Bestaat natuurlijke schoonheid

Beoordeling 8.8
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas havo | 280 woorden
  • 28 februari 2013
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 8.8
4 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de modewereld. Dit heeft een groot effect op de schoonheidsidealen van mensen uit Europa en Amerika.  Deze mensen willen lijken op de modellen en hebben er veel voor over. Hierdoor zijn Dingen als plastische chirurgie steeds belangrijker in de maatschappij. Maar moeten we dit goed vinden?

De vraag naar Plastische chirurgie

Uit onderzoek is gebleken dat 90% van alle mensen iets zou willen veranderen. Van die 90% wil 80% het ook laten verwezenlijken met plastische chirurgie. Maar uiteindelijk laat maar 5% het ook aanpassen. Volgens onderzoekers zijn deze cijfers schokkend. Onderzoeker Boom zei: dit is veel te veel. We moeten dit stoppen, maar we kunnen het niet want je kan het zelf beslissen.

Natuurlijk zijn er altijd mensen die zichzelf veranderen, maar gaan we niet te ver? Een anoniem persoon beweerde dat die cijfers niet kloppen. Ze zei dat iedereen wel iets wilt veranderen. Maar zei er wel bij dat het niet perse door plastische chirurgie moest gebeuren. Veel andere mensen hebben dit beaamt.

voordelen van plastische chirurgie

In het buitenland profiteren mensen van de hoge vraag naar deze vorm van chirurgie. Deze mensen opereren voor weinig geld. Hierdoor trekken ze veel toeristen naar hun land. Een chirurg zei tegen mij dat het makkelijk geld verdienen was en dat ze hiermee hun land ook nog eens van toeristen voorzien. Hij zei dat hij blij was met de modewereld.

Plastische chirurgie heeft dus niet alleen slechte kanten. Het helpt ook arme landen, die daardoor toeristen trekken. Of we het moeten stoppen zijn de meningen verdeeld, maar mensen rechten we kunnen het niet zomaar verbieden. Misschien helaas kunnen we het niet verbieden.  

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.