heb daar voornamelijk informatie gehaald. Verder had ik wat folders bij de apotheek gehaald.

REACTIES

E.

E.

Geachte werkstukschijver/ster,
Zie Van Dale:
ob·sti·pa·tie de; v verstopping, constipatie

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.