Footloose door Kate Cann

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Footloose
Shadow
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vmbo | 725 woorden
  • 24 juli 2008
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
6 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Vrij
Auteur
Genre
Persoon
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1999
Pagina's
320

Boekcover Footloose
Shadow
Footloose door Kate Cann
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

De inhoud

1. Voorwoord
2. Schrijfster Kate Cann
3. Het boek vrij
4. Nawoord

1. Voorwoord

Ik heb dit boek gekozen omdat ik het een goed boek vind vol verrassingen en romantiek. En omdat het gewoon heel goed geschreven is, en ik houd wel van zo’n soorten boeken. Dus veel leesplezier!

2. Schrijster Kate Cann


Kate Cann is geboren in 1954. Ze woont in Twickenham in Engeland aan de rivier de Theems. Ze is getrouwd en heeft een dochter en een zoon, twee katten en een hond. Ze houdt van: lange gesprekken, rennen, lezen, tuinieren, wandelen en witte wijn.

Als kind wilde Kate Cann een heks worden. Daardoor schreef ze als eerste gemene spreuken en betoveringen. Toen ze dertien werd begon ze aan een dagboek daarin schreef ze allemaal geheimen en wat ze allemaal meemaakte. Die dagboeken gebruikte ze later voor de Diving In trilogie.

Ze dacht nooit dat ze een schrijver zal worden, terwijl ze wel van boeken en schrijven hield. Maar ze hield wel van Engels en ging naar de universiteit om daar verder te studeren in Engels. Op de universiteit werd ze verliefd op een man waarmee ze getrouwd is. Ze hadden veel ruzies en avonturen maar ze kwamen steeds bij elkaar terug. Dus zijn ze maar gaan trouwen.

Haar eerste fatsoendeerlijke baantje dat ze kreeg was werken bij Time Life Books als redactrice. Ze gebruikte die baan om zelf boeken te schrijven. Ze herinnert ze eerste dag dat ze begon boeken te schrijven. Ze was vergeten te enten en haar kinderen van school te halen.

Toen ze de verhalen van vroeger al had gebruikt, bedacht ze dat ze de avonturen van haar kinderen wel kun gebruiken voor nieuwe boeken. Maar van haar kinderen mocht ze het alleen als ze daarvoor betaalde. Verder haalt ze ook haar inspiratie uit de gesprekken van jongeren die ze afluistert in de trein of op de straat.

Dit zijn een paar boeken die ze heeft geschreven:
● Samen
● Twijfels
● Verliefd
● Verscheurd
● En nog veel meer boeken.

3. Het boek vrij


Kelly gaat voor het eerst op vakantie. Maar met wie dat weet ze nog niet met haar vriendje Mike of met Jade. Ze kreeg ruzie met Mike omdat ze niet in de weg wilde lopen in de vakantie want er gaan ook nog 4 vrienden van Mike mee. Dus ging ze maar met Jade mee voor negen weken in Griekenland. In het vliegtuig ziet Kelly dat er nog een meisje meegaat Sarah. Sarah is een stil en verlegen meisje.
Als ze aankomen op de boerderij liet Jade alles zien. Toen ze allemaal de slaapkamers hadden verdeeld, namen ze de bus om naar her dorp te gaan om wat eten te halen. Terug op de boerderij bleek dat Sarah een geweldige kok is. De volgende paar weken bestond uit uitgaan, eten, strand en slapen. Ze gaven ook een groot feest op de boerderij. Waar eigenlijk veel te veel mensen kwamen en dus liep het feest een beetje uit te hand. Alles gaat goed totdat Mike en zijn vrienden langs komen. Omdat Mike zo onverwacht langskwam deden ze afstandelijk tegen elkaar. Ondertussen deed Sarah de barbecue aan dus Kelly en Mike hadden ven de tijd om samen te praten. Ze praatten alles weer uit en alles was weer goed. Twee dagen later gaan de vrienden van Mike weer op reis, Mike blijft nog een week. Toen kregen ze weer ruzie over dat Mike en zijn vrienden weer verder reizen. Mike liep boos weg en kwam niet terug. Kelly had zichzelf in slaap gehuild en de volgende morgen lagen Mike’s zijn kleren er nog dus hij was nog niet terug gekomen. Jade vond Kelly een beetje saai worden. Kelly gaat nog wel naar het strand maar s’avonds bleef ze liever thuis. Na een paar weken kwam Mike weer terug en hij en Kelly hadden alles uitgepraat, maar of ze samen wilde blijven dat wisten ze nog niet. Dat zagen ze wil als ze thuis waren. Sarah was veel veranderd sinds de begin van de vakantie. Ze had nu zelfs een baantje als kok gevonden. Eerst kwam ze voor serveerster solliciteren, maar toen ze wat gekookt had, wilden ze haar als kok hebben. Ze bleef daar nog een jaar.

4. Nawoord


Ik vond het een leuke opdracht ik hoop dat we dit vaker mogen doen. Verder heb ik er veel tijd in besteed dus ik hoop dat dit een goed werkstuk was.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Footloose door Kate Cann"