Tussen de sterren door Sylvia Van Driessche

Zeker Weten Goed
Foto van Carla
Boekcover Tussen de sterren
Shadow
  • Boekverslag door Carla
  • Zeker Weten Goed
  • 15 oktober 2020
Zeker Weten Goed

Eerste uitgave
2013
Pagina's
206
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Tussen de sterren
Shadow
Tussen de sterren door Sylvia Van Driessche
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Feitelijke gegevens

  • 1e druk, 2013
  • 206 pagina's
  • Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Flaptekst

De 15-jarige Stella is een gewoon meisje dat van twee dingen droomt: een carrière als make-upartieste en… Verliefd worden. Yep, verliefd met hoofdletter V. Terwijl haar vriendinnen al ervaring hebben met kussen en hier en daar zelfs een vast lief hebben, ziet Stella niet meteen jongens bij wie ze zin krijgt om over stroperige sprookjeseindes te fantaseren. Tot BFF Charlie via haar lijfblad een ontmoeting wint met de zangers van UP!, haar favoriete Britse boyband. Stella’s leven zal grondig door elkaar worden geschud wanneer Charlie haar meeneemt…

Eerste zin

Het staat vast dat een meisje van vijftien vroeg of laat (liever vroeg, als ik zelf mag kiezen!) een jongen zal tegenkomen waar ze zot verliefd op wordt.

Samenvatting

Stella is 15 jaar en droomt van een leven als professioneel make-up artiest. Charlie is haar beste vriendin en ze doen samen een opleiding voor make-up artiest. Charlie is een groot fan van de boyband UP! en heeft via haar lievelings tijdschrift ‘Hotties’ een meet-and-greet met de band gewonnen in Amsterdam. Natuurlijk neemt ze Stella hiermee naartoe. Tegelijkertijd horen ze op school dat de beste leerling een stageplek in London wint voor de zomer en Stella wil dit heel graag winnen.

Wanneer ze samen naar Amsterdam gaan, probeert Stella haar portfolio en CV aan de manager van de band te geven, maar die lijkt niet echt geïnteresseerd. Charlie is helemaal fan van de jongens en kan de hele dag niet stoppen met gillen en springen. Stella houdt niet van de band, maar zodra ze de pianist ziet is ze verliefd en het lijkt alsof hij haar ook aankijkt: wie is de jongen met het warrige haar? Bij de meet-and-greet zijn de jongens heel aardig. Charlie vermaakt zich met de boyband en Stella is eigenlijk alleen maar in gesprek met Alexander, de jongen die ze al eerder zag.

Na de meet-and-greet beweert Charlie dat hij verliefd op haar is, maar Stella gelooft er niks van. Eenmaal thuis is Charlie weer bezig met haar vriendje, Niko, met wie ze voor het eerst naar bed gaat. Stella merkt dat ze een beetje jaloers is dat Charlie al zo ver is en zo volwassen lijkt. Tot Niko het ineens uitmaakt met Charlie.

Dan krijgt Stella een telefoontje van Bella, die voor de band UP! werkt. Ze vraagt of Stella binnenkort voor een optreden in België de make-up van de band willen doen. Stella is door het dolle heen en wonder boven wonder mag ze gaan van haar moeder. Charlie gaat mee als haar assistent, zodat ze afleiding heeft van Niko. Eenmaal daar blijkt Alexander echt interesse in Stella te hebben en vraagt hij haar via een SMS om na het concert met hem mee te gaan naar het hotel. Charlie maakt dezelfde afspraak met Ronan, een ander lid van de band.

Stella en Alexander ontsnappen uit het hotel om Brussel te verkennen. Dit doen ze omdat de bodyguards altijd op Alexander moeten letten, maar ze alleen willen zijn. Stella regelt twee oberpakken en zorgt er zo voor dat ze onherkenbaar weg kunnen. Eenmaal in de stad zoenen ze voor het eerst met elkaar. Alexander legt uit dat hij Stella zo leuk vindt omdat ze geen fan is en normaal tegen hem doet. Stella kan het nog steeds niet geloven. Als ze terugkomen bij het hotel staat haar stiefvader ineens op de stoep: Stella en Charlie mochten helemaal niet blijven slapen en de smoes dat ze bij elkaar zouden blijven slapen is ontdekt. Ze moeten naar huis en Stella krijgt huisarrest.

Een tijd later zit de zestiende verjaardag van Charlie eraan te komen. Stella mag, ondanks haar huisarrest en de examens, naar het feestje toe. Niko is er ook en Stella hoort hem uit over waarom hij het zo plotseling uit heeft gemaakt met Charlie. Hij vertelt dat hij op een dronken avond met Melissa, een klasgenoot van Stella en Charlie, naar bed is geweest en haar zwanger heeft gemaakt. Hij wilde niet dat Charlie erachter zou komen en heeft het daarom uitgemaakt. Stella wil dat hij het aan Charlie verteld, maar merkt ook dat hij heel erg dronken is. Ze komt hem buiten weer tegen, waar hij haar probeert te zoenen. Charlie ziet dit en wordt ontzettend boos. Stella gaat naar huis om haar verjaardag niet te verpesten. Vervolgens ziet Stella in een tijdschrift dat Alexander hand en hand is gefotografeerd met een beroemde zangeres. Stella’s hart is gebroken..

