ADVERTENTIE
Red het frikandelbroodje Wist je dat heel veel van jouw lievelingsproducten zomaar kunnen verdwijnen als de bij zou uitsterven? Denk bijvoorbeeld aan je glaasje melk in de ochtend, maar ook je frikandelbroodje in de pauze en je banaan bij het leren. Hoe komt dit en belangrijker, hoe voorkomen we dit? Dat weten ze bij de opleiding Diermanagement. Meer weten over deze en andere studies van Van Hall Larenstein?

Check alle video's!
Inhoud
1 voorkantje
2 Inhoud
3 Inleiding
4 Wie en Wat is Honda
5 Geschiedenis honda ASIMO
6 Vergelijking Tussen VTi & Type R
7 Plaatjes van VTi & Type R
8 Interview Gerrit ten Kate
9 Interview Gerrit ten Kate
10 Geschiedenis & generaties van de civic
11 Geschiedenis & generaties van de civic
Inleiding
Dit in werkstuk werkstuk kom je meer te weten over HONDA
Ik ga je vertellen hoe Honda tot stand is gekomen en door wie het hele gebeuren is
Opgericht.
Je krijgt ook wat voor je kiezen over de robot van honda en ik zet de hele
Geschiedenis en de generaties van de civic even op een rijtje verder krijg je nog een
Interview van Gerrit ten kate De eigenaar van het honda racing team en zelf ook
Een bedrijf heeft waar die motors verkoopt voornamelijk honda (bij dat pant zit er
naast ook een scooterzaakje).
Ik heb ook een vergelijking van een honda accord type R en een honda Prelude VTi
Wie en Wat is Honda?
Honda is opgericht door Soichiro Honda, de oudste zoon van een smid, werd in November 1906 geboren in Kornyo, dichtbij Hamamatsu. Hij kreeg veel interesse in machines doordat hij bij zijn vader op de werkplaats meehielp aan reparaties van fietsen.
Toen hij acht was zag hij een T-Ford voorbij rijden die zijn fantasie helemaal op hol deed slaan. Als jonge man bouwde hij een aantal racewagens, waarbij hij in één van deze wagens nog aan de dood ontsnapte tijdens een ernstig ongeluk in 1936. In het jaar daarop, richtte Soicihiro een zuigerverenfabriek op, met de kennis die hij had opgedaan tijdens zijn studie metaalbewerking.
In 1946 richtte hij het Honda Technical Research Instituut op, wat ondanks zijn lange naam niet meer was dan een houten hut. In japan (waar het op dat moment oorlog was) merkte hij dat er een grote vraag was naar eenvoudig vervoer. Nadat hij ruim 1500 motoren gekocht had die bedoeld waren om militaire radio's van stroom te voorzien, verzamelde hij een team om zich heen om deze motoren aan fietsen te monteren.
Honda’s eigen gemaakte producten waren een feit en de Honda Motor Company werd niet veel later, in 1948 opgericht. Het eerste product dat het pas opgerichte bedrijf realiseert is een motorfiets met de naam 'The Dream'. In de jaren 50 leidde een golf van innovatieve ontwerpen van het team er toe dat Honda wereldleider in de motorfietsenbranche werd, in een onmogelijk korte tijd. Geboeid door de TT-races op het eiland Man, kwam Soichiro in 1954 naar Europa, waar hij besefte dat het bedrijf Honda veel voordeel zou kunnen doen uit de motorsport. In 1959 haalt het Honda-team de 6e plaats in deze race.
Soichiro Honda ziet in dat hij een beter ingenieur is dan manager en gaat in zee met Takeo Fujisawa. Het blijkt een gouden duo. Fujisawa zorgt voor rendable projecten, financieel evenwicht en uitbreiding van de verkopen.
Vanaf 1960 begon Honda ook auto's te produceren. In 1973 ging Soichiro met pensioen en werd het bedrijf overgedragen aan Kiyoshi Kawashima.
Soichiro legde zich toe op de Honda Foundation, waarbij hij rust zocht tussen technologie en het milieu. Nadat hij in een halve eeuw ontelbaar veel dromen had verwezenlijkt, overleed hij in 1991, zijn vrouw Sachi, een zoon en twee dochters achterlatend.
Vandaag de dag verkoopt Honda nu per jaar wereldwijd ruim 10 miljoen producten verdeeld over ongeveer 5 miljoen motorfietsen, 3 miljoen auto's en 2 miljoen stuks power equipment (bijvoorbeeld buitenboordmotoren, grasmaaiers, tuinbouwtrekkers)
Momenteel werken er zo’n 90.000 medewerkers in 72 officiële Honda-fabrieken wereldwijd. Niet meegeteld is daarbij al het personeel van de vele verkoopprganisaties en dealerbedrijven.
