ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

Caja Cazemier
Caja Cazemier is geboren op 5 september 1958 in Spijkenisse maar groeide op in Groningen. Ze heeft drie zoons en een vriend die twee straten verderop woont.
Op de middelbare school was Caja niet zo goed in Nederlands. Ze haalde vaak zesjes. Na de middelbare school ging Caja Nederlandse taal- en letterkunde studeren. Tijdens haar studie besteedde ze zoveel mogelijk aandacht aan jeugdboeken.
Na haar studie werkte Caja twaalf jaar als lerares Nederlands op een middelbare school. Sinds 2002 besteed ze al haar tijd aan het schrijven van boeken.


Caja schrijft voor jongeren tussen de 11 en de 16 jaar oud. Haar verhalen gaan over school, ouders, vriendjes, eenzaamheid, verliefd zijn, seksualiteit, onzekerheid, je anders voelen, (online) pesten en (Internet) verkering. In 2008 is door de Jonge Jury haar boek Vamp uitgeroepen tot het beste jeugdboek voor 11- tot 16-jarigen.
Wist je dat:
- Caja’s eerste boek ging over lesbische meiden?
- Caja vroeger dol was op de boeken van Tonke Dragt en Jaap ter Haar?
- Caja dol is op katten? (ze heeft ze alleen niet want haar zoons zijn allergisch)
- Caja haar boeken “Te snel” en “Heb jij het al gedaan?” haar mooiste vindt?
- Caja maar 1.59m is?
- Caja dol is op allerlei gerechten met kaas, maar nog meer op droptoffees, karamel en noga?
- Blauw haar lievelingskleur is?
- Caja al bijna 40 boeken heeft geschreven?
Wij vinden Caja Cazemier een heel goede schrijfster. Omdat ze vroeger lerares is geweest op de middelbare school, weet ze veel over het leven van jongeren. Verder kijkt ze goed om zich heen, bezoekt scholen, leest ‘Achterwerk’ van de VPRO-gids en koopt af en toe een jongerentijdschrift. De laatste tijd maakt ze vaak verhalen van iets wat in de krant heeft gestaan: de actualiteit. En de rest verzint ze. “Dat vind ik zo leuk aan schrijven”.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.