Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Aristoteles, Cicero, De finibus malorum et bonorum; V, 5

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Vertaling door een scholier
  • Klas onbekend | 130 woorden
  • 8 april 2004
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
23 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Aristoteles, Cicero, De finibus malorum et bonorum; V, 5 De vorm van de leer van de Peripatetici is drievoudig: 1 deel handelt over de natuur, een tweede over de retoriek en een derde over het leven. De natuur is door hen zo onderzocht dat geen enkel deel in de hemel, op zee, op aarde, om het dichterlijk te zeggen, over het hoofd is gezien. Meer nog, nadat ze uitspraken hadden gedaan over het ontstaan van de werkelijkheid en gans de wereld, droegen ze heel veel onderwerpen bij uit gegevens (onderwerpen) op zichzelf onderzocht, tot de kennis van de duistere problemen om veelt besluiten te trekken, niet alleen met waarschijnlijke argumenten, maar ook met de noodzakelijke redenering van de wiskundigen. Aristoteles heeft de oorsprong, de levenswijze en de vormen van alle dieren onderzocht.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.