Honda is de derde autoproducent in Japan en is op de Amerikaanse markt nummer 3 voor wat betreft de verkoop van personenauto’s. En Honda is wereldwijd marktleider voor motorfietsen en ‘s werelds grootste motorenbouwer.
Nog steeds is Honda op vele fronten actief in de auto- en motorsport. De ervaringen die hier opgedaan worden en de technische innovaties die hier ontstaan, worden uiteindelijk omgezet in de straatauto’s...
Geschiedenis HONDA ASIMO
Waarom een Mensachtige Robot?
De droom klinkt eenvoudig. Ontwerpt u een robot die de complexiteiten van menselijke beweging en echt hulp mensen verdubbelen kan. Een gemakkelijke taak? Helemaal niet.
ASIMO nam meer dan 18 jaren van aanhoudende studie, onderzoek en proefondervindelijk voor Honda ingenieurs bereikten hun droom om een gevorderde mensachtige robot te creëren.
HET VERLEDEN In 1986, construeert Honda een lopende robot te creëren. Vroege modellen (E1, E2, E3) concentreerde zich op ontwikkelingsbenen die de gang van een mens zouden kunnen simuleren. De volgende serie van modellen (E4, E5, E6) werden geconcentreerd zich op gang stabilisatie en trap klimmen. Volgend een hoofd, lichaam en wapens werden aan de robot toegevoegd om evenwicht te verbeteren en om functionaliteit toe te voegen. Honda’s eerst mensachtige robot, was P1 liever ruw aan 6’ 2” grote en 386 amerikaans pond. P2 verbeterde met een vriendelijker ontwerp, verbeterde lopen, trap klimmen/afdalen en draadloze automatische bewegingen. Het P3 model was zelfs meer pact en stond 5’ 2” groot en wegen van 287 amerikaanse ponden.
DE HUIDIGE ASIMO is het hoogtepunt van bijna twee decennia van mensachtig robotachtig onderzoek door Honda wetenschappers en ingenieurs. ASIMO kan op ongelijke hellingen en oppervlakten, bocht vlot, klimt trap lopen, grijpt en begrijpt voorwerpen, schakelaar lichten op en van en open en dichte deuren.
Nu kan ASIMO ook eenvoudige stem bevelen begrijpen en beantwoorden. ASIMO heeft de bekwaamheid om het gezicht van een uitgezochte groep van individuen te herkennen. Het gebruiken van zijn fototoestel ogen, kan ASIMO zijn omgeving brengen in kaart en kan stationaire voorwerpen inschrijven. ASIMO kan ook naar voetgangers in zijn pad opleveren tot zij zijn pad hebben opgeklaard.
DE TOEKOMST Heden dient ASIMO als een reis gids in musea en als een greeter aan high-tech bedrijven in Japan. Maar in de toekomst zou ASIMO als nog een stel van ogen, oor, handen en benen voor alle soorten van mensen in nood kunnen dienen. Ooit zal ASIMO misschien helpen met belangrijke taken zoals helpen aan het oudere of een persoon naar een bed of een rolstoel beperkte. ASIMO zal ook misschien zekere taken verrichten die gevaarlijk naar mensen zijn, zoals het vechten in vuur gevechten of giftige valpartijen schoon te maken
Interview Team Eigenaar - Gerrit ten Kate - Honda People
Zijn passie voor de motorsport heeft team eigenaar Gerrit ten Kate tot één van de bekendste namen in de WK Supersport Kampioenschap arena gemaakt. Het Ten Kate Honda Team is zowel in 2002 als in 2003 Wereld Kampioen geworden en gaat er wederom voor in 2004…
De voormalige motorcrosser heeft zijn hobby zien uitgroeien tot een succesvol bedrijf, met als middelpunt de fantastische CBR600RR en CBR1000RR machine.
Ten Kate is al vanaf het begin van zijn motorcrosstijd met Honda verbonden geweest. Hij behaalde tijdens zijn nationale kampioenschapcarrière, op verschillende Honda-modellen, vele top 10 klasseringen.
"Het begon allemaal op mijn vaders boerderij", legt hij uit. "Op mijn twaalfde was ik altijd al bezig met brommers en scooters. Elke motor fascineerde mij. In die tijd had iedereen bij ons in de buurt een motor voor het dagelijks gebruik. Ik herinner mij nog dat we een keer op mijn vaders motor naar de dierentuin gingen. Vader reed, ik zat in het midden en mijn moeder zat achterop!"
Een bonte verzameling van oude BSA's en Maico crossers stonden gestald op de Ten Kate boerderij toen Gerrit's passie voor alles wat op twee wielen reed groeide.
