steamboat willy

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 624 woorden
  • 16 februari 2009
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
13 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Steamboat Willie.
Walt Disney en Ub Iwerks .
In 1928 ontstond de eerste film met Mickey Mouse, deze film heet Steamboat Willie. Dit is ook de eerste film van Walt Disney. Deze film is bijna alleen getekend door Ub Iwerks.

Dit komt er in de film voor: Mickey loopt steeds voor de voeten van de boze kapitein Peter en dit leid tot allerlei gekke dingen. Op de boot waarin dit allemaal gebeurd zit ook de mooie muis Minnie, waar Mickey meteen verliefd op is. Om haar te versieren maakt Mickey allerlei muziek met hulp van de dieren op de boot.
Als de kapitein Mickey zat is, moet hij het dek schrobben.
De eerste cartoons die gemaakt werden waren Plane Crazy, Gallopin’ Gaucho en Steamboat Willie. In deze cartoons is ook Minnie Mouse, het vriendinnetje van Mickey te zien. Maar wanneer blijkt dat Warner Brothers een film uitbrengt mét geluid, beseft Disney dat als ze succes willen hebben ook een film met geluid zullen moeten uitbrengen. De cartoon Steamboat Willie wordt dan de eerste cartoon die uitgebracht wordt. Hier zien we Mickey en Minnie op een boot. Om muziek te maken gebruikt hij de dieren aan boord. Nadien kregen ze ruzie met de kapitein Boris Boef.
In het begin van de jaren dertig had Hollywood de kleurenfotografie ontdekt en natuurlijk wou Disney zijn films in kleur. Hij tekende een contract zodat hij de gedurende twee jaar de enige tekenfilmstudio zou zijn die van deze techniek gebruik mocht maken. Bij gebrek aan geld besloot Disney dat Mickey Mouse voorlopig nog in zwart-wit moest blijven. In 1935 verbeterde de financiële situatie en de cartoon The Band Concert kon volledig in kleur getoond worden.
Ondertussen was Mickey al een wereldster geworden. Overal ter wereld kenden ze hem, keken naar zijn cartoons en werden er clubs opgericht.

Mickey is nu nog steeds heel populair.
Maar toch hadden we het bijna zonder hem moeten doen. In 1937 stond Mickey’s carrière namelijk op spel. Hij werd steeds vaker vervangen door Donald Duck, Goofy en zelfs door zijn eigen hond Pluto.
Er waren een aantal problemen met Mickey. Ten eerste had Mickey een hoge piepstem (Walt Disney zelf sprak die in). De hoge stem was geen probleem in korte films waarin Mickey weinig te zeggen had, maar was veel minder geschikt voor langere films. Gelukkig werd dit allemaal opgelost.
Walt Disney hield veel van de natuur en woonde zelf ook op het platteland. Dit was dan ook te zien in de tekenfilms: Mickey woonde zelf ook op het platteland. Maar na enkele jaren ging Disney in de stad wonen. Ook Mickey ging in een klein stadje in de buurt wonen.
Zodra hij thuiskomt begint hij met het uitwerken van zijn idee tot een echte tekenfilm; Steamboat Willy.
In het begin moet dit in het geheim, omdat het Oswald-contract nog niet helemaal verlopen is. De Mickey-filmpjes zijn niet makkelijk te verkopen, omdat ze op moeten boksen tegen grote sterren als Oswald en Felix the cat.
Er moet iets gedaan worden om ze op te laten vallen . Tot dan toe is er wel geluid te horen bij tekenfilms, maar dat is altijd achtergrondmuziek (er zaten muzikanten achter het doek verstopt). Walt ontwikkelt een systeem waardoor geluidseffecten, achtergrondmuziek, stemmen en beeld allemaal tegelijk lopen. De eerste tekenfilm die zo gemaakt wordt is Steamboat Willy, en ook al is het een technisch wonder, het is niet zo populair. Door lang doorzetten wordt het toch een succes. Mickey wordt een hit, en brengt genoeg geld op om nieuw personeel in te huren.
Mickey's populariteit groeit, en na een tijdje is hij bekender dan Felix the cat, en beroemd over de hele wereld. Tussen 1929 en 1932 worden er meer dan een miljoen kinderen lid van de ''Mickey Mouse Club".

REACTIES

W.

W.

plzzz ook Minnie Mouse spreekbeurd:( voor mij?!?:)

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.