Hiphop

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas havo | 815 woorden
  • 30 mei 2010
  • 164 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
164 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

hiphop

Voorwoord


Ik heb hiphop als onderwerp gekozen omdat ik de muziek die de hiphoppers maken heel mooi vind.

inleiding

Wat is hiphop?
Cultuurvormen(muziek, kunst, kleding en dans)
Nu
toekomst

Wat is hiphop?

Hiphop stamt af van de pop en de reggae. Maar hiphop is niet hetzelfde. Hiphop de muziekstijl is een manier van mening uiten. Er zijn veel liedjes waar het over de politiek gaat. Veel mensen denken dat hiphop een muziekstijl is maar, hiphop is een zwarte jongerencultuur en word gemaakt met een drumcomputer op de achtergrond en een stem eroverheen. Er zijn heel veel soorten hiphop een daarvan is rap wat het meeste wordt gemaakt in de wereld. Uit hiphop is ook rnb ontstaan deze muzieksoort is ook zeer bekend. Hier zijn allerlei soorten rap en wie dat maken.

soorten


Disco-rap (1979, Sugerhill Gang),
Message-rap (1982, Grandmaster Flash)
Back-2-basic-rap (1984),
Gangsta-rap (1986, Ice-T),
Native Tongue rap (1989, De La Soul),
Pophop (1989, MC Hammer, Vanilla Ice),
Ballad-rap (1987, LL Cool J),
Weed-rap (1991, Cypress Hill),
G-Funk (1992, Warren G, Snoop Dogy Dogg, Dr. Dre),
R&B-hiphop (1994, Puff Daddy, Warren G),
Speed-rap (1994, Bone Thugs 'n Hormony),
Porno Rap (1996, Lil' Kim)

De hiphop is begonnen met het groepje rappers AFRIKA BAMBAATAA en public enemy, daarna kwam run DMC wat toen wel wat bekender was. Er was daarna ook een hele goede rapper die 2 pac heette. Maar 2 pac en letorius py day hebben elkaar dood geschoten. Zo zijn er nog wel meer rappers dood geschoten. Eigenlijk doen rappers zoiets allemaal wel ze hebben allemaal wel een keer in de gevangenis gezeten van die gangster rappers. Dr Dre is er nu nog en heeft veel rappers opgeleid tot echte gangster rapper zoals Emenem. En Emenem heeft 50 cent weer opgeleid.

Rap is eigenlijk een soort van steunpunt voor ghetto jongeren, waar ze tegen kunnen schelden en dingen doen die ze leuk vinden zoals breakdance en graffiti spuiten. Daarom zit er zoveel ‘’fuck’’ in hun muziek. Maar niemand denkt na over het harde leven in de getto’s (dat zijn buurten met veel hiphoppers en veel criminaliteit). Men hoort alleen de negatieve woorden in de tekst.


Cultuurvormen(muziek, kunst, kleding en dans)

Hiphop is een cultuur als je hiphopper bent dan spuit je graffiti, maak je hiphop muziek, je draagt wijde kleding. Hiphop is in de laatste jaren ook een manier van spreken geworden. Als je over straat loopt in de V.S. dan zie je allerlei mensen met elkaar rappen. Er zijn ook een soort van wedstrijdjes waar je elkaar helemaal voor lul moet rappen. Dan heb je ook gangster rappers deze lui zijn heel aso zijn en geven heel veel geld uit aan auto’s enz. een paar van deze zijn Emenem en 50 cent. Deze lui hebben ook als getto geleefd.

graffiti

Graffiti is een kunst van hiphop het word bedacht en gemaakt door hen. Het zijn afbeeldingen die hen mooi vinden maar, de meeste andere mensen niet. Maar het is eigenlijk vals, want gewone kunstenaars maken hun lelijke dingen gingen op blad en hiphoppers gewoon op muren.

Letters, tekens en symbolen op een blinde muur gespoten. Tunnels en viaducten volgeklad met schuttingwoorden in alle kleuren van de regenboog. Ze ontsieren het straatbeeld. Deze vorm van graffiti valt dan ook onder vandalisme.

Zo denken de politieagenten erover. Dat vinden zij. Ik vind het gewoon kunst. Op zo’n manier je mening uiten is prachtig.

breakdance

Breakdance is een dans waarbij je op muziek met hiphop muziek. Als ze gaan dansen vormt de groep een cirkel van alle breakdansers die om de beurt ook meewillen doen en hun moves willen laten zien. Dit is een ook een van de stukken van de hiphop.

kleding

Gangster rappers hebben echt een speciale soort kleding. De kleding die ze dragen is wijd. Het moet allemaal stoer zijn en veel kettingen van goud. Ze willen laten zien dat ze echt niet arm zijn. En dan nog hoe ze lopen met de benen heel wijd.

nu

Hiphop is momenteel in de V.S. de meest beluisterde muziek. Daar is de hiphop nu op zijn hoogtepunt. Zolang de Amerikaanse overheid nog niet bezig is om de getto's te ontruimen zal deze cultuur nog wel even blijven bestaan. De platenmaatschappijen gebruiken de nu nog alleen de hiphoppers om veel geld mee te verdienen. Zo is het geen muziekcultuur meer. Vroeger ging het alleen over de politiek.


toekomst

In Amerika zal het in de toekomst van de hiphop het hetzelfde blijven omdat house niet zo’n grote rol in Amerika speelt. En omdat de overheid niks doet aan de getto’s. Maar hiphop is gewoon van Amerika en dat zal niet zo snel worden afgepakt door house, rock of klassiek.

In Nederland zal hiphop wel helemaal doodbloeden. Dat komt door de house die hier wel een hele grootte rol speelt. En de hiphop is en blijft van de getto jongeren in Amerika.

Nawoord
ik vond het leuk om het te doen. Ik heb er denk ik heel veel van geleerd.

REACTIES

S.

S.

gast, dit beeld over hiphop is echt zwart-wit! en het is Eminem met een i geen e...

12 jaar geleden

X.

X.

Geweldig x
Alles overschrijven <3

11 jaar geleden

R.

R.

ik wil 3 dingen weten

1. geschiedenis van hiphop
2. kunstuitingen in de hiphop
3. artiesten in de hiphop

11 jaar geleden

M.

M.

handig

9 jaar geleden

A.

A.

ik vind dit een een goed werkstuk, het heeft mij ook geholpen!

9 jaar geleden

M.

M.

je leestekens trekken op niets

9 jaar geleden

M.

M.

haha ik zit in groep 8 en daar letten ze niet op plagiaat
dus dat word overschrijven

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.