Maar door het tunen van zijn eigen crossmotoren werd hij zich bewust van de toekomstmogelijkheden. Ten Kate vertelt: "Ik prepareerde alles zelf en men begon dit op te merken. Binnen een paar jaar verkocht ik 50 tot 60 crossmotoren per jaar."
In plaats van op zijn eigen carrière richtte Gerrit ten Kate zijn aandacht op de carrière van zijn neef Ronald, de huidige teammanager van het Ten Kate Honda Racing Team.
"Ik begeleidde Ronald bij de regionale kampioenschappen en daarna naar de vierde plaats in het Nederlandse Nationale Kampioenschap", vertelt de 48-jarige Ten Kate.
Hij vervolgt: "In 1993 stopte ik met de crossactiviteiten en legde ik mij meer toe op mijn motorzaak. Zo kwam ik ook voor het eerst in aanraking met de wegracerij."
Lokale rijder Harry van Beek kwam met zijn racemotor naar de Ten Kate werkplaats in Nieuwleusen, dichtbij Zwolle. Ten Kate vervolgt zijn verhaal: "De motor was in slechte staat. Ik knapte de motor op en later kreeg Harry een wildcard voor de Eurpese Kampioenschapsrace in Hockenheim. Ik stond versteld toen Harry me vanuit Hockenheim opbelde om me te vertellen dat zijn motor de snelste was!"
Vanaf die eerste dagen heeft Ten Kate zijn betrokkenheid bij de racerij steeds verder uitgebreid. Hij heeft 17 mensen in dienst voor het Racing Team, maar zijn eigen aandacht blijft hoofdzakelijk bij het tunen van motoren.
Hij legt uit: "Ik heb drie mensen in dienst voor de blokken en gezamenlijk proberen we om steeds maar weer betere prestaties uit de blokken te krijgen. Maar dat is niet het enige waar het om gaat. Ik maak er geen geheim van. Ik heb liever 5pk minder en een goed chassis, dan andersom. Ik staar me niet blind op de pk's. Daarom heb ik me gedurende de laatste twee jaren meer geconcentreerd op de data-recording en de vering en hebben we binnen het team een specialist voor die disciplines aangetrokken."
Nu Ten Kate het seizoen 2004, gewapend met de CBR600RR (die zich reeds bewezen heeft) en de nieuwe CBR1000RR, ingaat, blijft hij net zo enthousiast als eerder: "Dit zijn verreweg de beste raceklare machines die Honda geproduceerd heeft."
Ten Kate maakt zich op voor een zonnige en succesvolle toekomst in de motorsport, terwijl de verbondenheid met de Supersport er altijd zal zijn. Hij concludeert: "Supersport is mijn business, dus ik zal er nooit mee stoppen, maar het is een logische stap om een Superbike Team voor Honda te gaan runnen. Als de nieuwe Superbike machine maar enigszins lijkt op de RR600, dan gaan we een geweldig en spannend 2004 tegemoet
Geschiedenis & Generaties van de Civic
1e
In juli 1972 begon het dus allemaal, de eerste Civic (2-deurs versie) werd geintroduceerd. Niet alleen in Amerika werd de Civic na zijn introductie een enorm succes. Ook Europa werd flink wakker geschud door de toen zogenaamde dondersteen op wielen.
In Amerika maakte de Civic onder andere naam door het lagere benzineverbruik en kwam daardoor zeer hoog te staan in de economische autotests in de jaren '70. Vooral door de oliecrisis waren de ogen meer gericht op de compactere wagens. Een doelgroep waar concurrenten als Volkswagen (Golf) flink op inspeelde. In 1976 leverde het succes van de Civic het miljoenste exemplaar op.
In Nederland kreeg de auto al gauw de bijnaam "bolletje" vanwege zijn vorm. Een echte groot marktaandeel kreeg Honda niet met de Civic ten opzichte van de grotere merken,
2e
In 1979 kwam de 2e generatie Civic op de markt. In 1982 behaalde de Civic opnieuw een prijs in een Amerikaanse test wat betreft benzineverbruik.
Voor de rest was er niet veel verandert aan het model en de vorm, alleen zat de auto nu beter in elkaar en technische gebreken waren verbeterd.
3e
1983, de introductie van Civic generatie 3. Ten opzichte van de 1e en 2e generatie was deze hoekiger qua ontwerp, maar toch nog een opvallende auto. De rondere vormen in het ontwerp kwamen in de 5e generatie (vanaf 1991) weer helemaal terug.
