Reggae

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 283 woorden
  • 15 januari 2002
  • 236 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
236 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

REGGAE

Ik ga jullie eerst de oorsprong van reggae uitleggen. Reggae is afkomstig van Jamaica, met als pionier Bob Marley. In Jamaica heeft er zich zelfs een hele cultuur rond reggae gevormd: rastafari. Zij geloven in een god als mens, gebruiken cannabis bij rituelen en zijn meestal herkenbaar aan hun dreadlocks. De volgelingen van de rastafari worden meestal “rasta’s” of “dreads” genoemd.

Reggae is een vrolijke, rebelse muziekstijl die ook erg dansbaar is. Men kan reggae opdelen in twee soorten: de modernere, commerciële reggae en de zogenaamde “roots reggae”, die de oorspronkelijke reggae is. “Roots reggae” klinkt niet commercieel en bij deze soort draait het vooral om de teksten, die vaak kritiek geven op de maatschappij. Toen de reggae commercieel werd, werden de beats sneller, de muziek werd vooral gemaakt door synthesizers en de teksten werden verwaarloosd.

Het belangrijkste kenmerk van reggae is de slaggitaar. Ook typisch voor reggae is de zware bas en het specifieke drumritme. Bij maatsoort 4/4 wordt telkens de 2de en 4de tel aangeslagen. Die tonen worden erg kort aangehouden. Bij reggae-muziek worden er ook veel percussie-instrumenten gebruikt, wat de muziek een tropisch tintje geeft. Enkele voorbeelden hiervan zijn: de conga, bongo’s, de triangel, de macara’s enz… Eigenlijk zijn alle instrumenten mogelijk in de reggae, zoals blaasinstrumenten, piano, keyboard, enz… Als het maar leuk klinkt… De bezetting bij reggae is meestal een zanger, een achtergrondkoortje, veel gitaristen en een ritmesectie. De muziek komt heel relaxed over. Reggae-muziek heeft twee bedoelingen: om te dansen, dit is door het dansbare ritme en de tekst is bedoeld om bij na te denken: ze geeft kritiek op de maatschappij. De muziek heeft erg weinig agogiek; de muziek is zeer ééntonig.

REACTIES

M.

M.

bedankt dat je je werkstuk op internet hebt gezet. ik heb er veel aan gehad.

19 jaar geleden

L.

L.

bedank

19 jaar geleden

I.

I.

bednakt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

19 jaar geleden

E.

E.

Ik moet een werkstuk van muziek maken, waarin in de muziek van 2 landen met elkaar vergelijk. 1 van de 2 is Reggae uit Jamaica. Ik heb veel aan je werkstuk gehad dankjewel

19 jaar geleden

M.

M.

beetje koort,
maar in een hoofdstuk staan heeeeeeeeeeeeeel veel informatie !

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.