Een tijd lang voelt Stella zich heel erg alleen. Ze is Charlie en Alexander kwijt én er zijn examens. Wanneer de examens voorbij is weet ze niet wat ze moet doen. Intussen heeft Alexander alles proberen uit te leggen, dat het een promotiestunt van zijn manager was, maar Stella vertrouwt het niet. Totdat Charlie ineens haar kamer binnenstormt en een filmpje laat zien van een show van UP!. Het is het nummer dat Stella het minst mooi vindt, wat ze ook tegen Alexander heeft gezegd, waarvan hij de tekst heeft verandert met haar naam! In een Skypegesprek maakt hij het goed met haar. Daarna maken Charlie en Stella het goed, nadat ze samen verhaal zijn gaan halen bij Niko. In het laatste deel blijkt dat Stella de stage in Londen heeft gewonnen en dat Alexander daar een huis heeft gekocht, zodat ze elkaar vaker kunnen zien.

Dit verslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Personages

Stella

Stella is 15 jaar en haar droom is om make-up artieste te worden. Ze mag met Charlie mee naar de meet-and-greet met UP! en levert bij de manager haar CV in om mogelijk hun make-up artieste te worden. Ze vraagt zich ook af hoe het is om verliefd te zijn en komt daar gauw genoeg achter als ze Alexander ontmoet.

Charlie

Charlie is de beste vriendin van Stella en ook 15 jaar. Ze is helemaal fan van de boyband UP! en heeft een vriendje, Niko. Als hij het uitmaakt nadat ze voor het eerst met elkaar naar bed zijn gegaan, is haar hart gebroken. Ronan, een lid van de boyband UP! is een mooie afleiding.

Niko

Niko is het vriendje van Charlie. Hij maakt het uit met haar nadat ze voor het eerst met elkaar naar bed zijn gegaan. Achteraf blijkt dat hij is vreemdgegaan met Melissa en zij zwanger is geraakt. Hij schaamde zich zo erg dat hij het maar heeft uitgemaakt met Charlie.

Melissa

Melissa is een klasgenoot van Stella en Charlie. Ze zijn niet bepaald vriendinnen. Zeker niet nadat blijkt dat ze zwanger is geraakt van Niko, nadat hij met haar is vreemdgegaan.

Alexander

Alexander is de pianist van de boyband UP!. Stella en hij zijn op slag verliefd en hij doet er alles aan om bij haar te zijn. Hij heeft Stella's CV uit de prullenbak gevist om ervoor te zorgen dat ze elkaar weer zouden terugzien na de meet-and-greet. Hij gaat ook bij haar langs met zijn limo, midden in de nacht, om Stella te kunnen zien. Uiteindelijk zorgt hij ervoor dat Stella en Charlie de make-up van de band mogen doen in Brussel.

Quotes

"Je kon jezelf wijsmaken dat je heel erg belangrijk was, of ongelofelijk cool, en er was niemand die je zou zeggen dat dat niet zo was of die je kon herinneren aan je vroegere stommiteiten" Bladzijde 46
"Zijn jullie er klaar voor? Hoorde ik haar zeggen terwijl ze naar ons toe liep. We knikten, al deden onze knieën dat intussen ook." Bladzijde 112
"Oh my god! Oh my god! Oh my god! Krijste ze toch. Stella… Ik heb een afspraak met Ronan" Bladzijde 120
"Charlie had me in haar ‘Hotties’ trouwens ook een foto laten zien van het nieuwe huis van Alexander… in Londen." Bladzijde 173

Thematiek

Vriendschap

De vriendschap tussen Stella en Charlie staat centraal in het verhaal. Ze delen alles, tot ze ruzie krijgen omdat het lijkt alsof Stella met Niko zoent.

Seks

Er wordt veel aandacht geschonken aan verliefd zijn en voor de eerste keer seks hebben, zoals de eerste keer van Charlie met Niko. Stella en Charlie hebben het hier samen veel over.

Motieven

Verliefdheid

Charlie is verliefd op Niko. Stella wordt verliefd op Alexander. Dit staat beide centraal in het verhaal; hierdoor doet Stella er alles aan om de band UP! nog een keer te zien en zorgt Alexander ervoor dat dit kan.

Opdracht

Voor Ellis en Flynn: sla nooit de romantische stukken over.

Titelverklaring

Tussen de sterren is een referentie naar wat Alexander tegen Stella zegt wanneer ze elkaar voor het eerst spreken. Stella betekent ster, wat haar een ster tussen de sterren maakt. Wanneer hij dit tegen haar zegt, beseft ze niet dat hij het over haar naam heeft en vat ze het verkeerd op door te denken dat hij arrogant doet over zijn bekendheid.

Structuur & perspectief

Je leest het verhaal vanuit de ogen van Stella, zij is het hoofdpersonage uit het verhaal. Het verhaal is opgedeeld in hoofdstukken, waarin steeds een nieuwe gebeurtenis wordt beschreven.

Decor

Het verhaal speelt zich in de tegenwoordige tijd (2013) af. De meisjes wonen in Gent, België en maken uitstapjes naar Amsterdam en Brussel, voor de concerten van UP!.

Stijl

Het is een makkelijk te lezen boek. Alle details die je nodig hebt worden regelmatig herhaald door middel van de gedachten van Stella. De schrijfster is Vlaams, waardoor de taal soms wat afwijkt van het Nederlands.

Slotzin

Was je een omstander, je kon vast niet zien wie van ons tweeën het meest verliefd was.

Overhoor jezelf

Hoe wint Charlie een meet-and-greet met UP!?
De jongen van de boyband UP! met wie Charlie naar bed gaat heet Ronan.
Met wie is Niko vreemdgegaan?
Stella wint de stage in Londen uiteindelijk toch niet.
Alexander heeft een affaire met een bekende zangeres
Hoe wint Alexander Stella's hart na de foto's met de bekende zangeres in het tijdschrift?
Je hebt nog 3 Zeker weten goed verslagen over.

Wil je onbeperkt toegang tot alle Zeker Weten Goed verslagen? Meld je dan aan bij Scholieren.com.

48.153 scholieren gingen je al voor!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door Carla