Tevens kwam er dat jaar van de Civic een opvallende versie uit. Een sportcoupe met de naam CRX deed namelijk haar intrede. De CRX is van het begin tot heden nog steeds een opvallende verschijning en doet menig autoliefhebber watertanden. Niet alleen de carrosserie, maar ook de techniek van dit model spreken de snellere jongens aan.
Ondertussen deden modellen als de Accord en Prelude het ook goed op de markt. Vooral Amerika was nu nog steeds de belangrijkste afzetmarkt.
4e
Het is 1987 en de 4e generatie komt op de markt. Honda kwam dit keer met een ontwerp die ondanks haar nog steeds vrij hoekige vormen toch meer sportiever en stijlvol aandoet dan de 2e versie.
Een 2e generatie van de CRX kon hier natuurlijk niet op uitblijven. Met een nog sportievere uitstraling gooide deze variant van de Civic hoge ogen. Niet alleen qua techniek, maar ook wat betreft de carrosserie is de CRX uniek. In de verkoop zorgde de CRX ondanks de hoge aanschafprijs voor gretig aftrek in Nederland.
Honda voegde bij de 4e generatie weer een sedan toe. Een versie die in Engeland een buitengewoon succes was dat het merken als Rover zwaar in de weg zat.
5e
Het is 1991. Honda laat op het Civic front van zich horen met de 5e generatie. Een versie die zijn rondere vormen weer helemaal terug kreeg. Opvallend was dat er in uitvoeringen een enorme keuze is. Ook de uit twee delen bestaande achterklep bij de driedeurs hatchback zorgde voor opzien.
De CRX uit 1987 kreeg een facelift en was verreweg vergelijkbaar met de 5e generatie. Dat nam niet weg dat de auto er uitmuntend uit zag en waar Honda befaamd voor is, weer voorzien van de nieuwste techniek.
In 1993 kwam er uiteindelijk een 3e generatie CRX uit. Met de kenmerken van de Civic uit 91, en een apart afneembaar dak systeem, was deze versie ten opzichte van zijn voorgangers even wat anders geworden. Het was ook meer een 2-zitter geworden dan een 2+2. Hadden de vorige generaties CRX nog een soort van "FIAT Panda achterbank" waar je voor echte hoge nood iemand op kon laten plaatsnemen, deze generatie had dat dus niet meer.
Hoewel het ontwerp voor sommige critici op de automarkt even wennen was, won deze CRX aardig terrein. Het grootste nadeel was wel het prijskaartje. Vooral Amerika was een goede afzetmarkt, daar werd zij verkocht onder de naam "Del Sol".
Daarnaast zorgde de Civic Coupe eveneens voor een goede verkoop in de richting van sportieve rijders. Een model afgeleid van de driedeurs hatchback, maar toch de extra Coupe stijl dat het model een nog sportievere uitstraling gaf.
6e
In 1995 was het de beurt aan de 6e generatie. Honda hield bij deze generatie de ronde vormen aan, wat in Europese markt steeds meer in de smaak valt. Grootste verschil is onder andere dat de auto weer beschikt over een normale achterklep.
Vanzelfsprekend kwam er van dit model een sedan uit, een coupe, maar opmerkelijk genoeg geen CRX of eindelijk eens een van de Civic afgeleide ruimere gezinsmodel.
7e
In 2001 werd de alweer 7e generatie geïntroduceerd. Wat bij deze uitvoering het meeste opvalt is wel dat het meer op een gezinsauto begint te lijken. Honda let hier duidelijk op de wensen van de Europese klant. Toch krijgt de 7e generatie met de Type R, inmiddels een begrip bij Honda wat staat voor een exclusieve en extra sportieve lijn, zijn sportieve imago weer terug.
Naast de Civic werd in 2002 de Jazz weer uitgebracht. Alleen deze heeft wat minder overeenkomsten met de Civic ten opzichte van het vorige jaren '80 model. Eigenlijk is de Jazz meer vergelijkbaar als een opvolger van de Civic Shuttle, want de Jazz uit de jaren'80 was zo groot niet.
Voor de CRX liefhebbers is het nog even geduld hebben, want een opvolger van de sportcoupe heeft nog niets van zich laten zien. Wel is er de zogenaamde RSX op de markt gekomen.
De RSX is inmiddels in Amerika verkrijgbaar onder de naam Acura RSX. Dit zal ongetwijfeld nog niet de opvolger van de CRX zijn, maar meer een wagen die het gat opvult van de voorlopig uit productie genomen Prelude

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

F.

F.

dit is een prima werkstuk.

HONDA is ook een goed merk voor 4 takt brommers.

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast