ADVERTENTIE
Maak nu een gratis account aan op Mijn Examenbundel!

Nog 17 weken tot de eindexamens beginnen. Wil jij je zo goed mogelijk voorbereiden? Check Mijn Examenbundel voor een gepersonaliseerd dashboard en rooster, examenstof per vak, gratis oefenexamens en meer!

Naar mijn.examenbundel.nl
Opdracht: Schrijf een kort interview met een hoofdpersonage. Geef jezelf uit als reporter van Humo of Flair ... en leg je personage het vuur aan de schenen!

Xenia Westervliet, ook wel kortweg Iks, heeft net voor haar eindexamen de school verlaten. Ze wou met haar vriend Daan en vriendin Alma de wereld verkennen en rondkomen door af en toe ergens te blijven en er klusjes op te knappen. Maar het liep anders uit en nu kan je haar op straat terugvinden. We vroegen ons af wat er zich in het hoofd van deze persoon afspeelt en trokken er op uit met pen en papier.

Dag Xenia...
Ik zou het prettiger vinden mocht u me Iks noemen meneer.


Zoals u wilt Iks, eerst en vooral zou ik u willen bedanken dat u op mijn uitnodiging bent ingegaan en wat tijd wilde vrijmaken om een paar vragen te beantwoorden.
Oh dat maakt niets uit hoor, ik heb anders toch maar weinig te doen en nu kan ik nog eens goed eten. Heel erg bedankt voor het etentje. En laat die u maar vallen, je mag gerust tutoyeren.

Waarom ben je vroeger van school gegaan?
Daar was maar weinig te beleven en ik wou de wereld zien. Ik kan er ook niet zo goed tegen dat men me verteld wat te doen en wat niet.

Heb je er nu geen spijt van dat je geen diploma hebt? Daan is dood, Alma verdwenen...
Niet alles ging volgens plan, inderdaad. Maar wanneer ik op school gebleven was, had ik het waarschijnlijk niet uitgehouden. Zo saai! Nu heb ik al heel wat meer gezien dan die schoolbezoekers.

Wat ben je van plan wanneer...
Is dat Alma daar in de verte? Ik moet er vandoor, bedankt voor de maaltijd meneer.

Zonderling figuur die Xenia. Ik heb haar niet eens kunnen bedanken voor dit (te korte?) gesprek.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.