Mickey Mouse club

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 282 woorden
  • 25 maart 2009
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 5
11 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Mickey Mouse Club

Toen televisie in 1950 zo populair begon te worden maakte Disney weekelijks een televisie show met speciaal gemaakte Disneyfilms voor t.v. met daarin Mickey mouse club
tekenfilmpjes over Mickey Mouse en Donald Duck. Er was eerder een programma The Mickey Mouse Club Bill Walsh die bij dat programma reggiseur was, had ook stripverhalen over Mickey geschreven. Er werd afgesproken dat kinderen het programma zouden presenteren, zodat Bill Walsh samen met Walt Disney bij duizend kandidaten een auditie konden bekijken. Uiteindelijk werden er 24 kinderen gekozen. Van hen werden de meeste kinderen beroemde mensen, die in allerlei films of series speelden. De kindren werden mousekeeters genoemd. Zij droegen een kap met grote muizen oren erop. En dan was Mickey er zelf ook nog, een verlicht uithangbord flitste aan met de tekst: Walt Disney en Mickey Mouse presenteren de Mickey Mous Club, toen verscheen Mickey samen met de Mousekeeters. De Mickey Mouse Club kwam sinds 1955 van maandag tot vrijdag op tv. Dit duurde 4 jaar, elke dag was er een ander thema, en elke keer had Mickey een ander kostuum aan. Eerst duurde de show 1 vol uur, van 1957 tot 1959 werd de show verkort tot 1 half uur.
In latere jaren werd het programma opnieuw vertoont in veel andere landen zoals: Finland, Frankrijk, Italie, Zwitserland, Mexico en Japan. Dertig jaar na het begin van de Mickey Mouse Club werd het programma een vast onderdeel op het Disney kanaal. In 1977 werd de New Mickey Mouse Club geopend, met 12 nieuwe Mousekeeters, gekleed in modieuze kostuums en veel popmuziek. Mickey was inmiddels al meer dan 50 jaar oud.
De Mickey Mouse Club is echter veel ouder. Volgens een campagneboekje uit 1930 (!) verzorgde de club een hoop activiteiten voor kinderen op zaterdagmiddagen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.